ZEVS Forum

Najmočnejša nevihta to sezono,z veliko bliskanja in strel 13.6.2010

Začel/a krispy123, 14. Junij 2010, 09:27:02

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

Sem že spet pripravil reportažo ,zelo pestrega dogajanje v prvi polovici noči pri nas,po vseh napovedih sem verjel da mi ne bomo dobili čisto nič resnega ,vendar sem se motil.In ker se je od zahoda pomikala zelo nevihta proti nam sem pripravil moj fotoaparat, in čez nekaj časa so se videle prve razelektritve .Ta nevihta se je še samo krepila in pravzaprav je bliskalo skoraj iz vseh smeri.Bliskalo in grmelo je zelo pogosto lahko rečem v 10 sekundah se je videlo okrog 8 razelektritev.Zato sem se odpravil na prosto in te razelektritve tudi poslikal, lahko povem da takšnega bliskanja že dolgo nisem videl.Tole sem nam je približevalo ,na žalost ni padlo čisto nič dežja, kaj še da bi bila toča (hvala bogu da je ni bilo)

Radarska slika, takrat ko je bila nevihta nad nami .
.
Odboji so presegali vrednost 50dBz.
Evo še bom naredil reportažo slik, tole se je videlo malo pred sončnim zahodom v smeri proti zahodu.Vidno nakovalo, nekaj sem že dal gor včeraj v temi trenutno vreme.

Okrog 22.30 se je bliskati in grmeti že zelo pogosto.No nekaj slik razelektritev in strel.Poslikal sem jih zelo veliko, vendar bom jih dal gor le nekaj.

Čez nekje 3 ure še pride na forum več slik ter video.Po nevihti se je ozračje stabiliziralo.

paradolf

Kakšen fotoaparat pa imaš in koliko si imel ISO nastavljen. Je precej grahasto na zadnjih slikah.
Drugače pa ste imeli lepo predstavo za spremembo od osrednje Slovenije kjer smo ostalih z dolgimi nosovi.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

krokodil

Mislim da je tole ista nevihta kot sem jo jaz iz JV opazoval okrog 22ih... In res, bilo je neverjetno lepo od daleč za videt cel oblak, znotraj pa nešteto razelektritev v vse možne smeri  :buttrock:
S vrha katedrale bacat ču banane :)

krispy123

Citat od: paradolf dne 14. Junij 2010, 11:04:00
Kakšen fotoaparat pa imaš in koliko si imel ISO nastavljen. Je precej grahasto na zadnjih slikah.
Drugače pa ste imeli lepo predstavo za spremembo od osrednje Slovenije kjer smo ostalih z dolgimi nosovi.

Imam Canon ixus130,ISO sem imel nastavljen na 100,kar pa mislim da je vredu.Prve slike so bile slikane s tem fotoaparatom, vendar nato se mi je spraznila baterija in moral sem slikati z slabšim fotoaparatom. ::) Imam pač nesrečo.
No še nekaj strel.

Lahko opazite razliko med mojimi prvimi slikami, in zadnjimi. :(

Ekolog

Jaz sem bil 100%, da so fotke poslikane s telefonom, pa brez zamere :) :icon_redface: :icon_rolleyes:

paradolf

Citat od: krispy123 dne 14. Junij 2010, 12:26:50
Imam Canon ixus130,ISO sem imel nastavljen na 100,kar pa mislim da je vredu.Prve slike so bile slikane s tem fotoaparatom, vendar nato se mi je spraznila baterija in moral sem slikati z slabšim fotoaparatom. ::) Imam pač nesrečo.

Lahko opazite razliko med mojimi prvimi slikami, in zadnjimi. :(

Verjetno te je kaj izučilo. Pred dogodkom vedno polne baterije oziroma na zalogi še rezervne :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

MaRkUš

Upam, da te ne moti, da pripopam nekaj fotk od včeraj zvečer, ko smo na mengeškem polju opazovali bliskanje proti vzhodu.

Nakovalo nad kamniškimi alpami.

Nakovalo južno od Celja.

In pa razjasnitev po prehodu zelo oslabljene nevihte iznad Italije.

Snežak

Življenje je lepo,ČE ga živiš

ynos

The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist...