ZEVS Forum

Ljubljansko barje, 26.12.2009

Začel/a medovreme, 26. December 2009, 19:33:15

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

medovreme

Pozdravljeni!

No, ker je bil dan lep po tako dolgi turobini, sem se odpravil (kot mnogi drugi, vključno z B. Gregorčičem  ;D ) na Sv. Ano, od koder je lep pogled na Ljubljansko barje in naše vršace ter mesta pod njimi:

1. Kamnik pod Krimom in cerkvica Sv. Jožefa

2. Bevke

3. Podpeč, Notranje in Vnanje Gorice, Brezovica, v ozadju Kamniško-Savinjske Alpe in del Karavank

4. Ljubljana z Raduho v ozadju (če se motim, me popravite); EDIT: Ni Raduha, verjetno Kranjska reber...

5. Storžič in Zaplata s Hudičevim borštom

6. Pogled proti severovzhodu in naselju Lipe, osrednji del Barja je pod vodo, cesta Podpeč - Črna vas komaj nad gladino...

7. Cerkev Sv. Lovrenca

Tako, toliko za danes.

lp, Medovreme
Kaj je na obzorju?

Domček

No to je pravo barje, pod vodo kot mora biti. Zdaj se gremo lahko spet mostiščarje. ;D

Drugače so pa zelo lepe fotke. :icon_wink:

Pihe

Kolk vode! :icon_eek: Hoovercraft pa šibanac čez grunte! :icon_haha:
Zanimiva reportaža,vsaj zame,ki nisem navajen na taka vodna prostranstva. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Lluka

Tko ja...temu se pa reče "videti poplavljeno Ljubljansko barje",kajti..... videl ga nisem ne tako,niti po slikah. Hvala.... :praise:

robi14

Citat od: medovreme dne 26. December 2009, 19:33:15

4. Ljubljana z Raduho v ozadju (če se motim, me popravite)

Tale hrib skor ziher ni Raduha, ker potem manjkajo še Menina, Lepenatka in Rogatec...
Tudi jaz sem se že večkrat spraševal kateri hrib je to? Mogoče kdo ve?

Drugače pa lepa reportaža..  :icon_wink:

medovreme

Verjetno gre za Kranjsko reber, za njo se pa skriva Veliki Rogatec..., no, Raduha definitivno ni :)

lp, Medovreme
Kaj je na obzorju?

Oblak69

Citat od: medovreme dne 26. December 2009, 23:23:47
Verjetno gre za Kranjsko reber, za njo se pa skriva Veliki Rogatec..., no, Raduha definitivno ni :)

lp, Medovreme

Zagotovo je to Kranjska reber 1435m (najlažje dostopna iz Črnivca 901m) oz. Kašna planina.( se lepo vidi tista jasa na vrhu, ki je "nagnjena" proti zahodu, sedlo Črnivec in desno Menina planina).  Sem bil lani tu gor, zelo lepo na vrhu, vmes pa manj zaradi podrtih dreves- posledica orkanskega viharja.
Lepe slike @Medovreme :icon_wink:, se pa vidi poplavljeno barje tudi iz našega kraja. Sem hotel narediti posnetek, ko je sonce obsijalo vodo in se je lepo bleščalo, a sem žal zamudil, so me oblaki prehiteli

gradiščan

Polno vode  :zaba:

Odlična reportaža  :icon_wink:

Est! Est!! Est!!!

Barje je zelo fotogenično, sploh v obdobjih z veliko vode. Tebi pa je uspelo vse skupaj lepo zabeležiti. Bravo! :clap:
Life is like weather! www.wineandweather.net/

Astra

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si