ZEVS Forum

Napoved vremena [1.7 - 15.7.2007]

Začel/a TWISTER, 02. Julij 2007, 11:00:04

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Pihe

Dajte maksimalno uživat prihajajoče štiri dneve, ker od torka naprej bo zadeva spet bolj klavrna.Pogoste plohe in nevihte in nestabilno vreme bo nasporedu praktično cel teden.Ni ravno zgled ta uvod v poletje, ampak saj smo vedeli, da morajo enkrat prit obresti za suho zimo,kajne? :icon_smile: :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

GregorS

Upam da tisti ki gre na dopust naslednji teden bo užival, čeprav kar se tiče vremena kaže zelo slabo.Vsaj za Slo in bližnjo okolico:

Torek padavine:

Dnevne temperature:

Sreda padavine:

Dnevne temperature:

Petek padavine:

In še malo naprej 17.7. padavine:

ŽUPMART

To sem jaz :icon_cry:
Pa kaj češ, druge variante ni.  :icon_sad:

paradolf

Hladna fronta pač v torek in nato balkanski ciklon in še odcepljeno jedro hladnega zraka nekako v naši bližini. Garancija za hladno in spremenljivo vreme.
Po dolgem času sem hotel višinsko karto pogledat na ECMWF pa glih takrat štrajka.

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

alan

Kakšno bo pa vreme med tednom ki prihaja, v Kamniških planinah. Torek vidm da bol na dež. Kaj pa druge dni? Drug teden so še borovnice potem jih ni več!! A mi bo dž vse pokvaru.

H2o

06z (GFS) niti ne kaže tako slabo za prihodnji teden. Torek, del srede dež, potem pa ustaljeno. Se ravno odločamo za morje, pa mi je to kar pomemben podatek. :)

Serpentinšek

Jaz vsekakor upam in mislim, da bo od četertka naprej lepo  :icon_rolleyes: proti koncu tedna spet topleje...

V torek raztur s hladno fronto  :icon_twisted:, v sredo/četrek spremenljivo, nato pa postopno razvedravanje  :icon_cool:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

milan

jaz sem si tudi mislil, da bo ta včeraj in predvčerajšnim lepo v gorah, pa ni bilo, včeraj je bil kar močan veter, predvčerajšnim pa veliko megle, popoldne pa še nevihta.
za gore že moraš imeti kar precej sreče.

milan

Zdaj spet računam na naslednjo soboto in nedeljo, če bo kaj lepega vremena, po kartah kaže še kar vredi.

walter76

Po nekaj mesečnem premoru sem se odločil spet napisati nekaj o vremenu...
Kaže da se je z mesecema junijem-julijem nekako zadeva vrnila v normalo.
Po nekaj dneh (4 ali 5) se k nam pripelje fronta z ohladitvami,fronto sicer spremlja precej močna nevihtna dejavnost (strele in grmenje)in nalivi,ki so lokalno zelo močni.

No na to se moramo navaditi ,saj je Slovenija  na takem predelu kjer bodo(so) taki pojavi slej kod prej normalni.
No od lanskega septembra smo bili priča kot po tekočem traku nadpovprečnimi mesečnimi temperaturami..
Lanski Avgust pa je bil kot vemo moker kot že dolgo ne na obali celo najbolj moker od meritev.

No in kako kaže?
JULIJ se kaže ,da bo nekako tak:
9.7-15.7 :
9.7 Do večera še suho in toplo na to iz 9 na 10.7 poslabšanje.
10.7 oblačno z dežjem z možnimi neurji  in nalivi (v ponedeljek zvečer in torek),močno se bo ohladilo!
11-12.7 pretežno oblačno z možnimi plohami in nevihtami na primorskem večinoma suho,11.7 še sveže na to postopno topleje...(12.7-15.7)
16.7-22.7
Na to naj bi nastal anticiklon ,ki bi nas obdaroval sončnim vremenom  vsaj teden dni,temperature do 30.C
23.7-27.7
Prevladovalo naj bi dokaj sončno vreme,bodo pa vedno bolj pogoste popoldanske vročinske nevihte.
Prijatelj vremena !

Astra

Milan, Serpentinšek in Walter ... kar dobro ste napovedali  :icon_wink:

Jest gledam raje do srede ...

