ZEVS Forum

Trenutno vreme (16.06. - 30.06.2010)

Začel/a gradiščan, 16. Junij 2010, 07:28:53

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

JaniS

Ljubljana, Male Vižmarje, 19:40

Temperatura: +20,4 °C   (Tmin danes: +18,1 °C ob 5:37, Tmax danes: +25,9°C ob 14:37)

Pritisk: 1013,3 hPa - pada

Vlaga: 76 %

Rosišče: +15,8 °C

pri nas le osvežitev, naliv brez dodatkov in grmenje v daljavi . . .

Slk22

Oblačno +19,10C
tlak 1012hPa
Prihod nevihte čez Javornike in obhod naprej proti Ljubljani

Pihe

Po popoldanski nevihti(bolj plohi),ki je pustila 4,8 mm dežja,se zdaj pospešeno jasni.
+17,8
91%
1012,2 ustaljen
kar lep večer se kaže.Upam pa na čimmanj škode po današnjem "jedrskem" udaru nad jugovzhodno Slovenijo. :(
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Serpentinšek

Ob 17h sem imel izpit italijanščine v LJ in mamaa miiiaaa...seveda sem se okoli 16.15 iz Domžal peljal naravnost v pekel. Brutalne razmere na obvoznici ter okoli Bežigradom, vidljivost ~60 metrov, zlivanje z neba ter voda povsod kamor si pogledal.

Nato sem z velikimi pričakovanji odšel do hellmančka v Domžalah in izmeril samo 4,1 mm. Torej nas je ta supercelica samo oplazila s svojim severnim robom.
V tem tednu imam tako 26,4 mm (po dnevih 11,8+10,5+4,1)
LP  :wavey:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

stajercx

trenutno stanje: dežuje, tudi zagrmi

temperatura: 20.5°C

vlažnost zraka: 83%

veter: V smeri

jest24

Na rtv en piše

"Imel sem "srečo" in bil v centru nevihte na avtocesti NM - LJ ... Toča kot je ne pomnim, šipe so pokale, cesta je bila prekrita z belo barvo ... na bencinski črpalki v Grosupljem je kolona avtomobilov brez prvih šip ... kaj takega pa še res ne"

matic

Predvidevam da so izogibanja letal z običajne rute posledica nevihtnih celic... @jonatan?

"Brezmejna sta le vesolje in človeška neumnost, čeprav za prvo nisem prepričan!" (A.Einstein)

gregach

Zjutraj in večji del dopoldneva je še bilo oblačo vreme, nato pa je bilo do približno 18. ure delno jasno. Nekaj pred 19. nas je prešla nevihta, o kateri pa več v samostojni temi.

TRENUTNO STANJE:
Delno jasno
T=16.3°C
Tmin=15.5°C ob 06:21
Tmax=23.1°C ob 16:11
Vlaga=93%
Točka rosišča=15°C
Tlak=1014.9 hPa
Brezveterje, smer=E-SE; Max hitrost danes 33.8 km/h ob 18:50, max sunek 35 km/h.

Padavine danes=18.1 mm
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Ekolog

CitatNato sem z veliki pričakovanji odšel do hellmančka v Domžalah in izmeril samo 4,1 mm.
Čaki mal, ne morma se tkle it, sedaj si se pa malce izdal hehe, to bi ti moral izmeriti šele dne, 18.06.2010 ob osmi uri zjutraj, jej jej, bom na ARSO poklical :icon_lol: :icon_lol: :smash: :smash:

temperatura: 18,4°C
vlaga: 91%
padavine danes: 4,1 l/m2

Lluka

Citat od: Ekolog dne 17. Junij 2010, 20:36:29
Čaki mal, ne morma se tkle it, sedaj si se pa malce izdal hehe, to bi ti moral izmeriti šele dne, 18.06.2010 ob osmi uri zjutraj, jej jej, bom na ARSO poklical :icon_lol: :icon_lol: :smash: :smash:

temperatura: 18,4°C
vlaga: 91%
padavine danes: 4,1 l/m2

v knjigi je spodaj prostor kjer  izpolniš "izredna "merjenja padavin. (lahko tudi po kakšni nevihti,da vidiš,koliko je nevihta prinesla padavin.)

