ZEVS Forum

Termometer v avtu

Začel/a bbator, 03. November 2009, 18:47:31

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

bbator

Razmišljam da bi si kupil termometer za v avto, ki kaže zunanjo in notranjo temperaturo. Zunanjo meri tipalo, ki je na žici. Kot pri nekaterih vremenskih postajah. Zdaj pa me zanima kam naj speljem in kje naj pričvrstim tipalo, da bo izmerjena temperatura med vožnjo kar se da točna? Kje imajo ponavadi senzor avti, ki imajo te senzorje vgrajene, ker se mi zdi, da med vožnjo temperaturo kar pravilno kaže...

Hvala vsem, ki boste znali svetovati.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

ice

Pri meni je tipalo pod ogledalom eni imajo v sprednjem odbijaču.

Aquatic

Običajno imajo avtomobili tipalo termometra vgrajeno v ohišju stranskega ogledala na sovoznikovi strani.
Davis Vantage Pro2

hrošč

Jaz imam zasloncek v desnem kotu sprednje sipe, kabelcek speljan med sovoznikovimi vrati skozi blatnik v motorni prostor, sam senzor pa je namescen na spodnji strani odbijaca. Glede na dopuscene moznosti najbolj ugodna namestitev in meritve med voznjo se kar realne (ko stojis, se cuti toplota motorja, nimas kaj).

max

Na vrhu notranje strani plastične zaščite sprednjega blatnika za kolo!
Ni vpliva toplote motorja, sončno pregrevanje pločevine pa mu tudi ne pride do živega, sveda mora biti nekje na sredini.
Ali pa tako kot je rekel @hrošč, vendar se lahko umakneš na levo stran sprednjega odbijača, ni toliko vpliva motorja

MINIMAX

Predvsem ne sme biti moker, da ti ne bo kazal temperaturo mokrega termometra!
MINIMAX
Lj-Polje

bbator

Tisto glede blatnika sprednje gume mi ni čisto jasno kje naj bi to bilo. Kar se tiče odbijača mi je malo bolj všeč ampak me pregrevanje skrbi. MAlo od mašine kar je pa še huje pa od asfalta predvsem poleti. Kar se tiče vode. Kako ga naj sploh zaščitim pred vodo. Voda bo pod odbijačem in v blatniku sprednje gume verjetno ne? No kakorkoli se bom že odločil. Še vedno mi ni jasno kje naj žico speljem do blatnika ali odbijača. Še raje bi speljal v ogledalo pa se mi zdi da mi ne bo ratalo.

hrošč

Jah tezko bos naknadno nasel idealno mesto. Kar se tice odbijaca, med voznjo kaze se kar pravilno. Sicer pa ne mores pricakovati tocnih vrednosti, stopinja dve gor dol, se vedno si tam tam. Za ogledalo pa tudi nevem, mogoce na zunanji spodnji strani le-tega pritrdis senzor. Ce ti rata nekako spravit ven kabelcek. Pri meni je po domace priprt z vrati, vendar tako v kotu in izpod "dihtunge" takoj speljan proti blatniku, tako da se prakticno ne vidi in ne moti. Je pa verjetno odvisno od avta do avta.. V motorni prostor pa je speljan po odtoku prednje sipe.

bbator

Hvala vsem za nasvete. Danes sem poštimal in se lahko pohvalim  :icon_wink: . Razstavil sem ogledalo od znotraj v avtu in vzel pokrov od ogledala dol od zunaj tipalo pa porinil skozi kjer gredo ostale žice za nastavljanje ogledala. Na srečo ima moj avto pokrovček iz spodnje strani ogledala, tako da sem ga snel potegnil žico s tipalom ven ter malo obrezal toliko da ne stisne žice nato sem dal pokrovček nazaj. Tiaplo je tako narejeno da ima ušesek za vijak tako, da sem kar z majhnim vijakom tipalo pritrdil na spodnjo stran ogledala. Temperaturo kaže točno tako med vožnjo kot takrat ko avto stoji. Bom pa videl kako bo ko bo sonce. Med vožnjo bo verjetno vredu kazalo, če pa bo avto dalj časa na soncu pa bo seveda narobe, kot pri ostalih avtomobilih. No naj še povem, da če bo kdo montiral termometer v avto in če ima citroen xsaro se ga da montirati pod ogledalo. Veliko sreče vsem, ki se boste odločili za ta poseg :icon_smile:

H2o

Kateri termometer si pa kupil in kje? Oz, če ima kdo kakšno priporočilo kaj je vredno kupiti.. :)

hrošč

Bbator cestitke. Mogoce se tudi jaz spravim pogledat, ce se sploh da pri moji 306ki kaj podobnega scarat.

bbator

Mislim, da bi se dalo, če imaš peugeot 306, ker imata avtomobila isti motor in še marsikatere druge dele. Jaz imam na mojem avtu recimo zadnjo premo od 306. Verjetno imaš isto sestavljena ogledala. Lp

bbator

Citat od: H2o dne 04. November 2009, 18:41:25
Kateri termometer si pa kupil in kje? Oz, če ima kdo kakšno priporočilo kaj je vredno kupiti.. :)

kupil sem kar v Leclercu tistega za 8,9 Eur. Po mojem ni ne vem kako pomembno. Pojdi na oddelek z avtoopremo in kupi termometer za avto.

hrošč

Citat od: bbator dne 04. November 2009, 18:47:17
Mislim, da bi se dalo, če imaš peugeot 306, ker imata avtomobila isti motor in še marsikatere druge dele. Jaz imam na mojem avtu recimo zadnjo premo od 306. Verjetno imaš isto sestavljena ogledala. Lp
Jap, to vem da sta avta narejena na isti osnovi. Sem vceraj pogledal ogledala, pa bi se dalo na spodnji strani montirat zadevico. Ob priliki pri lepem vremenu bom probal odstranit plastiko okoli rocke za nastavljanje v notranjosti pa bomo videli ce je kaksna pametna moznost. :)

hrošč

Vem da je tema stara ampak..s starim avtom je sel zraven tudi termometer, ker se mi ni dalo kabelcka vleci nazaj skozi ogledalo, vrata in tam okoli. Sedaj pa iscem novega. V Bauhausu sem kupil enega, a vrag ne kaze pravilno. Vedno kaze prevec, tudi zjutraj, ko ni sonca, ni vpliva toplega avta..skratka zajeb.
Ima kdo izkusnje z nakupom? Bbator? Kaze pravilno tvoj in kateri je, ce se imas?