ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.07. - 15.07.2010)

Začel/a ŠTROMAR, 01. Julij 2010, 07:48:29

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

bbenci2

Pravkar sem izvedel, da je uraden podatek o količini padavin za Mursko Soboto (ARSO-Rakičan) 30mm. Je pa ta postaja kar blizu Bakovski ulici, ki je trenutno zaprta. Ampak jaz sem prepričan, da bi skoraj moralo pasti več padavin kot le 30mm. Saj je 31mm padlo pri meni in ni bilo problemov z odvečno vodo.
Je pa res, da bil glavni problem velika količina vode v zelo kratkem času. Ampak očitno bo treba nekaj narediti na požiralnikih meteorne vode. Ker je baje v Murski Soboti zalitih več kot 100 kleti :icon_arrow:

Še ena moja slika najmočnejšega naliva:

20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

mat89

še rahlo dežuje in grmi ,grmi pa res pogosto se vidi da v zraku dosti energije
T:19,9.C(pred neurjem 33,1.C)
Vlaga:96%
Med 17:15-17:22 padala tudi toča premera okoli 1cm,bil pa je hud naliv med 16:45-17:45 padlo neverjetnih 42,2mm,trenutno smo pri 43,4mm.Veter potegnil do 51,5km/h(arso Ptuj 74km/h) se vidi da je arso postaja bolj na odprtem.Odboji so bili tudi 55-60dbz,resnici naljubu danes takšnega neurja res nisem pričakoval.Vrt je pod vodo ter na njivah stoji voda,jutri sledi reportaža
pa še to max rain rate 235,2 mm/hr

blazek

NA Awekasu beleži postaja Murska Sobota kar 90,7mm padavin!!

Pihe

Počilo je na suho samo enkrat!
Posledica je pa to  :icon_exclaim::

Gori nad Bovcem,na višini cca 1300 m n.v. in glede na to,da je nad tistim terenom praktično samo rušje, bo veselica še mogočna. :(

Tu je bila nevihta JZ od nas,kjer je bilo nekaj dežja,v samem Bovcu pa popolnoma nič.
Takt +25,3 (Tmax +30,3 ob 12:40)
73%
1010,5 ustaljen
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

zoki16

Citat od: blazek dne 13. Julij 2010, 18:23:08
NA Awekasu beleži postaja Murska Sobota kar 90,7mm padavin!!

Tako je. Ta postaja je v centru mesta, kjer je bilo tudi največ padavin. Je pa potrebno omeniti, da je večji del te količine padel med 16. in 16.30 uro, se pravi v pol ure....

Vremenska postaja Cven

www.vreme.tikve.com

Cimet

TRENUTNO VREME
- spremenljivo oblačno

DANAŠNJE POSEBNOSTI
- popoldan se je navlekla kopasta oblačnost, ki pa zaenkrat še ni pustila nobenih padavin

TEMPERATURA
- Takt: 30,6 oC
- Tros: 20,0 oC
- Tmax: 31,8 oC
- Tmin: 18,6 oC
- povprečna temperatura dneva: 24,8 oC

PADAVINE
- padavine danes: 0,0 mm
- max. intenziteta padavin: 0,0 mm/h
- padavine v tem mesecu: 14,5 mm

VETER
- najmočnejši sunek vetra: 19,3 km/h
- povprečna hitrost vetra: 1,0 km/h
- prevladujoča smer vetra: SW

MOČ SONCA
- UV index: 0,7
- sončno sevanje: 160 W/m2
Davis Vantage Pro2

http://strazisce.zevs.si/

tortelinek

Pogled iz mojega konca v zadnji konec nevihte. Gledano proti Ptujskemu polju. Nevihta nas je obšla za dobrih nekaj kilometrov vzhodneje. Imeli srečo. Ko sem bil zunaj ter slikal zadeve, sem pa prav čutil kako vleče nevihta v sebe topel zrak. Je to mogoče?

Slikano v smeri Zagreba oz. proti Tepanju.

Slikano proti zahodu:

Ni mi jasno kaj so tiste strukture v oblaku na zadnji sliki???

Serpentinšek

90mm?  :zaba:  :icon_question:

V Domžalah tako včeraj kot danes zelo podobno - danes okoli 15.50 nekaj kapelj dežja, že dober kilometer proti SV in V pa konkretna nevihta z nekaj litrčki dežja. Včeraj se je zelo dolgo zadrževala stacionarna nevihta v okolici, grmelo je eno uro in pol padlo pa mi je 0,2mm.

Suša se nadaljuje, ta mesec imam 11,9mm. Ob tako izsušenih tleh imamo dobre pogoje za visoke Tmax.v četrtek in petek. Nekateri morda ne veste, da je stanje tal kar pomemben faktor pri doseganju Tmax. Lahko dodajo/odvzamejo kakšno stopinjo, morda še več.  :icon_wink:
LP
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

krispy123

Pred par urami sem bil deležen dokaj pestrega dogajanja,s lokalnim nalivom,nevihtnim pišom,ter z nekaj zrni toče.Pravzaprav sem sprva mislil da je bila to vročinska nevihta,vendar sem ugotovil da Slovenijo ter okolico ,prehaja majhna hladna fronta.
Temp je padla na neverjetnih 21.9C, pred nevihto soparnih 32.9C.
Relativna vlažnost= zrasla iz 24% na 69%
Količina padavin=24mm
Veter=ob nevihti je zapihal severnik do 5.6m/s.
Nekaj slik,strele ter razelektritve so bile preveč visoko v oblakih, da bi dobil kaj resnega.
3 nevihtne celice so se združle ter okrepile.

Mislim da nas bo dosegla še ena nevihta in sicer iz Avstrijske Koroške.
No v oblaku je bilo videti dokaj nizko zračno bazo, morda celo kakšen funel, vendar ne verjamem.

Capillatus

Citat od: tortelinek dne 13. Julij 2010, 18:39:23
Ko sem bil zunaj ter slikal zadeve, sem pa prav čutil kako vleče nevihta v sebe topel zrak. Je to mogoče?

Ni mi jasno kaj so tiste strukture v oblaku na zadnji sliki???

Prvemu pojavu se reče inflow, ki ˝hrani˝ nevihto in ohranja vzgornik pri življenju.
Na zadnji sliki pa so nekakšni zametki mammatusov.

LP

beowulf

Trenutno oblačno in 21 °C lepo se je shladilo se bo lepše spalo  :icon_wink:

to je tale zadeva ki je danes zalila Mursko Soboto

Lp iz Prekmurja

dadek

Zmerno oblačno ,po Nalivu...
Še prva je zgledalo grozno ,a spet nas je obranilo Pohorje, in vse je šlo mimo nas ... razen en naliv smo dobili in poslednično znižanje temperature za 10 °C..
Trenutno 20,4°C

Uživajte še naprej v prijetnem večeru ,  :wavey:  

še to ... bilo pa je zanimivo v Murski soboti ,kjer so imeli grozno nevihto ki jo že ne pomnijo dolgo let... največ padavin je bilo ravno v centru okoli 90 mm ...
še pogled na radarsko sliko...

še slikca,

Vir pa www.sobotainfo.com

JaniS

Ljubljana, Male Vižmarje, 19:40

Temperatura: +30,0 °C   (Tmin danes: +20,6 °C ob 5:33, Tmax danes: +34,5°C ob 14:09)

Pritisk: 1012,2 hPa - pada

Vlaga: 51 %

Rosišče: +18,5 °C

vroč, sončen dan s popoldansko pooblačitvijo . . .

mat89

zmerno oblačno
T:20.C
Tmin:18,8.C
Tmax:33,1.C ob 16:07
Vlaga:97%
Padavine skupaj v dveh urah:44,4mm(v 45min 37mm, v eni uri 42,2mm)
zgleda da še ni konec s padavinami danes,saj z severa prihajajo nove padavine

max

Uh, smo vsaj malo zadihali :laugh:
Padavin ni bilo, tudi maximum se je danes zaradi oblačnosti ustavil pri 32,9°C

Trenutno je 25,1°C
Tlak 1013mb
Vlaga 46%
Rahla sapica iz severovzhoda