ZEVS Forum

Nevihte 4,5,6.7.2010 Orešje pri Ptuju

Začel/a mat89, 07. Julij 2010, 12:07:45

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

mat89

Močna nevihta, 4.7.2010

Nevihta je prišla iz smeri Maribora.Ob 19 začelo deževat ,ki pa se je kmalu okrepilo,padlo je 8,8mm dežja(max inteziteta 108,6 mm/hr ob 19:37)Nevihta je ponehala ob okoli 19:45,ob nevihti je zapihal SV veter največ do 20,9km/h

Obširnejšo reportažo najdete tukaj:http://vreme-ptuj.blogspot.com(pod neurja in nevihte 2010)

Močna nevihta,5.7.2010

Zagotovo najmočnejša nevihta letos.Med 18:25-18:38 je padlo kar 7,4mm dežja,max inteziteta je bila kar 281mm/hr ob 18:28.Veter je pihnil do 29km/h,ker pa smo v zaveterju severnih vetrov je bil veter še močnejši(npr:Arso Ptuj je bil sunek 57km/h)Rosišče med nevihto je bilo 19.C,odboji pa 45-50dbz

Radarska slika

Nevihta,6.7.2010

Nevihta je bila najmočnejša v okolici Podlehnika ,Cirkulan,Ptujske gore ter Pragerskega,kjer so bili najmočnejši nalivi in razlektritve.Odboji so bili tudi med 55-60 dbz.Pri nas je padlo oz. poškropilo samo 0,2mm.

Še radarska slika največje odbojnosti

Za konec še tri slike nevihte 2.7.2010,ki se je razvila nad Dravskim poljem.Pri nas ni padla niti kaplja,je pa v smeri Donačke gore in Boča(smer Celje) fajn ulivalo in treskalo

Upam da vam je reportaža všeč
http://vreme-ptuj.blogspot.com
lp

Domček

Super reportaža! Zadnja fotka je pa nebeška..  :drool: :praise:

matrix

Odlično krajevni sosed  :icon_razz: Jaz sem iz Cirkulan..tak kot si povedal..Tudi pri nas je malo deževalo,so pa bili zato močnejši sunki vetra..pri nas imamo bazen pa zraven skakalnico..pa sem na skakalnici slikal pa me je direkt dol nagibalo..včeraj je blo res odlično !! :icon_mrgreen: :icon_wink: :icon_wink: :icon_wink:

Gorazd

Mejte se radi

matrix

mat89

Citat od: Domček dne 07. Julij 2010, 13:13:23
Super reportaža! Zadnja fotka je pa nebeška..  :drool: :praise:

Citat od: matrix dne 07. Julij 2010, 13:55:50
Odlično krajevni sosed  :icon_razz: Jaz sem iz Cirkulan..tak kot si povedal..Tudi pri nas je malo deževalo,so pa bili zato močnejši sunki vetra..pri nas imamo bazen pa zraven skakalnico..pa sem na skakalnici slikal pa me je direkt dol nagibalo..včeraj je blo res odlično !! :icon_mrgreen: :icon_wink: :icon_wink: :icon_wink:

Najlepša hvala obema,malo pa mi je žal da nisem šel na "lov" za nevihto.Sicer imam doma kar dober pogled ,vendar razmišljam da bi se enkrat zapeljal na Pragersko,kjer je zelo dober razgled in ni nobenih ovir(lepa ravnica)Razlog pa stalno tiči v tem da je velika nevarnost da mi lahko toča poškoduje avto.Ni vredno tvegati glede premoženja,sicer pa modeli kažejo za naslednji teden kar pestro dogajanje?!

gradiščan

vedno na pravem kraju ob pravem trenutku  :buttrock: :praise: