ZEVS Forum

Trenutno vreme (16.12.-31.12.2009)

Začel/a Aquatic, 16. December 2009, 06:33:43

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

dadek

Citat od: lwzr dne 25. December 2009, 13:48:19
oblačno, 13°C

šel sem malo pogledat sočo in vipavo

soča je res visoka, od Plav naprej je cesta zaprta zaradi poplavljenega cestišča
prijatelj mi je sporočil da je v Kanalu ob Soči Soča 3 metre pod mostom (če je kdo bil v Kanalu ve kolikšna je običajno višina od mostu do reke)

na žalost slik ne morem  dati na forum, ker shrani.si nekaj zafrkava
ve kdo za kakšno drugo stran mogoče?

lp

Slikomat.... http://www.slikomat.com/
Sicer pa pri nas v kölnu rahlo dezuje. zjutraj je ob mocnejsih padavinah mocno snezilo a ko je  intenziteta padla ...v dez  :shrug:
lp!

ribncan

Malo prej nas je prešla še ena nevihtna celica. Temperatura je padla na 12,9 stopinj C. V tem poslabšanju je padlo 59,5 mm padavin.

jery_slo

Zunaj 16,2°C piha zmeren SW veter, ki v sunkih dosega hitrost 30km/h. Pritisk je nizko, 993,9 hPa. Počutim se kot da smo nekje aprila.

Tržičan

Brezje pri Tržiču

Pri nas je vreme tako: 10 minut naliv, 10 minut rahlo dežuje, 10 minut naliv... tako je že cel dan, čeprav so še posebej zadnji 2h nalivi zelo pogosti, ravnokar ga bomo verjetno spet imeli, ker se je spet steminlo.

V zadnjih 2h je padlo 8mm, od 7h zjutraj pa 14,8mm.

Skupno bomo verjetno presegli 200mm, trenutno smo na 189,7mm.

T = 11,2°C, čez kakih 5-6h pa pričakujem pri nas sneg :icon_mrgreen:

Res noro vreme :icon_eek:

Lp, Nejc

Ledeni

Saj ne morem verjeti, pravkar nas je prešla prava poletna nevihta. Začelo se je z močnim treskanjem, nato je sledil močan naliv z nekaj droben toče vmes. Po krajši prekinitvi se je še enkrat ulilo in sedaj ponehalo. Moram še enkrat pogledat na koledar, če smo res 25. decembra  :icon_question:

Temperatura 13,5°C.

kekec46

Božič mi je skuru računalnik  :banghead:
T: 10
V 24h padlo približno 120-130 mm ...
Danes da približno 70-100 mm ... (ni računalnika ni točnih podatkov  :shrug: )
Na našem koncu zaenkrat ni nobenih težav zaradi vode.
So pa povsod po vseh travnikih jezera ...

Lp, in lepo praznujte božič

maestro

Pri nas se še vedno vrstijo kratki močni nalivi,še vedno piha okrepljen Jz preko 40km/h
VODE PA ŠE VEDNO NARAŠČAJO!!!!

Danes do sedaj 109.8mm
Temp. 13.2°C

Stanje včeraj dopoldne(pa že tu je bila v ozadju narasla voda)

Danes zjutraj(8.30h)

Pred nekaj minutami:
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

Lazic

Na Dolenjskem je od Novega mesta proti Brežicam potoval rdeč padavinski flek...pa tudi kje drugje se že pojavlja rdeča barva na radarju.
Pri nas občasno dežuje
T=11,2°C
za danes 28mm vode

blazek

Bi lahko rekel, da smo imeli ekstremen naliv za mesec december, saj je bil RR neverjetnih 180mm/h!!!!

Tista rdeča točka na radarju je zadela ravno mene. Treskalo je kot za stavo, vmes je padala tudi sodara premera več kot 0,5cm. :zaba:

Ciril

Tudi na Cvenu je zagrmelo, proti jugu pa se je stemnilo kot poleti, veter do 40km/h, Tmax pa kar +18.2°C.

LP Ciril

roky

Zbilje: Temperatura 12.3°C, vlaga 91%, tlak je 996hpa. Bil sem na sprehodu v gozdu in se je toliko stemnilo da sem hitro obrnil in šel domov,da neb slučajno začelo treskati. Pri nas še ni bilo nevihte. So pa vmes tudi močnejši nalivi :shrug:? Pol pa kar sneg, pomoje je brezveze,da bi padal,ker je vse premočeno, pa vprašaj,če bi se sploh prijel,ko je vse razmočeno :shrug:: Ta vreme je res čudno :icon_question:?? Padavin je padlo 14 mm. 2 minuti nazaj se je ulilo zdaj pa je nehalo :shrug:? Piha tudi šibak jugozahodnik s hitrostjo tam od 10 do 14km/h. LP! :wavey:

Slk22

Vsake toliko se utrga in lije kot iz škafa, nabija JZ
T=+12,30C
Tlak 995hPa

jaka

JZ veter nabija brez pavze, v sunkih preko 60 km/uro...še vedno občasno dežuje, danes je padlo zaenkrat 29 mm, skupno v tem poslabšanju pa 124 mm. Je pa res da dežuje večino časa z močnim vetrom, tako da so padavine "težko merljive"...Dopoldne sem se zapeljal do Solčave, kjer pa je precej bolj ulivalo kot pri nas...

Savinja je v zgornjem toku danes višja kot včeraj, še vedno pa ne predstavlja kakšne nevarnosti...

Nazarje...

wetter

dežuje oz močan naliv
temp: 10,7°C
Savinja spet narašča

lenko

Zapihal je severovzhodnik, in v nekaj minutah se je temparatura strmo spustila (iz 15°c na 11°c)  :praise: :praise: