ZEVS Forum

Branje podatkov z WS2300

Začel/a Hitch-Hiker, 30. September 2009, 21:02:04

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Hitch-Hiker

Naslov je skoraj malo zavajajoč.  ;)

Imam ws2300. Sama postajica glede na razmere dela super. Zdaj pa sem se spravil in jo prek RS232 priklopil na eno staro računalo.
Na tem računalu teče Debian in se uporablja Open2300 za interakcijo z ws2300. Tudi čez to nimam pripomb. Mi je čist lepo našlo postajco (ko sem pravilno nastavil) in prebere podatke ampak, da mi prebere podatke in jih izpiše v konzoli traja dobre 3.5 minute (meni se zdi kar dolgo).

Zdaj pa vpašanje za VSE, ki imate ws2300 priklopljeno na računalo.

Koliko časa približno traja, da vam računalo prebere podatke s postaje?

Sem iskal po forumu pa nič podobnega našel.

Lluka

moje mnenje.... da odvisno koliko sekund>minut imaš naštimano da ti bere podatke iz postaje.

max

Čisto odvisno od programa ki bere/zajema  podatke. Jaz imam v WsWin-u naštimano vsako minuto.
Sam čas/hitrost branja oziroma prenos podatkov na računalnik, se pa šteje v stotinkah sek. ali celo hitreje :icon_question:

Ekolog

Ja odvisno na koliko minut imaš nastavljen interval osveževanja v Hevivetru, npr. če boš imel nastavljeno na 2 minuti bo malce dlje trajalo da se vsi podatki za nazaj naložijo, če pa boš imel nastavljeno npr. na 5 ali 10 minut potem pa se bodo podatki seveda hitreje naložili v history.dat :icon_arrow:

max

Blaž, ti si zamešal sedaj Heawy -> WsWin, njemu gre iz postaje na računalnik, če prav zastopim :icon_question:

H2o

Za Linux programi, ki jih vidva omenjata, niso napisani. Seveda šteje ideja..

Nekje v konfiguracijski datoteki se zagotovo da prirediti čas osveževanja. Vendar, ali je smiselno, da ti beleži podatke na krajših intervalih kot 3.5 minute?

Drugače še en dober program za Linux je wview. Meni deluje bp.

Ekolog

Citat od: max dne 30. September 2009, 21:38:32
Blaž, ti si zamešal sedaj Heawy -> WsWin, njemu gre iz postaje na računalnik, če prav zastopim :icon_question:
Aha točno ja, on ima Linux :icon_redface:, pa pomoje da mu tud gre kr direkt iz postaje na računalnik, tako kot si napisal max :icon_question:

max

Citat od: H2o dne 30. September 2009, 21:44:40
Vendar, ali je smiselno, da ti beleži podatke na krajših intervalih kot 3.5 minute?

Off - Meni je smiselno, ker WMR-jka nima data loggerja

Gorazd

Jaz sem vprašanje razumel tako: koliko časa traja en prenos podatkov iz postaje na računalnik?
Vi pa odgovarjate, koliko je interval med posameznimi odčitki.

Odgovora, žal, jaz ne vem.

Mejte se radi

max

Citat od: Gorazd dne 01. Oktober 2009, 07:48:39
Jaz sem vprašanje razumel tako: koliko časa traja en prenos podatkov iz postaje na računalnik?
Vi pa odgovarjate, koliko je interval med posameznimi odčitki.

Odgovora, žal, jaz ne vem.

Gorazd, preberi odebeljeno. Kako ali na kakšen način pa ima Hitch-Hiker narejeno pa ne bi vedel, vsekakor je hitrost branja podatkov zelo hitra.

Citat od: max dne 30. September 2009, 21:34:00
Čisto odvisno od programa ki bere/zajema  podatke. Jaz imam v WsWin-u naštimano vsako minuto.
Sam čas/hitrost branja oziroma prenos podatkov na računalnik, se pa šteje v stotinkah sek. ali celo hitreje :icon_question:

Lp Max