ZEVS Forum

Paški Kozjak, Sv. Jošt na Paškem Kozjaku, Špik, december 2009

Začel/a Ekolog, 20. December 2009, 22:39:58

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ekolog

Takšnih nedelj kot je bila pa ta danes je pa res malo, pravi sibirski mraz, sneg, sonce, brez oblačka, skratka kot iz kakšne zimske razglednice je bila danes narava. Okoli poldneva sem se odločil, da pojdem na Paški Kozjak in ni mi žal, da sem se odločil za ta izlet, ker je bilo res skorajda neponovljivo, več pa naj pokažejo oz. povedo fotografije :icon_arrow: :drool: :buttrock: :icon_wink:

Zasneženi hribi nad Mislinjsko dolino

Snežni vzorci I

Snežni vzorci II

Snežni vzorci III

Snežni vzorci IV

Malo pod domom na Paškem Kozjaku (960 m), zgoraj župnijska cerkev Sv. Jošta na Paškem Kozjaku (1063 m)

Na poti na Sv. Jošt na Paškem Kozjaku (1063 m)

Sv. Jošt na Paškem Kozjaku (1063 m); desno pokopališče (pol pokopališča je tk sam moja daljna žlahta :icon_smile:), farof, cerkev, desno od cerkve je še Mislinjska podružnična šola, ki je zaprta

Zasneženo pokopališče

Zasnežena drva pri farofu

Pohorje, pohorske kmetije, spodaj Mislinja

Nato pa sem se odpravil še na Špik (1108 m), najvišji vrh zahodnega dela Paškega Kozjaka

Bolj ko sem se približeval Špiku bolj sibirsko je bilo :drool: :icon_cool:

p.s. - temperatura pri farofu na Sv. Joštu (1063 m) je okoli 15:00 znašala -13°C, pri domu na Paškem Kozjaku (960 m) okoli 15:30 pa -7°C
Upam, da vam je reportaža všeč, pa lep pozdrav, Blaž :wavey:

anze811

ŠTROMAR

Lepi kraji - koliko stvari si moramo še ogledati po tej naši "mali" Sloveniji. Hvala za predstavitev.  :icon_wink:
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

Astra

Tale sneg nam je pa dal veselja do slikanja. Zelo lepi fo :icon_wink:o utrinki.
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Pihe

Če bi živel še 100 let,mi ne bo uspelo vse te naše prelepe Slovenije prepotovat.Krasni kraji!Bravo!Lepa reportaža. :clap: :buttrock:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Gorazd

Mejte se radi