ZEVS Forum

Nujno

Začel/a ŽUPMART, 04. Julij 2007, 14:27:16

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

umetnik

Ja in še to ... Upam, da se ne bo zgodilo, da bi moral začeti pazit, da ne bi preveč hvalil URŠE, ker bi mi bila v nasprotnem primeru odvzeta možnost prijave na forum. Nočem posploševati, ampak na forumu ni več ene sproščene debate, kar je gotovo tudi odraz nesporazumov. Dokler je bila možnost, bi bilo po mojem pametneje, če bi se glavna akterja o zadevi pogovorila sama. A zdaj, ko so cunje umazane navzven, vidim le še možnost čimprejšnjega skupnega pogovora med vsemi vpletenimi.

piskec

Saj pravim: Uršo za predsednika!

In čisto resno mislim.

Bi pa se seveda vprašal: komu je bilo vse dovoljeno? KDO je bil administrator in KDO je brisal? Kolikor vem in kolikor kažejo vsi podatki, je bil Urša administrator, ki je te zadeve urejal. Imel je VSE pravice, da zadevo poštima.

Jaz osebno sem bil le proti temu, da se uporabnike briše, ker nimajo rojstnega dneva. A takega mnenja ne smem imet? Je zato forum tračarski?

Urša se je že zdavnaj odločil, da ta forum ni več zanj. Čakal je le na pravi trenutek. Ker zadnje čase se je prerekal za vsako figo, pa bi bila lahko samo normalna debata. Tako pa je zanetil zmedo in vse pritisnil v kot, tako drugega, kot sem naredil, niti nisem mogel. Saj mi ni dal izbire. In zdaj je heroj.

Pa me prav zanima, kje pišejo vse tiste velike nesramnosti. Jaz jih nisem izrekel. Morda pa so le imaginarne in dober povod? Mi lahko kdo pokaže, kaj je bilo izrečeno takega, da spokaš kufre in se užališ čez mejo?

Twister, ko si ti menjal službo, ti je prejšnja služba dala s sabo še stranke, vse dokumente in delo, ki si ga pri njih naredil, pa si lahko zbrisal, kajne? Ja, seveda. Vložek je čisto nekaj drugega.

Jaz sem osebno Urši hvaležen, in sam to dobro ve. In mu bom hvaležen še dolgo časa. Za vse, kar je naredil! Za hiške, za dobro sodelovanje v starih časih, za forum, za... Vendar so na koncu na žalost osebne stvari prišle nad vse.

Umetnik, tvoj post ni prav pošten, saj veš to, ane? Je kdo kaj takega kdaj rekel ali pa samo nakazal?

umetnik

Citat od: piskec dne 16. Januar 2008, 10:40:19

Umetnik, tvoj post ni prav pošten, saj veš to, ane? Je kdo kaj takega kdaj rekel ali pa samo nakazal?

Če misliš na moj zadnji prispevek, potem tole ...

O stvari, do katere  je zdaj prišlo (in očitno je tudi v minulih dneh prihajalo), sem naklepal že najmanj 5 postov
To so nesporazumi, ki jih je prek interneta enostavno zelo težko zrihtat oziroma je potrebna precejšnja mera
discipline in potrpežljivosti. Opravičujem se, da sem izpostavil možnost, da bi tiste, ki ne pišejo po volji nekaterih
adminov, metali iz foruma. Poudarjam pa, da sem dodal, da nočem posploševati. In še vedno mislim, da debata
na forumu od zadnjega konflikta ni več tako sproščena, kot je bila poprej. In še vedno mislim, da se takšni nesporazumi
ne bi smeli razčiščevati navzven, ampak vsaj prek zasebnih sporočil, če že ne po telefonu ali osebno. Posledice
je tako čutilo precej več forumašev, kot bi jih sicer. Tako pa je kar je in zaradi tega še vedno vztrajam na čimprejšnjem srečanju
(ali pa vsaj telefonski ali zasebni spletni debati) vsaj vseh adminov - če že ne vseh vpletenih v debato - vključno z Uršo.

umetnik

Napaka - pardon.

Ciril

Kako se tele zadeve težko berejo. Vsi ste bili naprošeni, da s to temo počakate do občega zbora društva. Tam bo lahko vsak vse povedal, tudi URŠA, piskec,... Je dovolj razumljivo napisano?

Sicer mi ni všeč, ampak na forum se ne bom več prijavlja, mi bo vsaj prihranjeno tole.

LP Ciril

pajac

Js mislim,da brisanje URŠE ni bilo pošteno :icon_question:
Tud ne verjamem,da je blo vse po pravilih foruma.
Bi ga saj pustli,da se lahko brani in odgovarja na druge prispevke.

piskec

Jasno, da debata ni več sproščena, saj so vsi skregani en čez drugega. Eni se valijo na eno stran, drugi na drugo.

Debato je težko izpeljati, če nekdo odide. Pravzaprav se je ne da več nadaljevati.

