ZEVS Forum

Obilno sneženje (padavine) po Sloveniji 8. - 9.1. 2010

Začel/a gradiščan, 07. Januar 2010, 20:44:00

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Jovi

Sedaj pričelo zmerno snežiti!

Temperatira -1.1°C rosišče je -1.8°C in oboje še pada malo. Vse po napovedih in načrtih in narisanemu :icon_wink:
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

ŽUPMART

Rahlo sneži pri temperaturi okrog -1°C

Tole pa izgleda impresivno. :love:

Lazic

Pada droban stiroporast sneg, na meji z dežjem, kateri je pobelil cesto

Offtopic: Situacija se meni ne zdi ekstremna, če bo kaj ekstremnega bo to le žled. Drugače je dobro da se je tema odprla saj bo ponekod močno snežilo, ampak z zaklenitvijo teme trenutno vreme tudi poročanje o trenutnem vremenu, pa čeprav nič kaj ekstremnem ni mogoče drugje kot tukaj. Tako pa tema izgubi svoj čar.

gradiščan

Gradišče:

Ponoči na mojem območju ni bilo padavin  :icon_question:, razen začetka, kot sem že poročal, vendar ni bilo merljivih količin  :icon_arrow:
Deževati je začelo malo pred 7 uro, do sedaj 0,4 mm padavin, RR= 1,2 mm
Trenutna temperatura 0,5°C
Rosišče -1,4°C
Veter v sapicah do 10 km/h smer E-SE
Višina snežne odeje: 18 cm

Elessar

Pri nas -1 in pa rahel dez,ob jacanju padavin pricakujem snezenje.
Lp, Tilen

Oblak69

Podatki ob 07:28uri:

Sneži        (je pa ob 06:40 padalo vmes nekaj malega zmrzjenih kapljic )

T= -2.3°C  07:08uri
Tmax= -1.7 °C ob 00:00uri
Rosišče: -2.7°C
Vlaga=97%
Tlak=1009.7 hPa rahlo pada
Veter; povprečno zadnjih 10min = 0 km/h  smer V ;    Max zabeležen sunek    11.3km/h   ob 01:26uri.

Višina snežne odeje: Ponoči zapadlo 3cm snega, skupaj 23cm snega

EDIT 08.28h: začelo močno snežiti

http://www4.slikomat.com/09/0108/15k-08.01.png

goldhorn

Pri nas je čez noč zapadlo pol centimetra snega. Temperatura -0,7 pada pa nekaj "čudnega"  ::) : nekaj časa suh sneg, potem zmrznjen dež, pa dež med snegom,.... Po radiu je pravkar povedalo, da tudi v Postojni pada dež, ki zmrzuje, v MS dež med snegom,... Tole danes bo res pestro.

beowulf

Pri nas trenutno nič ne pada...................zgleda da smo vsi na skoraj enaki relaciji od Postojne pa vse do nas! Sicer se ne preveč sekirat ker človek itak nemore vplvat na situacijo :shrug:

ŠTROMAR

Uf ekstremni dogodek  :banghead:

Pada občasno leden dež, občasno droban zrnat sneg, količino v mm se mi zdi nesmiselno vpisovati. (Nekateri vpisujejp že prav vsak mm in kmalu bodo začeli že z desetinkami.)
Temperatura 0,3 stopinje C, rosišče -0,6 stopinje C.
Višina snežne odeje ob 7.00:  14 cm mokrega snega
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

Jovi

Fantje tole danes se LAHKO šteje pod extreme!! Če bo v enem dnevu ponekod nasulo do 25-30 cm je lahko kot večji dogodek!

Zresnite se. Al ga more en meter v enem dnevu past da bo ekstrem?? :icon_question:

Tu že nekaj časa zmerno sneži čisto malo še pa bomo pri 2 cm do sedaj. Skupaj pa 14 cm
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

Trgovc

Pri meni je ponoči padel 1cm snega od 6.00 naprej pa pada rahel dež,ki pa ne zmrzuje...
Z dnem 22.2.2013 ne maram več zim, ker je mati narava zamenjala JV za SZ...

matootam

Citat od: Jovi dne 08. Januar 2010, 07:47:46
Fantje tole danes se LAHKO šteje pod extreme!! Če bo v enem dnevu ponekod nasulo do 25-30 cm je lahko kot večji dogodek!
Zresnite se. Al ga more en meter v enem dnevu past da bo ekstrem?? :icon_question:
Tu že nekaj časa zmerno sneži čisto malo še pa bomo pri 2 cm do sedaj. Skupaj pa 14 cm

Problem je to, da so naštepal že 6 strani, pa se dogodek še dobro začel ni!
Padajo ledene kugl'ce z snegom.
edit: rahlo dežuje!

jaka

Ta tema bi se nej odprla ko bi dejansko začelo kaj dogajat, ne pa da je že zdej par strani, ko ni še praktično nič...

V Ljubljani trenutno pada dež s snegom...

zimazakon

Citat od: Trgovc dne 08. Januar 2010, 07:49:02
Pri meni je ponoči padel 1cm snega od 6.00 naprej pa pada rahel dež,ki pa ne zmrzuje...

Ravno tako pri nas, s to razliko, da je snega zapadlo 0.5 cm :icon_redface:
Temperatura je 0.0 °C
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

Slk22