ZEVS Forum

Pohod na Lavrovec 890m - hrib nad Šentjoštom ( Z Polhovgrajsko hribovje)

Začel/a Oblak69, 12. Marec 2010, 15:49:25

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Oblak69

S kolegom sva se v sredo ob 17h odpravila na najvišji vrh Šentjošta- hrib Lavrovec 890m, kateri je tudi v planu na srečanju ZEVS 8.5.2010 tu pri meni.
Slike nalagam šele danes, saj sem imel kar nekaj težav z dostopom na stran ZEVS

Glavna cesta Smrečje - Suhi Dol- Lučine 830m

Tik pod vrhom. Stene ob cesti so bile visoke preko enega metra, na smrekah se pa tudi lepo vidi, kako jih veter krivi.

Vrh,  890m

Na vrhu je tudi uradno Arso merilno mesto sončevega obsevanja, lani drugi najbolj sončen kraj, kjer so uradne meritve.
Prvo mesto je pripadalo Uršlji Gori

Na vrhu. Zelo lep razgled na V polhograjsko hribovje,ljubljansko barje, Snežnik, Javorniki, Vojsko in še kaj, seveda ob lepem vremenu.
Od tu so lepe planinske poti do Vrha Svetih Treh Kraljev 889m  je cca. 1uro hoje, do Smrečja 710m 20minut, do Golega Vrha 960m 30minut

Kolega v gazenju 25cm novega snega, pod katerim je še 28-32cm res trdo pomrzjenega snega

Domačija na 860m

Povratek proti domu. No ta zadnja je pa slikana v zaselku Potok -1km od mene na višini cca.580m, tik ob potočku, kjer so bili rojeni stari starši od @Max.
Še zelo debela snežna odeja -48cm

JaniS

uti

Vremenska postaja Žiri  - http://freeweb.t-2.net/anze/vreme/index.htm

simo88

gradiščan

.sonček.

Lepe slike
Jaz sem bil lansko leto pri Rupnikovi liniji na Golem vrhu. Tiste domačije pa so vrjetno pod tem gričem.
V žiri pa grem jest vedno, čez ta grič cca 900 metrov.
Brez vremena ni življenja.

.sonček.

Citat od: Oblak69 dne 12. Marec 2010, 15:49:25

Povratek proti domu. No ta zadnja je pa slikana v zaselku Potok -1km od mene na višini cca.580m, tik ob potočku, kjer so bili rojeni stari starši od @Max.

Kje to točno?

Oblak69

@Sonček, to je 200m od "stovnikovega" mosta oz. križišča, za potok, kurja vas in Šentjošt, v smeri proti Smrečju. Lahko greš pogledat :icon_wink:

max

Oblak69

Še nekaj slik iz sosednjega hriba Goli vrh 960m, slikano marca 2008

Ljubljansko- vrhniško barje, v ozadju Krim

Pogled na bližnji hrib Lavrovec, ki je omenjen v gornji reportaži

Lavrovec, zadaj lepo viden Snežnik

Pogled na kamniške alpe, levo najvišji Grintavec, malo bolj desno pod oblakom Krvavec

Na sredini cerkvica na Svetih Treh Kraljih, zadaj vidno smučišče Javorniki nad Črnim Vrhom nad idrijo

Pogled v smeri proti vasi Javorje in Četena ravan nad njimi Mladi vrh in Stari Vrh-smučišče, zadaj na sredini Stol

Trnovski gozd z Golaki 1480m

.sonček.