ZEVS Forum

Vremenska postaja Nova Gorica (AOL)

Začel/a alze, 16. Julij 2010, 11:52:16

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Pihe

Saj mislim,da tudi prej nisi imel ravno slabo postavljenega.Imaš pač hišo in grič od zadaj,ki ti bosta tudi zdaj(predvsem grič) preprečevala, da bi lahko izmeril višje vrednosti.Ampak na tvoji lokaciji bo pač vrednost hitrosti vetra pravilna,upoštevajoč naravno oviro za hišo. :icon_wink: :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

alze

Glede hitrosti vetra bo verjetno res enako. Motila me je predvsem smer vetra, ker ob šibkem vetru je nastajal okoli hiše vrtinec in je smer kar opletala.

Poleg tega sem moral kupit dodaten senzor za na steho, ker domači ne morejo več brez pogleda na vetrnico pred hišo  ;D (obstoječ senzor je sedaj pač odklopljen).
<- Klik

amedve1

So pri nas doma podobni. Samo da se vrti in da lahko gledajo vetrnico. Pa sem jim iz odpadnih kosov plastike sestavil tole in so vsi zadovoljni. Jaz pa tudi, da lahko deli od postaje nemoteno opravljajo svojo funkcijo.

wisky

@Alze,
pogledal sem tvojo spletno stran in te lahko samo pohvalim  :icon_wink:
Vseć mi je, da si predstavil tudi tvoje konjičke, pogrešal pa sem slike tvoje vremenske postaje. Mislim, da bi ne bilo slabo, če bi pokazal tudi tvoje aparature. Drugače pa samo super. :icon_wink: :icon_wink:
Lp Wisky :smash:
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

alze

Citat od: wisky dne 28. Oktober 2010, 22:14:52
@Alze,
pogledal sem tvojo spletno stran in te lahko samo pohvalim  :icon_wink:
Vseć mi je, da si predstavil tudi tvoje konjičke, pogrešal pa sem slike tvoje vremenske postaje. Mislim, da bi ne bilo slabo, če bi pokazal tudi tvoje aparature. Drugače pa samo super. :icon_wink: :icon_wink:
Lp Wisky :smash:

Tako je bilo pred nekaj dnevi zvečer, kadar so na glavnem stadionu prižgani reflektorji  ::) (vetromera še ni na strehi).

Slikano iz severne strani:

<- Klik

wisky

@Alze,
hvala za posnetek. Sedaj pa si zadevo lepo kompletiral in prepričan sem, da ti bo vetromer kazal zelo dobro. :icon_wink:
Tudi jaz sem pred kratkim iz 6,5 m dvignil vetromer na 8,5 m in so se rezultati bistveno izboljšali.
Hvala in lep dan ti želi Wisky :smash:

P.S. Ker službeno sem vsaj enkrat mesečno v Novi Gorici, te bom obvestil in se lahko dobiva na kavi ter malo poklepetava o vremenskih in aktualnih zadevah. Seveda če si za to?
Lp Wisky

alze

Danes je tri mesece odkar imam montirano IP kamero Linksys WVC54GCA. Glede na to, da prestaja zunaj v škatli vso to vlago sem z njo zadovoljen. Moral sem jo le priklopiti na kabel, ker je brezžična povezava bila tu pa tam nestabilna.

@Wisky: se bova dogovorila
<- Klik

alze

Za lani sem popravil podatke za WindRun, ker sem imel v WsWin napačno označeno, da mi ga računa iz sunka vetra  >:(

http://alanonline.eu/vremestat.html
<- Klik

alze

Ker imajo vremenski programi premajhen prikazovalnik trenutnih podatkov, da bi jih opazoval tudi iz kavča,
sem malo obnovil znanje VB in si spisal kratek programček za ogled le teh.
Trenutne podatke jemljem iz Wuhuja.

<- Klik

JaniS

TgT

Gorazd

Dobro zgleda tole, lepo si se potrudil.
Samo ohranjevalnik moraš izključiti, ane.

PS:  :o A bi poklical Štromarja, naj ti pride malo hišo pogledat, ker ti crkuje elektrika. Imaš samo 112V.  :icon_lol:

Mejte se radi

wisky

mat89

Vreme

Pohvalno, kdaj pa bo za "mednarodno" uporabo?  ;)