ZEVS Forum

Davis vremenska postaja+radar

Začel/a Thor, 11. Februar 2012, 21:18:20

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Thor

Pozdravljeni!

Na weathershop.com imajo trenutno akcijo: za nakup katerekoli njihove Davis vremenske postaje dobite zraven radar za nevihte brezplačno(ŽAL VERJETNO SAMO RADAR ZA ZDA)Drugače pa dobra ponudba :icon_wink:

www.weathershop.com
www.stormpredator.com/index.htm

Lp! Thor
zevs.si[move]

ŽUPMART

To ni dejansko radar, ampak samo aplikacija oz. program. Bi bilo kar cool, če bi se dal takole dobit pravi radar, ja, hehe.  :icon_wink:

Thor

Citat od: ŽUPMART dne 11. Februar 2012, 23:08:16
To ni dejansko radar, ampak samo aplikacija oz. program. Bi bilo kar cool, če bi se dal takole dobit pravi radar, ja, hehe.  :icon_wink:

Škoda :icon_cry: Samo,če ima zelo dobro resolucijo padavin in je za Slovenijo tudi je dobra ponudba :icon_question: :icon_rolleyes:
zevs.si[move]

ŽUPMART

Po mojem je samo za ZDA. :shrug: V Sloveniji imamo itak samo lisco...original resolucijo ima pa samo ARSO...pa par posameznikov.  :icon_smile:

Pihe

Ta reč je samo za ZDA. In lahko sanjamo naprej,kdaj bomo mi dobili zastonj visokoresolucijske slike za Slovenijo.....:-(
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Thor

Ja verjetno prej,ko bomo dočakali zastonj visoko resolucujske slike padavin kot jih imajo po ZDA si bi lahko v tem času zgradili sami svoj amaterski radar za padavine :icon_arrow:
Napotki,ter načrt za izdelavo amaterskega radarja padavin z kolikor izgleda zelo visoko resolucijo.Verjetno morda celo boljša resolucija kot radar Lisca :shrug: :zajec:
members.inode.at/576265/rainradar.htm -povezava do podrobnejših načrtov

P.s. Bi kdo vedel koliko denarja bi mogel posameznik plačat za vso to opremo in ali bi bila kaj boljša resolucija kot radar Lisca?

Lp! Thor
zevs.si[move]

mat89

Kako bi bilo fajn če bi Zevs imel svoj radar,to bi bilo res sanjsko.Vsak nekaj prispeva pa bi mogoče šlo. Ker radar od Lisce je slab. 

Mraz

To res zgleda odlično!  :icon_wink:
Kdo od vas ve, koliko bi to stalo in kakšen doseg bi imel takšen radar?

Thor

Citat od: Mraz dne 13. Februar 2012, 19:13:29
To res zgleda odlično!  :icon_wink:
Kdo od vas ve, koliko bi to stalo in kakšen doseg bi imel takšen radar?

Sem malo bolj podrobno pogledal povezavo in sem videl,da na vrhu piše: izdelava amaterskega radarja pod 2000eur :zaba: :icon_arrow: Ja kar nekaj prispevkov bi bilo potrebnih,da bi se lahko izdelal radar:od posameznikov članov,amaterskih vremenarskih klubov in društev,.....pa bi mogoče imeli svoj radar.
Bi se pol verjetno mogoče kak del od zgoraj fotografiranih dal priredit oz. nadgradit ali pa ga zamenjat z kakim močnejšim za boljšo resolucijo?! :zajec:
zevs.si[move]