ZEVS Forum

Obilno sneženje (padavine) po Sloveniji 8. - 9.1. 2010

Začel/a gradiščan, 07. Januar 2010, 20:44:00

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

selicmiha

Pravkar je nad nami oranžen ˝flek˝ ampak zaradi previsokih temperatur le dežuje, občasno pa ledeni dež. Zunanja temperatura: 0,1°C. Zračni tlak v tem trenutku pada in znaša 1003,0 hPa.

gorenjskaKR

En prav lep pozdrav tudi iz našega sneženega konca!

Je....iš sem se pa nakidal za dons....zjutraj pa ponovi vajo!
-v Hrastju pri Kranju je od 18h do 21h snežilo v presledkih sedaj pa že 1,5 ure močno sneži.
Visino snega sem meril ob 17.30 in že takrat je bilo 35 cm "ta belega" sedaj pa se zopet nabira in nabira in ......! Le tako naprej  :bouncy:
Višino snega zopet sporočim jutri do takrat pa eno lepo sneženo noč vsem skupaj. :beerchug:

Pihe

Citat od: zelva dne 08. Januar 2010, 22:24:25
Ja Pihe,res smola za vaš konec. Tudi Kanin ne bo dobil svoje porcije. Je pa razlog da ti nimaš padavin to, da ni močnega JZ, ki bi se narival v Julijce...za nas pa je to odrešitev ker hladen zrak ne gre nikamor. Težko je verjeti da Lj sneži, Kredarica pa -3. Ob JZ vetru bi imela štajerska ob taki temp v višinah okrog 10°C.

Močan južni veter sicer je prisoten,saj je to vidno na satelistkih posnetkih,ampak je očitno visoko.Poleg tega opažam,da je večino popoldneva nepričakovano nastala padavinska luknja ravno tam,kjer bi moralo najbolj nabijat(v Karnijskih Alpah!Celo delno razvedrilo se je tam za kako uro!).V vsesplošno veselje vseh ljubljanskih forumašev, je padavinsko linijo namesto v smer Julijske in Karnijske Alpe, potegnilo nad centralno Slovenijo. Zelo močan faktor pri tem je bila tudi temperatura v preteklih dveh dneh in manjko vetra takrat.Tako je lepo ostal mogočen bazen hladnega zraka in ne samo,da ne pada dež tam!Celo suh sneg marsikje leti dol. :o
No ja,zaradi tega je vreme tako lepo!Ker nas lahko tako preseneti. :icon_wink:
Pričakujem pa od naše ljubljanske forumske mladeži sedaj vsaj do naslednje zime mir.V smislu tega,da ne bodo jokali,kako vedno izvisijo in bla,bla,bla. :icon_haha: Tokrat je bil to najvišji jackpot te zime(pa še kake prej in najbrž še kake naprej).

Mimogrede,je kdo Thunderja kje videl? :icon_cool: :icon_lol:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Dejan

Malo pred 22 uro je tudi pri nas zmrznjen dež prešel v sneg, zmerno  snežil in v pol ure sta se nabrala nova 2cm, torej trenutna višina je 28cm (malo se sneg še poseda)

T= -0.5°C

lp
Davis Vantage Pro 2 Aktiv Plus Spezial

http://ravenskavas.zevs.si

darkben

Sedaj sem izmeril in ga imamo 36 cm :bouncy: in še zmeraj MOČNO sneži :buttrock:

jest24

Trgovc

eh, jaz sem pa že sit tega snega ker ga moram po dvakrat na dan čistit ker sem skoraj zraven ceste....drugače pa ga imamo trenutno 34cm in še pada...
Z dnem 22.2.2013 ne maram več zim, ker je mati narava zamenjala JV za SZ...

SnežkoSnežak

trebnje in žužemberk pada sneg?v čim je finta da ne v nm?

bbator

Citat od: SnežkoSnežak dne 08. Januar 2010, 22:39:33
trebnje in žužemberk pada sneg?v čim je finta da ne v nm?

Danes se ne sprašuj zakaj je tako. Vse je šlo po svoje. Sami ekstremi danes. Sedaj zmerno do močno na momente še vedno sneži. Ko neha grem merit :) Pa če se ne javim več potem ni elektrike hehe
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

jkocki

Tudi pri nas je začelo snežiti spet ob 21.45 in ga kar konkretno sipa.
Danes ga je zapadlo 10 cm, skupaj ga imamo 25 cm.Upam , da do zjutraj pridobimo še kakšen centimeter.

bbenci2

Citat od: Pihe dne 08. Januar 2010, 22:33:27

Pričakujem pa od naše ljubljanske forumske mladeži sedaj vsaj do naslednje zime mir.V smislu tega,da ne bodo jokali,kako vedno izvisijo in bla,bla,bla. :icon_haha: Tokrat je bil to najvišji jackpot te zime(pa še kake prej in najbrž še kake naprej).

Mimogrede,je kdo Thunderja kje videl? :icon_cool: :icon_lol:

Kakšen jackpot pa bomo imeli mi? To zimo? Naslednjo? Čez pet let?

Še vedno lepo dežuje - čisto običen dež. Temperatura pa zabetonirana na +0,4°C.

Današnji dan hočem čimprej pozabiti :banghead: :banghead: :banghead:

Dež in taljenje snega je izkupiček današnjega dne. Medtem ko ljubljančani nimate kam s snegom :icon_kava:
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

urbang

pri nas trenutno pada zmrznjen dež oziroma zrnat sneg. Vmes je tudi kar nekaj snežink, ampak za pravo sneženje se pa še ni izšlo.

Elessar

oh ja ko sem že mislil da bo dež evo ga sneži in to kar lepo in mislim da bo še večji del noči snežilo ja nekateri modeli so se ošteli tokrat..in pri nas spet 3 cm novega tako da smo res blizu 40cm. Jutri in v nedeljo pa napadamo 50cm in mislim da nismo daleč od te magične številke :D :bouncy: :bouncy:
Lp, Tilen

medovreme

V severnem delu Ljubljane zmanjkalo elektrike (medtem prišla nazaj), hja, očitno žled in sneg delata svoje. Tukaj naj se zahvalim zopet vsem interventnim službam, ki so na terenu in skrbijo za red.

lp, Medovreme
Kaj je na obzorju?

TWISTER

joj fantje...ves čas jokate kdaj bo sneg, ko pa pride pa pred računalnikom sedite :shrug:

LJ zmerno sneži in malo pod 0

slikce bom dal pod reportaže :icon_wink: