ZEVS Forum

Trenutno vreme (16.12.-31.12.2009)

Začel/a Aquatic, 16. December 2009, 06:33:43

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

dadek

mat89

zmerno oblačno
T:pomladnih 15,3.C
Veter do 10m/s JZ
Padavine danes:0,7mm
Danes je bil zadnji dan s snežno odejo ,kajti do 3 ure zjutraj je bilo še 1cm zdaj pa ga je samo še na kupih.
V nedeljo sem hodil v puhovki danes pa v kratki majici ,vremenu se je totalno zmešalo

vremenar12

Tudi pri nas je zelo toplo za ta čas.

Še pred dvema dnevoma je bilo zjutraj ledeno mrzlih -22 stopinj, danes pa je precej jasno in +14,0 stopinj Celzija. Vreme je šlo iz ene skrajnosti v drugo.

Piha precej močan jugozahodni veter, snega pa več ni.
30. 12. 2005 = 48 cm snega.
18. 01. 2013 = 45 cm snega.

Roger

pretežno oblačno 4.8°C.Snega skoraj ni več oz trava je 50% pokrita,mislim pa da ga bo do večera še to pobralo.Kako se je ponekod ogrelo  :o,pri nas zrak še delno hladi sneg.Zjutraj za primerjavo je še bila 1°C.Drugače pa danes do sedaj pri nas 32mm dežja.

Aquatic

Trnje, Škofja Loka

Podatki ob 14:40 uri
- oblačno,
- temperatura: 6,9°C  
- Tmin: 1,3°C ob 00:01 uri
- temperatura rosišča: 6,0°C
- tlak: 1001,2 hPa, hitro raste
- relativna vlažnost: 94%
- piha JV veter s sunki do 15 km/h
- danes je padlo 32,8 mm padavin
Davis Vantage Pro2

snowflake

T + 5,1 , malo je padla, rahlo dežuje še, tudi rosišče je prišlo na - 3,3...kot sem že napisal padlo 94 mm..nekaj slik pa za predstavo kaj je ta odjuga naredil v enem dnevu :icon_cry:

drugače Mošenik , potoček, danes ???, pa še 2 krat toliko padavin, ne vem kam bo šla voda..

ne manjka veliko

tudi ceste so ponekod še čisto zaledenele...

na ljubelju je pobralo skoraj ves sneg, cca. 30 cm v eni noči...očitno je v višjih legah pobralo več snega, ker pri nas je še vedno par cm ...meja sneženja na cca. 1300 do 1400

Snow4All!

Pihe

Če se lahko malo pametnega naredim:kaj sem govoril dva ali tri dni nazaj,ko ste bili eni prepričani,da vam pa snega ne more nič vzet in da temperature pa že ne bodo mogle bit +18!!??? :icon_cool:
Zdaj mi je res žal,da nismo odprli stave,v koliko hitrem času lahko nekomu pobere 30 cm snega.Impresivne fotke je dal Polo na to temo v rubriki "Trenutno vreme". :icon_exclaim: :icon_eek:
Poslušte ta stare, mladinci,mi vemo kaj pišemo! :icon_haha: :icon_cool:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

uti

Trenutno že nekaj sonca pri 8,4 °C,  Sora v mejah normale, nič posebnega, popavlja po travnikih na nekaterih predelih...
Vremenska postaja Žiri  - http://freeweb.t-2.net/anze/vreme/index.htm

Gorazd

Sem bil malo na terenu od 12h do 12.30.
Vipava je pri Prvačni in Renčah še 0,5m od cestišča, v Mirnu še 1m pod betonskim mostom, med Dornberkom in Volčjo draga je že pošteno razlita po travnikih, nasadih sadja in trte. Branica - pritok Vipave, tudi poplavlja.
Tudi Soča je velika, samo od Mosta na Soči navzdol do meje, praktično nima kje poplavljati.

Mejte se radi

Ledeni

Temperatura se je strgala s ketne. Pri nas je že nad 15°C in skoraj odveč je pripomniti, da je polizalo ves sneg. Snegožer par excellence.
Piha šibek JZ veter, občasno sije sonce.

stajercx

trenutno vreme: delno jasno, vetrovno
temperatura: +13,6

Ahja, v ponedeljek zjutraj še -20, danes pa kar +13. Svašta :icon_evil:

H2o

Citat od: uti dne 23. December 2009, 14:54:34
Trenutno že nekaj sonca pri 8,4 °C,  Sora v mejah normale, nič posebnega, popavlja po travnikih na nekaterih predelih...

Zaenkrat je še kar v mejah normale.
Danes 36 mm padavin, včeraj verjetno okoli 40 mm.
+7.8°C (max 9.4°C)

Zanimivo je opazovati, kako je snegožer v parih urah na krajih, ki so mu izpostavljeni, polizal 20 cm mokrega snega. Tam, kjer je zaveterje, pa leži še 5-10 cm snega. Nekoliko višje kar dobro nabija. Sunki verjetno 50+ km/h.
Poti po gozdu pa so od popolnoma kopnih do sneženih in tudi poledenelih. Odvisno od izpostavljenosti.

stog

Gradaščica je bila danes le kakšnih 5-10cm manjša od poplav na začetku leta.
Najvišja je bila okoli 8. ure zjutraj.
Pri hidroloških podatkih pa je spet šlo za staro napako - vodostaj s dobre pol metra prenizkimi vrednostmi.
Danes je ob 8ih dosegla vodostaj 208cm in do polovice zalila cesto proti Ljubljani, kar se sicer zgodi pri vodostaju pri okoli 260cm.
Prav zanimiva vožnja v Ljubljano. Teklo je z vseh koncev. Sedaj se je situacija že umirila, toda nov šus padavin z kakšnih 60mm v eni noči bi povzročil hude poplave. To pa malce dvomim, da se bo zgodilo. Saj pričakujem, da bodo padavine tako porazdeljene skozi te tri dni, da bo struga ves čas polna in malo prepolna tako da bo uspelo nekako odtekati. Snega je še nekaj malega ostalo toda kljub temu bi za večje poplave kot v začetku leta potrebovali vsaj 6-8 ur neprestanega zmernega do močnega dežja.

Zaenkrat je padlo 76mm padavin, kar je relativno malo glede na okolico. (pa še za kakšnih 20mm snega se je stopilo)
Letna količina padavin je že na 1609mm in bo zlahka presegla lanski rekord (1624mm)
Mar bo padel še rekord v mesečni količini padavin ter v količini padavin v zaporednih padavinskih dneh?   :zaba:
Ne vem, je pa že jasno, da bo to najmanj drugi najdeževnejši mesec v zadnjih 4 letih od kar neprekinjeno merim padavine.

Jernej

Pretok Soče v mojem kraju je kar 1900 m3/s, kar je mislim že precej blizu absolutnega rekorda.

MINIMAX

LJ-Polje
oblačno
+9,1°C
rh 92%

od 22:00 do sedaj 18,5mm

skupaj to poslabšanje 41,7mm

Neizolirana hiša je imela toliko akumulacije hladu, da je v tej vlagi marmorna obloga na vratih zarosila kot uparjalnik v hladilniku
MINIMAX
Lj-Polje