ZEVS Forum

Vremenska postaja Nova Gorica (AOL)

Začel/a alze, 16. Julij 2010, 11:52:16

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

alze

@Vreme: Programček je prirejen, da čita currdat.lst datoteko, ki jo dela Wuhu v direct serial mode. Če koga zanima ga lahko tudi poskušam spremenit, da bo uporabljal datoteko od HeavyWeather, vendar z manj podatki (mislim da ni podatka od dnevne min in max temperature in dnevnih padavin).

Drugače je pa to danes prišlo  :icon_wink:

Hvala Pihetu za vso pomoč pri nabavi  ;D
<- Klik

joze

Cimet

Čestitke in dobrodošel v klub "Davis".  :clap:
Davis Vantage Pro2

http://strazisce.zevs.si/

Vreme

Čestike za novo postajo, da Piheja sploh ne omenjam  :clap:

Če boš programček priredil, da se bodo podatki zajemali iz awekasove datoteke, pa si tako ali tako zmagal ;D

Aquatic

Odlično, še ena Daviska več. Veliko vremenskih užitkov ti želim.  :icon_wink:
Davis Vantage Pro2

mat89

Čestitam za odlično pridobitev,in da bi ti še dolgo služila ,kar ti bo saj niso kitajska jajca :icon_haha: kot bi nekateri rekli
:wavey:

pepo

Čestitke za Davisko, vidim, da je že v pogonu  :icon_wink:
Bo zanimivo spremljati, me prav zanima, kako se bo to poznalo na izmerjenih temperaturah, že sedaj si imel najnižje izmerjene izmed okoliških postaj. Sicer je pa to verjetno zaradi mikrolokacije pod vzpetino.

LP

alze

Daviska je montirana, deluje, vendar je še ni na internetu. Za enkrat malo eksperimentiram z različnimi vremenskimi programi.

Pozimi smo res zaradi vzpetine na jugu praktično cel dan v senci  :icon_mad:

Davidska je zjutraj pokazala 0,1 °C manj kot LaCrosska, vendar nista montirani ena poleg druge.
<- Klik

alze

Zaradi pomanjkanja časa sem šele sedaj uspel narediti testno stran za novo postajo. Na žalost je danes brezvetrje in še padavin ni v kratkem napovedanih, da bi stestiral ali vse deluje OK. Poleg tega sedaj stran delam z WsWinom tako da šele iščem ustrezne funkcije  ;D

Ker je Daviska postavljena na južni strani, predvsem zjutraj kaže malo več kot WS-2350, ki je v senci.

Testna stran Davis VP2: http://alanonline.eu/vreme-davis.html (glej le tabelo in graf, ter WU sticker), vzorčenje na 5 minut

WS-2350: http://alanonline.eu/vreme.html vzorčenje na 10 minut

Opazil, sem da Davis kar fajn skače pri vlagi (tudi do 5% na 5 minut), tako da je ves graf nazobčan (vlaga in rosišče)
<- Klik

alze

Od včeraj pošiljam podatke iz Davis Vantage Pro 2 postaje  :icon_wink:

Postajo sem postavil na južno stran hiše malo bolj med zelenje, vetromer je sedaj 3 m nad slemenom strehe na višini okoli 10 m.

Za zajemanje podatkov uporabljam WeatherLink, internetno stran naredi WsWin, GraphWeather je pa za grafe in statistiko. Verjetno bom še kaj spremenil.
<- Klik

alze

Sedaj po enem mesecu in pol kar imam Davisko lahko napišem malo primerjav s prejšnjo postajo ws2350.

Padavine od 8. februarja dalje:

- davis: 170 mm
- la crosse: 162mm

Pred zagonom sem malo testiral davisko in ugotovil, da kaže okoli 1 % premalo. La crosse torej kaže še malo manj. Razdalja med postajama je 10 m.

Veter 1. in 2. marca kadar je bilo več sunkov višjih od 80 km/h:

- davis: 83,7 km/h (1.3.)
- la crosse: 92,8 km/h (2.3.)

Prvi dan je imela la crosse maximum 2 km/h manj kot davis. Drugi dan je bil na daviski max 82,1 km/h. Glede na to, da nam je drugi dan ob sunku zvrnilo rezervoar vode in odkrilo ribnik, mislim da je daviska kljub 2,5 sekundnemu intervalu delno zamudila sunek. Oba vetromera sta na istem drogu vendar je od la crosse le 1m nad slemenom strehe, davisov pa 3m nad slemenom strehe.
<- Klik

max

Samo v opombo, WS 2350 ne meri sunkov vetra :shrug:

Domček

Citat od: max dne 17. Marec 2011, 21:00:25
Samo v opombo, WS 2350 ne meri sunkov vetra :shrug:

Ali pa postaje WS23XX merijo samo sunke vetra, glede na to, da so hitrosti vetra pri teh postajah podobne sunkom ostalih vrst postaj. :icon_question:  Tudi pri moji WS2350 sem to opazil. :shrug:

gregach

Oziroma kako se "ji posreči". Če ravno takrat najbolj zapiha ko pobere podatek, je izmerila tudi sunek.
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Gorazd

Hitrost vetra se ob strehi poveča.

Mejte se radi