ZEVS Forum

Zimska pravljica, Družinska vas, 7.2.2010

Začel/a blazek, 07. Februar 2010, 21:16:45

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

blazek

Zjutraj se je za krajši čas deloma razjasnilo. Temperatura je zato nekoliko bolj padla. Takoj ko je sonce posvetil izza oblakov, pa se je ponovno pooblačilo. Ob SV vetru je bilo čez dan kar mrzlo.

V ozadju se vidi megla nad reko Krko. Pri nas je sicer ni bilo, bila pa je pri Ledenemu.

Takole se sirotko zametalo ponoči. :icon_mrgreen:

Za nejeverne tomaže, tole je višina novozapadlega snega. 20cm :buttrock:

Lepo v plašček odeto sadno drevje.

Naša domačija. V ozadju pa vse z deviškim plaščem. :angel:

Še celo ledene sveče so se spravile nad njo.

Cerkvica SV.Nikolaja v Dolenjem Kronovem.

Skupna višina snega 23-24cm.

Ta je pa skoraj večji uživač, kot moja malenkost.

Za konec še dve panorami.

gregach

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

kripelj

Pihe

Saj skoraj ne morem verjeti,kako zimo imate drugod po Sloveniji! :icon_eek:
Ko je tam pri tebi vse v snegu,se mi zdi,da je pokrajina čisto drugačna,kot sem jo vajen,ko se mimo peljem.
Lepo! :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

alešrozman94

VREME BO!

gradiščan

Resnično pravljica  :praise: No, pa ste tudi v tvojem koncu prišli do svojega kupa snega  :icon_wink:

malamut

Ledeni

blazek

Dokler pada suh sneg pri nas in da padavine prihajajo iz SV, se kar lepo pozna razlika v cm-jih. V primeru pa da je nekoliko topleje in je temepratura rahlo v plusu in pa da padavine prihajajo iz JZ, takrat ste pa vi nekolk na boljšm.

Sicer nas je pa zelo lepo ofrajhalo. Moram rečt, da je tale zima res zelo dobra. Da pa bo odlična, more pa vsaj stisnt blizu -20°c. Pol bom pa brez komentarja.

Se bo ponovil januar 2003??

Astra

Odlične fotke Blažek, sicer pa sva iz prve roka "testirala" sneg na vašem koncu.  :icon_wink:

Aha, ko sem se v ponedeljek vračal domov in se peljal mimo Žužemberka in Luč ter proti Ivančni Gorici je bilo snega na začetku med 20 in 25cm, višje pa krepko preko 40cm. Okoli Grosupljega kot da bi odrezal, saj novega snega tako rekoč do Ljubljane ni bilo opaziti.  Lp.
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si