Morda je res navzven lepše, če so take stvari skrite za desetimi vrati. A lepše so samo na prvi pogled. Jaz osebno ne maram zadev, ki navzven zgledajo lepo, notri so pa vse gnile. Stvar se tiče vseh nas. Naj se ve, kaj se dogaja, vsakdo ima pravico sodelovat. Ker posledice bodo. V vsakem primeru. Stvari so se pač zapletle do te mere, da poti nazaj ni več, potreben je trd rez in nova pot.

Tudi jaz sem bil mnenja, da se da vse rešit lepo z debato. Pa temu ni tako. Nekateri so hitro užaljeni, težkost elektronske komunikacije pa temu vsemu še doda zapletenost.

Kakorkoli že, kakor že kar naprej ponavljam: možnost za rešitev situacije je na Občnem zboru, kjer bodo člani ZEVSa krojili svojo usodo in dokazali, koliko jim sploh je do društva, foruma, portala in tako naprej. Bojim pa se, da tistih, ki najbolj tulijo, da je vse narobe, ne bo, ker težko sprejemajo odgovornosti za svoja dejanja. Delali se bodo, da jim ni več nič do tega, da je itak brezveze in da nima smisla. Še dan, dva nazaj pa so tulili ravno nasprotno in se kregali do konca o stvareh, ki sploh niso pomembne... Potem pa razumi.

Možnost torej JE! Kdo pa jo bo izkoristil, pa bomo še videli.

Če imaš torej možnost in je ne pograbiš, kaj to pomeni? Ali to pomeni, da si *resnično* za spremembe? Ali je vse skupaj le inercija in sitnoba?

umetnik

Glede na to, da pišemo v temo, ki se nanaša tudi na predloge, predlagam, da se odpre tema o naslednjem srečanju društva (in forumašev?).

piskec

pajac, se ti zdi takšno in drugačno brisanje pošteno?

Akcija povzroči reakcijo, tega se najbrž zavedamo vsi.

Najprej je on nekaj naredil, potem sem pa jaz. In to že parkrat. Zakaj sem zdaj nepošten?

pajac

Seveda brisanje ni pošteno,sam ,če kritizirate uršo in sami delate enako niste nič boljši.
Smrdi na maščevalnost kt tisto zob za zob.

umetnik

Predlagam - pa dajte se zmenit no ... Zmeraj so možni kompromisi ... Zmeraj. In z vsakim. Pa ja ne bo zaradi takšnih stvari propadlo vse skupaj!
p. s.: Sicer se mi pa zdi pajacev post v bistvu kar na mestu.

piskec

Maščevalnost? Kaj ima tukaj maščevalnost?

Ko je šaril po sistemskih nastavitvah, so mu bile odvzete admin pravice. Da ne bi bilo še večje škode. Imel je še vedno vse možnosti, da kaj napiše. Ko pa je brisal svoje delo za forum,  šele takrat je bil ukinjen! Da ne bi bilo še večje škode. Na žalost ne znam drugače tega preprečit. Če bi se zdaj naprimer zopet prijavil pod drugim imenom, ne bi imel prav nič proti.

Bi res moral dopustit njegovo ravnanje?

Me prav zanima, kje sem Uršo in njegova dejanja pravzaprav kritiziral? Kolikor vem, in kolikor kažejo tudi posti, sem mu vedno stal ob strani in sem njegova dejanja celo zagovarjal. Le v načinu brisanja članov se nisem strinjal. Je to kritiziranje? Celo tako kritiziranje, da potem greš? Hm, meni se ne zdi...

Umetnik, z moje strani in s strani društva bo na Občnem zboru možnost za kompromis. Nihče nikomur nič ne brani. Vendar je vprašanje, kdo se bo odzval. Zato je morda bolje, da svoja vprašanja o kompromisih nasloviš na koga drugega.

ŽUPMART

Joze, s tabo se absolutno strinjam! :shrug:

Sicer pa, kot sem e povedal, mislim, da večina tu (ali pa kar vsi) ne vemo TOČNO, kaj se je dogajalo. Zato je rbezveze ocenjevat na prvi pogled. Mislim, da je tale debata brezpredmetna. :icon_rolleyes:

EDIT: Zaklepam temo, sem avtor in imam to pravico. Piskecu sem pisal po ZS, da če misli, da bo s tem kaj rešil, da je tema odprta, naj jo odklene. Jaz mislim, da bo vse stvar le še poslabšala. :shrug:

piskec

Jože, se ti javiš za organizacijo takega Občnega zbora? Poleg tega je potrebno še pripraviti poročila, se uskladit in podobno.

Čimprej bo, obljubim! Zaenkrat dobro kaže na 9.2. Bomo videli.

ŽUPMART

Sedaj, ko se je URŠA čudežno pojavil nazaj  :clap: , mislim, da kregarije ne bo več, zato temo sproščam. Srečno, predvsem tebi, URŠA. :icon_wink: :clap:

EDIT: Sedaj vidim, da je odšel Vreme...žalostno. :icon_sad: