ZEVS Forum

Trenutno vreme (16.12.-31.12.2009)

Začel/a Aquatic, 16. December 2009, 06:33:43

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

.sonček.

Brez vremena ni življenja.

Pihe

Dežuje,občasno tudi z malo večjo inteziteto
+1,3 in počasi raste
0,9 je temperatura rosišča
Sneg se tu pri tleh(cca 100 metrski pas nad dolino) le počasi seseda in še dol z drevja noče kaj prida padat.Je pa takoj nad to višino(cca 600 m) očitno pravi pogrom nad snegom,saj so drevesa gola do višine,kamor je vegetacija.To pomeni,da je snežna meja zelooo visoko(ocenjujem,da na 1800 m).
Vetra zaenkrat še ni.
Snega je pa na oceno tam nekje med 20 do 25 cm(odvisno od lokacije).Pričakujem,da ga bo do jutri stisnilo še za kakih 5 cm,potem pa bo "uničevanje" šlo bolj počasi(razen,če temperature ne skatapultira v nebo).
Očitno je tudi neogrevani dežemer skužil,da bo moral v naslednjih treh dneh presneto delat in je spustil skozi prve 0,3 mm stopljenega snega.
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Iztok S.

Malo z zamudo...

Izvedel sem meritve tudi v okolici Grosupljega, kjer so bile zadnje dni zabeležene zelo nizke temperature zraka. Tudi sicer so jutra v bližnji okolici pogosto hladnejša - ena takih govoric pravi, da je bilo v Brezju pri Grosupljem nekoč -27... ali -30...

Sedaj sem preveril verjetnost teh govoric... lahko kar držijo!
Uporabil sem gumbke, ki sem jih obesil 2 m visoko. Vse lokacije so do okoli 2km zračne razdalje od moje uradne meteorološke postaje ARSO in do okoli 20 metrov nižje.
Interval meritev je bil 5 min.

Grosuplje, uradna meritev z minimalnim termometrom: -18,0
Grosuplje, zunaj meteorološke hišice: -18,2
Grosuplje, center: -18,7,
Brezje pri Grosupljem - Banat: -25,7
Veliko Mlačevo: -26,5

Podrobnosti bodo tekom tedna objavljene na www.grosuplje.info in v lokalnem glasilu Grosupeljski odmevi.

Roger

Sedaj je pričelo kar močno deževati pri 1.1°c.Danes 23,4mm dežja delno s stopljenim snegom .Drugače pa na travi 8cm razmočenega snega ,na strehah se ga pa še drži 10cm :-\.Pri nas se je včeraj začasno končalo štetje ledenih dni,imamo jih 8 in 9 dan s snežno odejo

ice

dežuje ostali smo še neprepihani 0.3°C
snežilo je do okoli 6h zjutraj
snega še okoli 30cm
temepartura na 1300m je 1.8°C meja sneženja verjetno na okoli 1500m
mimi jasno kam bomo z vsemi padavinami :icon_eek:
do sedaj 18mm

lp

wooosai

T=5.9°C
zmerno oblačno
piha JV

Rateče   ledene iglice v zraku   1    :icon_lol:
46°36′21.64″N, 16°13′58.23″E

robir

še brez padavin, ampak imamo:
temperatura: +8,1°C
           tlak: 1005hPa
         vlaga: 73%
         veter: j

nekaj zelo še glih nea piha. Še bo?

lp         robi :icon_question:
Bo še kdaj čez meter snega v nižinah?

mat89

pretežno oblačno
T:7,5.C
Veter do 10km/h
Višina snežne odeje do 6cm
Takšnega brezveznega vremena pa že dolgo nismo meli,najbolj mi gre na živce ta brozga pa še avta si ne morem dat prat,komaj čakam pomlad

klempo

Oblačno, dežuje
Temperatura je 8,4°C
Sneg je le še na kupcih, pobrala ga je prava snowkiller kombinacija (močan jugo+dež) :banghead: :banghead:
Piha močan JZ veter s hitrostjo 25 km/h, v sunkih do 50 km/h
Danes je padlo že 54,9 mm padavin! :zaba:
Tlak: 999,5 hPa

Trocki

Evo sedaj smo prilezli že do 40mm v tem poslabšanju. Snega je le še za vzorec. Temperatura pa je 3,3°C.
Vreme bo! :)

Domček

Radomlje:

- megla, dežuje
- temperatura: 1,2°C
- relativna vlažnost: 96%
- rosišče: 0,6°C
- pritisk: 1001,9 hPa, počasi pada
- brez vetra
- višina snežne odeje: 5 cm
- padavine: 24,7 mm (dež + stopljen sneg)

LP :wavey:

gradiščan

Po krajšem premoru je zopet pričelo deževat. Do sedaj 44 mm dežja. RR=2,5 mm/h.
Temperatura med najvišji po Sloveniji in sicer 8,9°C.
Veter v sunkih do 15 km/h smer S.
Sneg leži samo še na kupih.

johnb

Pri meni pa kakega JZ-ja sploh ni občutit. Temparatura je 1,8°C precej konstantno. Trenutno pa je prenehalo deževati. Sneg se je ojužnil in skrčil na kake 5-10cm.
Weather is full of surprises, most of them are unpleasnt!

maestro

Oblačno, rahlo megleno, rahlo dežuje... :icon_kava:
Temperatura le 0.9°C. Na tleh pod snegam pa imamo približno centimeter debelo plast ledu po dvorišču...
Od 6h zjutraj pa do nekje 10h je padlo še 1cm snega(skoz je menjalo med dežjem in snegom, potem pa le še rahel dež)
Skupno imamo še 14 cm zbitega mokrega snega.

Tmax 1.3°C
Tmin 0.3°C
Rosišče 0.1°C
Drugače pa tudi pri nas mejo sneženja že dvignilo visoko...
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

roky

Zbilje: Temperatura 0.6°C, vlaga 94%, rosišče je celo -0.2°C, vetra pri nas ni bilo, zapihal je samo 6km/h, več ni pihalo. To je bilo bol od sapice :shrug:. Zapadlo je 15.5mm dežja. Snega imamo še kar dosti, to se vidi na moji kamerci. Po moji oceni ga je še 13cm :icon_wink:. Topi se počasi :shrug:. Za soboto pa kaže dež s snegom oz da bo dež verjetno prišel v sneg :shrug:. Bomo vidli kaj bo to takrat,ker je še deleč :icon_question:! LP!  :wavey: