ZEVS Forum

Trenutno vreme (16.12.-31.12.2009)

Začel/a Aquatic, 16. December 2009, 06:33:43

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ledeni

Pa ga imamo! Avstralski Božič (po vremenu). Da bom na božični večer hodil zunaj v sami srajci, si nisem mislil, da bom dočakal pred 2020.
Danes se je temperatura spet strgala s ketne, dosegli smo 16,9°C. Nekaj časa je pihal jugozahodnik, max sunek 35 km/h.
Sedaj pa je mirno in prav nemarno toplo, skoraj bi rekel soparno in delno oblačno nebo. Temp. še vedno 16,0°C. Dežja ni padlo v zadnji treh dneh praktično nič. Sneg je pobralo tudi po Gorjancih, zato je Krka precej visoka. Na nedavni sneg in mraz spominjajo le razcvetele ceste in poležana trava.

Evo, v treh dneh od -17 na +17°C, to pa je nekaj.

mat89

oblačno
T:12,9.c
Tmin:4,5.c
Veter do 25km/h
Padavine danes do 0,7mm
Vesel božič vsem furmašem

snowflake

Citat od: Tržičan dne 24. December 2009, 16:01:55

EDIT: @snowflake, sicer mislim da zaradi temperature, ki je pri nas meja sneženja na 1400m ni mogoča, ko sem se okoli 14:30 iz Kranja vozil domov je na Dobrči in Kriški deževalo, Košuta pa je bila res čudno zavita v oblake, kot da bi res snežilo :icon_question:

Lp, Nejc

ja Nejc, sej zato mi je čudnu, tudi na avstrijski strani je megla zelo nizko in pa 4 stopinje nižja temperatura...kirška je pa itak razred zase, že ko sneži pri nas lahko na kriški sneži izredno visoko...
Snow4All!

bbenci2

Tole vreme res ni več normalno. Trenutno temperatura kar narašča in je dosegla že 11,8°C, kar je tudi današnji maksimum. Najnižja izmerjena je bila 2,7°C, maksimalen sunek vetra pa 16,5 km/h. Sicer pa cel dan spremenljivo oblačno s krajšimi sončnimi obdobji. Ob 13h smo imeli celo manjšo ploho.

P.S.: Prej sem gledal 24ur popoldne ob 16:55 in je bilo rečeno, da reke na Z In JZ države spet naraščajo. Potem pa sem gledal ob 17:00 Poročila na Slo 1 in tam so rekli, da reke upadajo oz. se umirjajo  :smash:  
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

Pihe

Citat od: bbenci2 dne 24. December 2009, 17:19:57
P.S.: Prej sem gledal 24ur popoldne ob 16:55 in je bilo rečeno, da reke na Z In JZ države spet naraščajo. Potem pa sem gledal ob 17:00 Poročila na Slo 1 in tam so rekli, da reke upadajo oz. se umirjajo  :smash:  

Tokrat imajo poptvjevci prav.Pri današnjih 90 litrih dežja(dosedaj) in poštenemu dežju,res ne vem,kako lahko reke upadajo. :banghead:
No ja,naj ljudem lepo nalijejo čistega vina.Lažno pomirjanje je še slabše,kot če dogodka ne bi najavili. :icon_arrow:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Est! Est!! Est!!!

Pa smo spet na Krasu in ob postaji in spet so na vrsti številke:

Temp.: 12,8°C, Max: 14,2°C ob 13:44
Pritisk: 999,8 hpa, hitro pada
Vlaga: 93%
Rosišče: 11,7°C
Veter: 12,6 km/h, smer SE
Padavine: Rahlo dežuje, RR = 1,0mm/h, v teh dneh je padlo do sedaj skupno 102,6 mm

Kar se tiče rek na zahodu: Za Sočo bo kar držalo, da pretok vpada, saj je bil ob 17:00 le še 1027 m^3/s, okoli poldneva, ko sem gledal, pa je kazalo nekaj čez 1100 m^3/s. Prav tako je nižji podatek za Vipavo. Bodo pa zagotovo reke še narasle tekom noči. :shrug:
Life is like weather! www.wineandweather.net/

roky

Zbilje: Temperatura 6.8°C, vlaga 96%, tlak pada in je 1003hpa, veter je pihal 13km/h, padavin je zapadlo 26mm, .K nam se že bližajo padavine, to je videti na radarju. Pri nas je sora v medvodah malo narasla: Manka pa še veliko,da bi prestopila bregove :shrug:: . Upajmo,da bo čim manj dežja :icon_wink::wavey:

mat89

oblačno
T:kar 13,4.C
Tmax:13,5.C
Veter:14,9km/h 4,5m/s jz
Padavine:0,7mm
Pa tak božič s pomladnimi temperaturami, takih visokih temperatur v decembru še nismo imeli kaj šele za božič.Merim pa temperature od leta 2001 dalje, jutri pričakujem tudi do 17.C ,padavin pa okoli 15mm

joze

Ravna pri Ligu, rahlo dežuje.

Temperatura  11,2 °C

Max danes 11,2 °C ob 17:58

Vlaga  97 %

Pritisk 1000,2 hPa, močno pada

Max sunek danes 33,8 km/h S-SW 3 Bft ob 06:10

Padavine danes 32,4 mm

Ves dan se vrstijo plohe, vendar do sedaj nič posebnega. :shrug:

MatejM

Galeb

Oblačno, 11°C, cel dan po malem dežuje. Drugače pa ta otoplitev za december nič posebnega, smo že vajeni iz preteklih let.

gradiščan

Dežuje, vode pa za 19,4 mm. Trenutni RR=6,2 mm/h
Temperatura 11,2°C
Jugo do 20 km/h
:wavey:

Urox26

Domžale:

Vreme: oblačno
T trenutna: 11,5.c ( matr je uzun toplo za kratke rokave) !
Vlaga: 89%
Tlak: 995,9hPa
Padavine: 9,8mm (do 19.25h)
Veter malo popiha

Lp in lep božični večer iz Domžal  :wavey:
Vreme je ZAKON!

hrošč

V Lj pocasi zacenja dezevati, kolega iz Loga pod Mangartom prejle klical da, citiram, "scije k pes".

oleg

oblačno in deževno danes
padavine danes 40 litrov  :beerchug:
pretok reke soče v he solkan 1088 kubikov
temparatura reke soče + 8 celzija
podatki pa naslednji
+ 11 celzija vlaga 98%
mirno brez vetra smer vetra jugo
tlak 1004 milibare pada
t min danes + 6,5 celzija
t max danes + 11 celzija
pa še lep božič vsem   :icon_wink: