ZEVS Forum

Zimska idila - 17.12.2009

Začel/a ŠTROMAR, 17. December 2009, 20:38:45

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ŠTROMAR

Medtem ko preštevilni na tem forumu zgolj jamrajo o letošnji slabi zimi, se je treba samo malo ozreti okoli sebe in uživati v zimski idili, ki trenutno vlada v Sloveniji.
Ko sem ob cca. 9.00 krenil iz Kosez se je sramežljivo kazalo sonce, Koseški bajer pa je že začela prekrivati ledena skorja. Temperatura -5 °C.

Po končanih opravkih se zapeljem mimo Cerknice do gradu Snežnik. Okoli 12.30 tam naletava sneg pri -6 °C.

Nadaljujem skozi snežniške gozdove. Snega 10-15 cm, temperatura -7 °C.

Ob 13.00 sem pri g. Dušanu Uletu v Babnem polju. Temperatura -8 °C, vzhodnik pa še veča občutek mraza. Po zaraku poplesujejo snežinke.
Malo podebatirava o vremenu in živalih v njegovem zavetišču HUBERTUS. Moram priznati, da ima kar zanimive obete za potek letošnje zime. Koledarja ZEVS mu letos na žalost nisem mogel podariti, saj še vedno ni natisnjen. Pot nadaljujem skozi Loško dolino in Babne police ter Bloške planote do Ribnice. Krajši postanek zaradi poslov in vračam se proti Ljubljani.
Spotoma se ustavim še na Gradišču nad Pijavo Gorico. Ob 15.30 piha vzhodnik do 20 km/h, temperatura pa je -5,5 °C. Snega je  7 cm.

Napolnim ptičjo krmilnico s semeni sončnic,obesim nekaj lojenih pogač in nato do mraka uživam v pogledu na te naše pernate prijatelje, ko hodijo po hrano in izvajajo vragolije.

Kar se mene tiče, sem zaenkrat zadovoljen z razpletom letošnje jesensko-zimske sezone. V prvem snegu sem užival 15. oktobra na Snežniku, v začetku novembra-natančneje 10. novembra sem na Peči gazil do kolen pršiča, zadnjih nekaj dni pa imam sneg tudi doma. Poleg tega so se ta teden temperature spustile precej pod nilčlo, kar ustvarja pravo zimsko idilo. Le videti jo je potrebno. Ampak za to je pa potrebno zapustiti toplo zakurjene sobane in računalnike in se podati v naravo, našo največjo učilnico.

gradiščan

krokodil

Lepo povedano, se popolnoma strinjam :beerchug:
S vrha katedrale bacat ču banane :)

jaka

Trenutno so razmere res povsem zimske...lepe fotografije ;)

Tržičan

Odlično :praise:

Zelo lepa in poučna reportaža :icon_wink:

Lp, Nejc

Pihe

Slavc,bravo! :clap: :praise:
Midva sva itak na liniji in se najina pogleda v glavnem ne razlikujeta kaj dosti.
Napišem pa še jaz, da tisti,ki zimo čaka pred monitorjem, jo tudi takrat,ko bo pol metra snega na njegovem dvorišču, ne bo videl! :icon_arrow:
V naravo mladež!V naravo!(velja tud zame,hehe)
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Ekolog

Prekrasne fotografije, da o komentarjih sploh ne govorim, bravo @Štromar, cenim takšne ljudi kot si ti :icon_arrow: :buttrock: :icon_wink:

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Astra

Odlična reportaža. To mi je všeč, ko človek združuje poklic, prosti čas in trenutke za spremljanje dogajanja okoli sebe. Lepo ujeti "trenutki" zime.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si