trenutno smo pri 18,4°C
vlaga kaže 90%
veter pa pihne do 1 km/h

max veter = 20,1 km/h ob 16.05h
max sunek = 26,4 km/h ob 15,50h

padavin v zadnjih 12h pa naneslo cca 9.7mm

GrEg3c

blazek

Še nekaj podatkov iz Grosupljega in slika pobrana iz 24ur.com. Besedilo pa iz SLOMETEO foruma.

toča vsaj 6-7cm premera

http://24ur.com/novice/slovenija/neurje-podiralo-drevesa-ponekod-klestila-toca.html

vir: www.slometeo.net, avtor Iztok Sinjur, pri njemu je tudi ARSO klimatološka postaja
CitatKje začeti?
Delovne akcije še trajajo. Pri nas za silo zamenjali salonitno kritino. Stekla, rolete, fasade,..kot švicarski sir.
Klepalo je avtomobile, celo žlebove. Razbijalo antene.
Talni termometer je tako razbilo, da se vidi samo plastičen tulec :lol: :lol:

Da o rastlinju ne govorim...

Glede padavin. Za ekstremne razmere avtomatika ODPOVE!!!! Pluviograf zabeleži ca. 36mm, Davis 29,2...iz Helmana pa iztočim 56,5 mm Pri Davisu in pluviografu je bilo preveć toče, da bi ostala v liju, Helman pa je bil menda OK.
T je padla za 10K, zapihal NW 17,4 m/s, padale do 4 ali 5 cm debele kepe. Udrtine toče so tudi po zemlji.
Dela ne bo zmanjkalo. Jutri dopust in zavarovalnica...

Podrobnosti, tudi video so/bodo tukaj http://www.grosuplje.info/novice/doziveli-in-preziveli.php Je pa tam tudi uradna ARSO klimatološka postaja.

Pri nas nič posebnega, vse nas je obšlo severno.

Atomska eksplozija nekje nad okolico Jastrebarskega.

Oslabljena nevihta, ki je prišla iz smeri Ivančne Gorice. Za krajši čas so se pokazale "whales mouth"

najed

Citat od: paradolf dne 17. Junij 2010, 15:06:58
Tole je dobesedno explodiralo na obali. @Skywarn je pred njo. Poroča o supecelici  :drool:

Malo pozno, pa bom vseen dodal... Sem rabil do sedaj, da sem od prihoda ob pol osmih razpakiral avto po enotedenskem dopustu  :icon_question:

Sva bila z sinkom ravno na razgledni točki nad Izolo, ko se je dogajalo...

Po nevihti

Ekolog

Citatv knjigi je spodaj prostor kjer  izpolniš "izredna "merjenja padavin. (lahko tudi po kakšni nevihti,da vidiš,koliko je nevihta prinesla padavin.)
Vem kje je to okence ja :), samo zaradi 4 litrov jaz ne bi delal ne vem kakšne revolucije :wise: :icon_rolleyes:

Oblačnost se je pred kakšno uro že pričela trgati, sedaj pa se je zopet pooblačilo.

Temperatura: 18,1°C
vlaga: 92%

oleg

pri nas danes brez posebnosti brez neurji
čez dan delno oblačno in soparno
se daj se oblači  od zahoda bomo vidli če bo kaj po noči
podatki pa naslednji
temparatura + 18,7 celzija vlaga 68%
trenutno mirno brez vetra smer vetra jugo zahodnik
tlak 1016 milibarov pada
t min danes  + 16,5 celzija
t max danes + 24,5 celzija  :icon_wink: