ZEVS Forum

Obilno sneženje (padavine) po Sloveniji 8. - 9.1. 2010

Začel/a gradiščan, 07. Januar 2010, 20:44:00

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

bbenci2

Rahlo dežuje in zmrzuje že od 7h. Trenutno je -0,4°C.
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

Aquatic

Trnje, Škofja Loka

Tudi pri nas so se padavine okrepile. Trenutna temperatura - 0,7°C.
Davis Vantage Pro2

ŠTROMAR

Ma nehajte že pretiravat  :banghead: in si enkrat za vselej poglejte in zapomnite kaj smo se dogovorili o intenziteti padavin na tem forumu že pred dolgimi meseci v temi PADAVINE-SPECIFIKACIJA -  http://forum.zevs.si/index.php/topic,667.0.html.

Pada čisto običajen dež pri 0,3 stopinjah C.
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

Cumulonimbus

Pada zmrznjen dež s posameznimi snežinkami. Sem bil zelo presenečen zdajle, ko sem se zbudil in opazil na strešnem oknu ledena zrnca.

Je pa tale dež, naredil lepo skorjico na snegu, proti morebitnemu kasnejšemu dežju, saj sem prepričan da bo v roku 2 ur zmrznjen dež prešel v sneg :icon_wink:

-0.7°C

lp
Član ZEVS :)

eddy

Kar konkretno sneži pri temperaturi -0,3
Vlaga pa 97%

Ostalih podatkov ni ker je vse zamrznjeno.

Koliko snega pa vam povem, ko grem prvič kidat kar pa bo kar hitro.

Lp

No tako imamo ga 22cm in še vedno sneži, kar pomeni da je zapadlo tam okrog 5 cm novega snega

16:18 Edit:Močno sneži snega je približno 35-36cm in se hitro nabira.Mislim da če bo takole snežilo saj še eno uro bomo preko 40cm.
Okoli 13 ure je zmanjkalo elektrike za kakšno uro.

princ

pri nas je ok 9. ure začel padat dež,vmes na začetku je bil leden,sedaj pa prši.Upam na sneg v popoldanskih urah.

LpM :bouncy:

Jovi

-0.7°C in 95% vlaga ter rosišče: -1.4°C

Čisto vse v prid snegu in tudi zmerno sneži. Štromar pa nič ne pretiravam pa pridi k meni in poglej.
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

Duzek

V Bohinju končno spodobno sneži, okoli 5cm novega snega. Temparatura -0,4°C
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

Pihe

Kot sem napovedal in na žalost predvidel včeraj: meja,kjer bo kaj pametnega dol padalo, je točno par kilometrov vzhodno in severno od Bovca.
Tu sicer izmenjaje padajo ledena zrna,dež in sneženje, ampak se ne nabira tako silovito,kot npr.: v italijanskem Trbižu,kjer centimetri hitro gredo v višino.
+0,4
+0,2 rosišče
Če se še kaj poveča jakost,je še kako upanje za sneg, drugače smo mi s snegom končali za danes. 3 cm snegoledadeža na 5 cm podlage. :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

stog

Pogled na vreme po Sloveniji ob 9. uri je zelo žalosten. Sneg pada le na Brniku.
Napoved arsa vsekakor ni utrezna za sedanje stanje saj v večjem delu Slovenije pada dež ali leden dež od tistega kjer pada sneg. Pa tudi, če bo popoldne obrnilo na sneg. V Beli Krajini, v Posavju, Prekmurju, južni Štajerski že ne bo. Človek včasih dobi občutek, da je Slovenija za arso le od Celja, Grosupelj do Primorske. Kot da Bela Krajina, Prekmurje, V Štajerska in Posavje ne bi bilo v Sloveniji.
Tukaj tudi že nekaj časa padajo na pol stopljene in ponovno zmrznjene "snežinke", ki oddajajo tudi zvok ob padcu na tla.  :icon_lol:

Pred kratkim sem videl, da je celo v Logatcu uspelo snežiti za krajši čas.

Ko to pišem je začelo spet močneje (zmerno do zmerno do močno) snežiti z velikimi snežinkami.
EDIT: In spet v hitre male "polsnežinke" in nato v leden dež. Do sedaj nekje 4cm novega.
Se pa od juga bliža nekaj večjega. V osrednji Sloveniji bi takrat utegnilo obrniti na sneg.

krokodil

Pa @Jovi, vsake pol ure ti pa res ni treba pisati kakšno imate no... dej malo umiri konje, drugače bo res na koncu 100 strani!

Pri nas v Straži sedaj kar lepo dežuje pri 0 °C, kljub okrepitvi padavin zaenkrat prav nič ne kaže na obrat v belo varianto :banghead:
S vrha katedrale bacat ču banane :)

Cumulonimbus

6 strani postov danes, pa v 1/2 države pada zmrznjen dež, kaj bo šele ko bo obrnilo v sneg  :smash:

lp

Član ZEVS :)

Lazic

Stranje pri Kamniku
Nič novega, pada mešanica snega in dežja, katera se najbolje oprijema ceste
T= -0,3°C

To je približno to kar je bilo danes pridelanega na avtomobilu kjer se oprijema, na betonu pa se topi zaradi soli:

jkocki

Oblačno,pada leden dež

-Ttrenutna 1,8°C
-Tmin 1,3°C ob 7.17
-Tmax 1,9 °C ob 00.00
-tlak 1009 hPa pada
-vlaga 86%
-trenutno brezvetra
-rosišče -0,3°C

EDIT:Okoli 11 ure je začelo kar konkretno snežiti

Lp