ZEVS Forum

Ljubljana - Fužine 8.1. in 9.1. 2010

Začel/a bbator, 10. Januar 2010, 20:24:13

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

bbator

Vse skupaj se je začelo seveda že dopoldne okoli 11 ure in je že do nekje 17h popoldne zapadlo novih 10cm snega. Takrat je bilo vse skupaj nekje med 20 in 25cm snega. Potem pa je začelo močno snežiti in intenziteta je občasno padla do zmerne za par minut in potem je zopet močno snežilo. Do 20h zvečer je zapadlo še okrog 20 - 25cm novega snega a se je posedal skupaj s starim in tako sem nameril ob 20h 40 cm snega. Merit sem šel zato, ker je prišel tisti oranžni flek na radarju nad nas in se je med sneg začel mešati tudi leden dež. Vmes je tudi enkrat zagrmelo. Na moje presenečenje je to trajalo le kakih 15 minut nato pa je zopet začelo najprej zmerno nato močno snežiti. Zmerno do močno je snežilo še do 23h potem pa se je radar začel prazniti in sem šel spat. Koliko je snega zapadlo še do jutra ne vem. Vem pa da je od 20h ko sem meril do jutra padlo 12cm novega snega. To sem izmeril tam kjer sem si ob 20h zvečer očistil sneg do trave. No kot že rečeno ga je bilo zjutraj tam 12cm. Seveda bi to moglo znašati 52cm s starim vred a ga je bilo le 45-46cm. Posedanje je bilo res ogromno in sneg se je posedal sproti ko je padal že celo popoldne in zvečer. Če bi bil sneg bolj suh si pomisliti ne upam koliko bi ga imeli :) sedaj pa še nekaj slikc za vzdušje :) :

najprej zvečer ob 23h slikano s fotoaparatom z mojega balkona, ko so padavine prehodno skoraj ponehale:

Potem pa zjutraj res lepa idila:

No nekdo se je potrudil in naredil snežaka :)

Nekateri so svoj avto težko našli :)

Spet drugi so bili pridni in že do jutra očistili peš pot

pa Fužinski most

Fužisnki grad

No potem sem se odločil izmeriti še višino snežne odeje in sicer najprej na klopci

in še na travi

To je z moje strani vse. Naužite se snega vsaj ob gledanju tisti, ki ga nažalost tokrat niste bili toliko deležni.

Lp

Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

max

Uauu :zaba: :icon_wink: super....Kdaj ga je bilo nazadnje toliko?? A ve kdo? :icon_rolleyes:

bbator

Leta 1999 februarja ga je bilo več. Sicer pa si zapisujem od leta 2004 in ga še ni bilo več kot 42cm od takrat.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

.sonček.

No pri nas ga je par cm več zapadlo, kot v Lj. samo v Lj. bo tale sneg hitro pobralo.
Brez vremena ni življenja.