ZEVS Forum

Obilno sneženje (padavine) po Sloveniji 8. - 9.1. 2010

Začel/a gradiščan, 07. Januar 2010, 20:44:00

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

wannabe

Urox26

Domžale:

Vreme: zmerno-močno sneži :buttrock:
Temperetura: -0,3.c
Vlaga: 93%
Tlak: 999,6mBar (ustaljen že nekaj ur)
Vetra ni!
Snežna odeja: 40cm suhega-mokrega snega (več kot 40cm) točno snežno odejo pa povem jutri  :icon_wink:

Lp iz zasutih Domžal  :icon_haha:   :wavey:
Vreme je ZAKON!

johnb

Prišel iz zelo sproščujočega sprehoda. Na začetku je se je sneg mešal med leden dež, trenutno pa zgolj sneg brez primesi. Takt je spet pod nulo pri -1°C. Vmes, ko padavine niso bile v obliki snega, to ni naredilo nič škode na snegu, lepa ledena glazura in še vedno skupaj 34cm. (zdaj spet sneži, tako da je lahko že kaj več). Kidat pa še  ne mislim, ker je bolj ko ne sizifovo delo.

Sem pa študiriral, ko sem hodil, da imam to zimo res precej sreče. Vedno se mi uspe nekako zraven prišlepat. Nikoli nisem absolutni zmagovalec in nikoli absolutni poraženec. Recimo včeraj je bilo sneženje na JV in delno SV, res nisem pokasiral največ, ampak 10cm, medtem ko so včeraj ljubljančani in severneje dobili manj. Danes je situacija obrnjena, Lj in severneje absolutni zmagovalci in doberšen del dolenjske poraženci, a meni se je spet z obilo sreče uspelo prišlepati tokrat na Lj-konec in sem dobil tistih 20cm. Danes bi bil tisti klin samo malenjkost manj izražen pa bi bilo stanje bistveno drugačno. Mislim, da sem po vseh nategih prejšnja leta le zaslužil tudi malo sreče, močno upam, da se bo še letos nasmehnila tudi prekmurcem, Pihelandu in ostalim, ki ste danes razočarani. Ljubljančanom in ostalim današnjim srečnežem, pa še enkrat iskrene čestitke.

P.S lahko bi sklenili kakšno stavo, do kdaj bo ležal tale sneg?

pa lahko noč
Weather is full of surprises, most of them are unpleasnt!

lolcho

Pri nas pa že dve uri sneži in spet ga je vrglo okoli 7cm na okoli 35cm podlage !!
Padavinam pa zaenkrat še ne kaže konca XD

Lp
Vreme je zakon :) :) !!wmr 928nx

SnežkoSnežak

V Novem mestu center sneži kar konkretno...tu pri meni 2 km vzhodno pa par snežink se samo meša?to vreme je nnnnoooooooorrrrroooooo!

medovreme

Citat od: TWISTER dne 08. Januar 2010, 22:54:38
joj fantje...ves čas jokate kdaj bo sneg, ko pa pride pa pred računalnikom sedite :shrug:

LJ zmerno sneži in malo pod 0

slikce bom dal pod reportaže :icon_wink:

Trenutno res :) Ampak sem pa pred tem kidal :) in se sprehajal... :)

lp, Medovreme
Kaj je na obzorju?

Lazic

sneži
T= -1,2°C
Višina snega...na hitro izmerjenih 42cm. Težko je slikati ko močno sneži in stojiš skoraj do kolen v celem snegu v premočljivih hlačah  :)

Cimet

Sneži pri -0,8 oC, 97% vlažnosti in tlaku 1.004,1 hPa.

T rosišča -1,2 oC.

Višina snežne odeje: 39 cm.

Davis Vantage Pro2

http://strazisce.zevs.si/

Jovi

Jutr bo treba na sprehod..ne vem kok je tole že snega. Mora biti pa že zelooo blizu 50 cm ker se spomnem koliko ga je bilo nazadnje leta 2006 ko ga je bilo 56 cm.

Še vedno sneži :buttrock:  Mi imamo zgleda kar nekaj hladnega zraka še nad nami. In bo po vsej vrjetnosti večina padavin ponoči in jutri v snegu. Ne izključujem kaj dežja seveda. A to bo le pika na i da sneg zabije pomrzne in ostane tako kak mesec :love: :love:
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

vaillant

V.L. pr G.

sneži pri -1,4oC - temperatura raste :banghead:
Skupaj ga imamo 41 cm. Danes 23 cm.
P= 1.003,8 hPa - pada

:wavey:
VP aktivna od 20.2.2009

roky

Zbilje! Še zmeraj sneži. Do zdaj je zapadlo 35cm snega :icon_wink:! Temperatura je -1°C, vlaga 94%, rosišče -1.7°C. Vetra ni! Me prav zanima,kok bo do zutraj snega padlo pomoje da ene 50 cm sigurno! Bom zmeru pa povem! LP!  :wavey:

ice

Tu se je umirilo in rahlo sneži
takt je -2.4°C
pada suh sneg
danes se ga je nabralo okoli 35cm
skupaj smo pri 54-55cm
do jutra se bo naletelo še kakšnih 5cm. jutri zvečer računam na 60-70cm

edit (23:50) nova runda močno sneži :clap:

mitkogogo

Aquatic

Trnje, Škofja Loka

Podatki ob 23:15 uri
- oblačno, sneži
- temperatura: -1,2°C
- Tmin: -1,2°C ob 22:55 uri
- Tmax: -0,2°C ob 00:00 uri
- temperatura rosiča: -1,4°C
- tlak: 1004,1 hPa, ustaljen
- relativna vlažnost: 99%
- brez vetra
- višina snežne odeje 39 cm (merjeno ob 19:00 uri).

Od 19:00 ure sneži, 40 cm smo zagotovo presegli, ponoči napad na 50 cm.
Davis Vantage Pro2

Urox26

Domžale:

Ob 23.15 : sneženje se je okrepilo in trenutno močno sneži!!!  :buttrock:

Temo: -0,3.c

Lp in lahko noč iz zasutih Domžal  :wavey:   :scream:
Vreme je ZAKON!