ZEVS Forum

Prvi sneg, november 2009

Začel/a Ekolog, 03. November 2009, 10:41:05

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ekolog

Fotografije prvega snega v zimski sezoni 2009/2010, prvi sneg je vsekakor potrebno dokumentirati in odločil sem se, da te jesensko-zimske fotografije delim z vami tukaj na forumu :icon_arrow: :icon_wink:

Fotografije prvega snega :icon_arrow:

To so pa slike s sprehoda :icon_arrow:

Velenjske skakalnice

Velenjski grad

Lp :wavey:

Lluka

gregach

Bom še jaz dal nekaj slik od danes v to temo. @Ekolog upam da ne boš jezen.. :icon_razz:

Takole se je zjutraj začelo....

...malo pred koncem sneženja ga je bilo toliko(na leseni podlagi)...

...ledena trgatev...

...dežemer in vetromer ws2350...

...nato sva se z očetom odpravila na nadmorsko višino 550m kjer pasemo živino, da jim odprema začasen hlev...
odpravila sva se s temle pa še to sva komaj prišla gor...

...gorih je sneg še kar suh, tako da ga na drevju ni veliko, zgleda pa takole...

...domov sem se odpravil peš da sem še malo poslikal (predvsem) povešeno drevje, ravno takrat so čistili cesto...

Upam da bo držalo "po jutru se dan pozna" in da bo zima tudi  bogata s snegom. :buttrock:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

mihav

@ Gregach

Extreme snow mobil Same Dorado :icon_wink:
Global warming is a lie;)

gregach

Da, da je kr "žvat" :icon_lol: Pa vidim da se kr spoznaš..... na kmetijsko mehanizacijo :icon_wink:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Domček

Uou! :buttrock: Sneg! :praise: Hvala, da to delite z nami, ker nekateri snega še dolgo ne bomo videli.  :icon_surprised:

krispy123

evo še jaz bom dal slikce gor
Sploh pa začelo se je včeraj ponoči ob pol 4 ko je začelo snežit nekje do 7 ure zjutraj je zapadlo okoli 3cm snega.In nato preobrat  snega v dež za kakšni 2 uri.Nekje ob 9 zjutraj je začelo znova snežiti, medtem ko je v mb deževalo je pri nas snežilo ;D.
Nato je  s presledki rahlo snežilo in nabralo se ga je skupaj okrog 8cm snega. Do zdaj je pobralo skoraj ves sneg  še ga pa je 1 cm.
Takole je zgledalo ob 7 zjutraj.

Pogled na  prvi letošnji sneg.Za prvič je bilo super :buttrock:

url=http://www.slikomat.com/slika/4083652.htm][/url]

.sonček.

Tele slike pa sem delal od 800-1000 metrov. Sneži in se prijema na nadmorski 900 metrov pod to višino pa se prijema tal zelo slabo. Sneži nad 800 metri
870 m-Rovt

840 m

970m

970m

1020m Pasji ravan

1020m Pasji ravan

850m

Brez vremena ni življenja.