07.07.2007 - NAPOVED - LEPO ČEZ VIKEND, DEŽEVNO OD PONEDELJKA POPOLDNE DALJE:

Nad Britanskim otočjem, Skandinavijo in delom Atlantika se bodo pojavljala ciklonska območja. Nad Sredozemljem bo območje visokega pritiska počasi slabelo, pojavila se bodo šibka ciklonska območja, eno ciklonsko območje bo v torek in sredo 11. julija nastalo tudi nad severnim Jadranom. V nedeljo bo sončno vreme, v popoldanskem času bo nekaj več oblačnosti, na skrajnem severu države ni izključena kakšna ploha ali nevihta zaradi bližine vremenske motnje. Sprva še v ponedeljek 9. julija dopoldne bo po večini sončno vreme, popoldne bodo na zahodu in severu Slovenije že prve nevihte, pooblačilo se bo. Predvidoma v noči na torek nas bo zajela hladna fronta, ki bo v torek prešla naše kraje. V torek bo po Sloveniji oblačno s pogostimi padavinami in v prvi polovici noči obstaja tudi možnost lokalno močnejših neviht, ohladilo se bo! V sredo bo na širšem območju Balkana oblačno vreme s padavinami in nevihtami, na stiku tople in hladne zračne mase pa bo obstajala tudi možnost močnih neviht, to velja predvsem za področje Hrvaške, Madžarske in ostalih dežel južno ter vzhodno od nas. Pri nas bo občasno še rahlo deževalo. Temperature bodo vse do ponedeljka med 11 in 17°C, dnevne pa med 24 in 29°C! V torek bodo dnevne temperature med 9 in 14°C, od srede dalje pa med 15 in 22°C. Do ponedeljka bo občasno povlekel J do JZ veter, od torka dalje pa S do SV veter.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Cumulonimbus

danes in jutri bo še sončno, le jutri lahko ponekod v hribovitih krajih nastane kaka osamljena ploha ali nevihta, nato pa bo v ponedeljek sprva še jasno, a se bo hitro preko dopoldneva in naprej popoldne pooblačilo. zgodaj popoldne se bodo začele pojavljati nevihte v furlaniji in jul. krajine, ki se bodo nato hitro širile proti vzhodu. osrednjo slovenijo bodo dosegle pomojem že kmalu popoldne V slovenije šele zvečer. nato bo v noči na torek spremenljivo oblačno plohe in nevihte bodo zajele vso slovenijo, ob prehodu fronte ponoči bodo možna močnejša neurja s točo in močnim vetrom. opozoril bi da lahko pade ponekod ekstremno veliko dežja v kratkem času (100mm). nato pa se bo v torek nadaljevalo oblačno vreme s pogostimi padavinami deloma nevihtami, krajevno modo možni močnejši nalivi občutno se bo ohladilo, pobelilo bo nekje nad 1600m. v sredo pa bo sprva oblačno, ponekod bo še rahlo deževalo, kajti  fronta se bo že umaknila iz naših krajev nad J ter V balkan, popoldne pa se bo ponekod lahko že delno zjasnilo, ampak bodo še možne posamezne plohe, ali nevihte  :icon_arrow:  v čet bo sprva delno jasno popoldne pa bodo ponovno možne krajevne plohe in nevihte  :icon_arrow:
skratka čaka nas zanimivo vremensko dogajanje  :icon_wink:

lp
Član ZEVS :)

milan

Veste kaj, včeraj so pri nas bile nevihte, vendar jih naši arsovci niso nič napovedali, za danes pa že nekaj pravijo za severno Slovenijo, tako da bo danes lahko tudi bolj pestro. Tudi avstrijci jih za danes napovedujejo.

medica

Zadnji zagoni kažejo (GFS) da le ne bo tako hudo kot je kazalo še včeraj.  :icon_arrow:

Od četrtka dalje kaže na stabilno poletno vreme, ki naj bi zdržalo dalj časa kot smo drugače letos vajeni  :icon_confused:

Pihe

Danes je pa na avstrijskem meteo uradu v službi en velik šaljivec, ali pa je mogoče celo resno mislil? :clap: :icon_lol: :icon_lol:

Drugače pa me spet jezi, ker si ARSO-ti ne upajo izdat opozorila za jutrišnji večer in noč! :icon_arrow:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si