ZEVS Forum

Zimska idila, 6.2.2010

Začel/a chris93, 06. Februar 2010, 19:00:41

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

chris93

Danes sem malce poslikal našo zimsko idilo  :icon_bird:

Tole je pa od kidanja  :icon_arrow:

takole pa izgleda cesta  :smash:

To je moja prva reportaža, upam da vam je všeč  :icon_mrgreen:
:wavey:

gradiščan

alešrozman94

Lepo lepo, podobno je tudi pri nas  :icon_wink:
VREME BO!

paradolf

Uživaj v idili. Lepo je padalo :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Astra

No, pa ste tudi pri vas kidali.  :bouncy: Pazi na križ.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

krispy123

No še jaz dam slikce gor.
Danes zvečer
url=http://www.shrani.si/?33/gn/29Mz2Fcy/img1051.jpg][/url]

lega merjenja ob dvorišču .Tole zgoraj je novi sneg spodaj pa stari ki ga je okrog 20cm .

No in snega je 37cm na izpostavljenih mestih okoli 30cm.Plast mokrega trdega snega sega 15cm .

gregach

Hehe, sme samo meni zdi da je na zadnji sliki merjeno na nekem kupu? :icon_question:

Samo ne razumem kaj imajo ljudje od tega, če pišejo nerealne podatke. :icon_rolleyes:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

krispy123

Citat od: gregach dne 06. Februar 2010, 22:05:26
Hehe, sme samo meni zdi da je na zadnji sliki merjeno na nekem kupu? :icon_question:
Ne ni zato ker sem rekel da je ponekot več snega ponekot manj , sigurno ni na kupo.

max

Citat od: gregach dne 06. Februar 2010, 22:05:26

:zaba: :icon_lol: Prav vidiš, marjeno na kupu snega  :icon_lol:
Krispy tebe bojo vzel v službo na smučišču za merilca snega :icon_lol:

krispy123

Citat od: max dne 06. Februar 2010, 22:07:17
:zaba: :icon_lol: Prav vidiš, marjeno na kupu snega  :icon_lol:
Krispy tebe bojo vzel v službo na smučišču za merilca snega :icon_lol:
Ne ni res da je merjenjo na kupo snega, merjenjo je v osojni legi , ker v prisojni je snega za 10cm manj.

Lazic

ja ravna podlaga tole vsekakor ni, saj se že na oko vidi da tam kjer je meter ga je vsaj 10cm več kot zraven...višino snega se meri na ravni podlagi ne pa v nekih kupih, pomožnosti nametanih nekje skupaj. Tudi tisto na dvorišču pa je nametano ali pa nekaj napluženo, povsem neravno na vrhu, vmes še ena veja ven gleda iz snega...Na strehi je pa toliko snega kot pri nas ko je že eno odjugo čez dal  :)

MIHAJLO 86

če se ne motim si pred sneženjem poročal da imate 25cm snega, danes pa praviš da se bližaš 20 cm novega snega torej bi ga morali danes imeti vsaj 40 cm.  :icon_question: na slikah pa je vidno da si meril na kupih  :smash: pa brez zamere :icon_rolleyes:

krispy123

Citat od: MIHAJLO 86 dne 06. Februar 2010, 22:25:50
če se ne motim si pred  današnjim sneženjem poročal da imate 25cm snega, danes pa praviš da se bližaš 20 cm novega snega torej bi ga morali danes imeti vsaj 40 cm.  :icon_question: na slikah pa je vidno da si meril na kupih  :smash: pa brez zamere :icon_rolleyes:
Tale sneg stari sneg se je že precej posedel in zato ga je skupaj manj kot 40cm , v ponedeljek ga bo že samo 30cm.

kripelj

Citat od: krispy123 dne 06. Februar 2010, 22:27:39
Tale sneg stari sneg se je že precej posedel in zato ga je skupaj manj kot 40cm , v ponedeljek ga bo že samo 30cm.

glej... včeraj sem bil spet na pohorju, po gozdu je bilo na 700m 20-25cm snega, pa še to od snežnih topov 3/4 in ne mi govorit, da je 100m višje tolko več snega, ker je tvoj dom na nižji nmv kot piramida, na piramidi pa je enako snega, mogoče kak cm več, tu pa ga je do 22 cm... tak, da ne govorit, da maš 40 cm snega, če ga nimaš :banghead: kaj ti to koristi, da meriš na kupu snega, samo, da bi mel več kot drugi... lahko jas tudi zmerim na kupu, pa ga bom mel pou metra :icon_wink:

krispy123

Citat od: kripelj dne 06. Februar 2010, 22:34:16
glej... včeraj sem bil spet na pohorju, po gozdu je bilo na 700m 20-25cm snega, pa še to od snežnih topov 3/4 in ne mi govorit, da je 100m višje tolko več snega, ker je tvoj dom na nižji nmv kot piramida, na piramidi pa je enako snega, mogoče kak cm več, tu pa ga je do 22 cm... tak, da ne govorit, da maš 40 cm snega, če ga nimaš :banghead: kaj ti to koristi, da meriš na kupu snega, samo, da bi mel več kot drugi... lahko jas tudi zmerim na kupu, pa ga bom mel pou metra :icon_wink:
Dobro bom jutri zmeril na ravni površini pa boste vidli da je pri nas 37cm snega.
lp