ZEVS Forum

Trenutno vreme (16.12.-31.12.2009)

Začel/a Aquatic, 16. December 2009, 06:33:43

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

johnb

Jasno, temperatura rapidno pada, trenutno -10,6°C. Če bo takole  zna biti zjutraj blizu -20°C. Sicer pa daleč najlepši zimski dan v zadnjih 3 zimah. Taki so redki in še redkejši bodo. Sem tudi sam naredil nekaj fotk, ampak ker sem popoln amater jih nima smisla objavljati, ker jih je že veliko lepših objavljenih.
ZIMA  :wavey: :wavey: :icon_cry:
Weather is full of surprises, most of them are unpleasnt!

ribncan

Jasno. Temperatura hitro pada in je že pri -18,5 stopinjah C. Arsovci so rekli, da bo verjetno današnji dan po povprečni temperaturi NAJHLADNEJŠI V ZADNJIH 30 LETIH.

vremenar12

Za nami je pravi ledeni dan, kot ga že dolgo ni bilo. Kot kaže je bilo danes najbolj mrzlo ravno v Pomurju, kjer se ponekod temperatura tudi podnevi ni dvignila nad -10 stopinj Celzija.

Pri nas je bilo zjutraj -20,7 stopinj, čez dan pa je bilo le -9,5 stopinj Celzija.

Trenutno je jasno z meglo in -15,2 stopinj Celzija.

Višina snežne odeje je:

30. 12. 2005 = 48 cm snega.
18. 01. 2013 = 45 cm snega.

bbenci2

Citat od: vremenar12 dne 20. December 2009, 18:10:17
Za nami je pravi ledeni dan, kot ga že dolgo ni bilo. Kot kaže je bilo danes najbolj mrzlo ravno v Pomurju, kjer se ponekod temperatura tudi podnevi ni dvignila nad -10 stopinj Celzija.

Jaz sem ob 14:45 izmeril maksimalno -9,0°C, ARSO je ob 12ih oz.13ih izmeril -10°C pozneje pa nisem več gledal  :icon_rolleyes:
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

max

Jasno
Temperatura danes strmo pada in marsikje bodo to noč padli rekordi negativnih vrednosti :buttrock:
Tmax -6,7°C ob 14:19
Temp -11°C
Tlak 1010mb
Vlaga 73%
Padavin ni bilo, so pa zabeležene(0,3mm), ker se včerajšnji sneg še kar topi v dežemeru, čeprav ogrevanem. Zelo počasi pri tako nizkih temperaturah

kekec46

Odličen pravi zimski dan je bil danes  :drool:
T: -12,6
Tmin: -18,1
Tmax: -3,0 (zelo visok, veliko nad pričakovanji)
Snega še vedno med 20 in 30 cm ... (se pa je nekoliko sesedel danes)
Le kak 2 km proč (med mojo VP in VP Vrata), kjer živi žlahta je trenutno že -18, zjutraj pa je bilo baje -23 ...

Lp

roky

Zbilje: Temperatura -12.6°C, rosišče - 14.7°C :icon_eek:, vlaga 83%, veter je pihal 4 km/h. Več vetra pa ni bilo :shrug:!! Jutri zuraj bo tako mrzlo kot je bilo današnje jutro :icon_exclaim:. Vendar kurimo, da nam je toplo. Veliko kurjave  porabimo, ker je cel teden pod minus. Ampak bo kmalu malo topleje :icon_wink:!  :wavey:

Serpentinšek

Res neverjetno mrzel dan za zadnja leta...kot nekakšna izjema, ki potruje pravilo.  :)

Sem stopil ves sneg in izmeril 4,1mm. Tmax. je prilezel samo do -6°c.

Jaz mam 5 do 6cm na travi in isto na drugih površinah, čeprav ne štejejo. Sem obkrožil Domžale na sprehodu pa nisem nikjer videl niti blizu 10cm.

Vse skupaj nič, samo toliko da štepamo dneve s snežno odejo. Ta december že šesti dan zaporedoma, višina pa od 1 do 6cm...

Jutri zjutraj bo pa hudo mraz!  :zaba: Tule je -10, ampak noč je še doooolga...

LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

gradiščan

Citat od: alešrozman94 dne 19. December 2009, 17:29:00
Tudi pri nas se je sneženje pojačalo. Zopet bi lahko rekel da močno sneži. :clap:
Imamo pa že 28cm pa čeprav nihče ne verjame  :icon_surprised:

Nisem še zasledil tvojih dokazov  :icon_question:, mogoče sem spregledal  :icon_mrgreen:

Sicer pa v Gradišču pretežno jasno pri -11,1°C

Est! Est!! Est!!!

Jasno, temperatura hitro pada. Trenutno -3,8°C, Min ob 8:03: -8,4°C, Max: 0,1°C ob 15:27. Ni zneslo za še drugi ledeni dan. :shrug:
Pritisk: 1009,9 hpa, raste
Vlaga: 67%
Rosišče: -9,2°C
Veter: 2,1 km/h, Smer: SSE
Life is like weather! www.wineandweather.net/

SnežkoSnežak

Pri nas majka še dve desetinki do -15 :)
Zjutraj so dobri pogoji da pade rekord za zadnjih 20 let :D

Lluka

lezelmo lezemo nekam globoko........
tren temp = -12,7°C
temp na višini 5 cm = -14,0°C
temp v globini 5 cm = -3,5°C
cel dan bilo brezveterje... enkratno sončno vreme.... veliko ljudi na sprehodih... Enkraten dan

zoki16

Temperatura iz minute v minuto pada. Že smo na -16 °C.

Okoliške postaje imajo samo okrog -10 °C  :icon_question:

Ciril, kje si?? Kako je pri tebi???
Vremenska postaja Cven

www.vreme.tikve.com

Pihe

Današnji večer se mi zdi kot svetovno prvenstvo v poletih v Planici.Koga bo odneslo najnižje? :icon_haha:
-10,3 počasi navzdol
80%
1013,2 navzgor
Počasi se vleče visoka oblačnost nad nas.
Snega se je danes v loncu stopilo 0,8 mm.
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

jaka

Pri nas že -15.3°C (rekord postaje pa je -15.4°C iz prejšnje zime)...minimalni alkoholni termometer kaže -15.5°C, tako da uradno je rekord že presežen:)