ZEVS Forum

Močne nevihte 4. - 5.9.2009

Začel/a alešrozman94, 04. September 2009, 07:24:32

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ekolog

Trenutno je oblačno in brez padavin, občasno zagrmi
temperatura: 13,6°C
vlaga: 94%
padavine: 57,5 l/m2, najboljše šele prihaja :drool: :icon_wink:

jery_slo

Pri nas spet močneje dežuje. Če pogledamo radar vseskozi nastajajo nove in nove celice nad Ljubljano ki potem potujejo ravno čez nas. Tako smo pravkar presegli 50mm, natančneje smo na 52mm.

piromanka

Citat od: jery_slo dne 04. September 2009, 21:48:18
Pri nas spet močneje dežuje. Če pogledamo radar vseskozi nastajajo nove in nove celice nad Ljubljano ki potem potujejo ravno čez nas. Tako smo pravkar presegli 50mm, natančneje smo na 52mm.

v Ljubljani vseskupaj nič :-\ Par nalivčkov je bilo, ampak nič kaj drastičnega, nobenega grmenja, nobenega bliskanja nič. Oblaki so nas strašili skozi cel dan, ampak sled pa komajda pustili.
Jaz se sicer na radarje in ostale priprave bolj slabo spoznam, tko da bi vprašala če bo sploh čez noč kaj nad Ljubljano ali se nas bo spet vseskupaj elegantno izognilo? :-\

polo

Citat od: krokodil dne 04. September 2009, 21:38:35
To da je v Črnomlju še vedno 23 stopinj verjetno ravno ni znak da je šla fronta čez, se vam ne zdi???

Pri meni celo 23,5°C
Trenutno oblačno,piha pa zmeren JZ

Danes le ena zanemarljina manjša plohica v dopoldanskem času.
Skratka do sedaj nič posebnega.

Gorazd

Pri meni danes dobrih 100mm, vse do 13h. Trenutno kot že ves dan soparno, 22°C, rosišče pa od 10h ni padlo pod 18°C, trenutno 19°C.

Lep dan,
Gorazd

Mejte se radi

.sonček.

Citat od: piromanka dne 04. September 2009, 21:57:36

Jaz se sicer na radarje in ostale priprave bolj slabo spoznam, tko da bi vprašala če bo sploh čez noč kaj nad Ljubljano ali se nas bo spet vseskupaj elegantno izognilo? :-\

Nič več ne bo dežja.

OFF:
Vrmenoslovci na TV-ju se naj nekam spokajo to pa zato, ker javnost zavajajo.

Zaravni neprimernega sporočila, si javno opomnjen!

lp Cb
Brez vremena ni življenja.

Pihe

Proti pričakovanjem in za razliko od @Gorazdlanda, smo mi tu pravzaprav kar suhi,saj je danes dosedaj tu padlo le 52,6 mm.
Najmočnejši poteg vetra je bil 34 km/h,sedaj pa je več ali manj umirjeno in skozi raztrganine v nebu se občasno vidi zvezdnato nebo in seveda polna luna.
+16,8
93%
1007,1 navzgor
Čakam na finalni obračun in vdor hladnega zraka.Nekaj litrov bo ta zadeva še prispevala,preden zakurbla burja forte. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

blazek

V Kopru smo imeli večino dneva sončno, vroče in zelo vetrovno. LE dopoldne je ena zelo švoh plohica malo zmočila tla.

Zvečer smo imeli pa še lep zahod sonca. Skratka na JZ nič novega.

Koper

Doma imajo svežih 15,7 in 3,6mm dežja je padlo danes.

.sonček.

Citat od: .sonček. dne 04. September 2009, 22:08:37
Nič več ne bo dežja.

OFF:
Vrmenoslovci na TV-ju se naj nekam spokajo to pa zato, ker javnost zavajajo.

Zaravni neprimernega sporočila, si javno opomnjen!

lp Cb

..., kar je res je res in to že drugič letos.

Res gor ali dol, dejstvo je da takole javno na forumu enostavno ne boš blatil državnih ustanov, ki se trudijo po svojih najboljših močeh in dostopnih modelih, da napovejo tisto kar se jim zdi v danem trenutku pravilno...

Vsi se samo sprašujete koliko kiksov naredijo  ob poslabšanjih, pozimi ko je sneg, dajte raje pogledat na vse lepe dni, ko napovejo vedno tako kot se kaže, vi se pa mečete in pljuvate čez državno institucijo zaradi parih deset dni v letu, ko pač zaradi takšnih in drugačnih vzrokov naredijo kiks, dni je pa 365 v letu :icon_arrow:

lp
Brez vremena ni življenja.

Pihe

Na poti domov iz Ljubljane slikano na avtocesti pri Naklem.

Nevihta pod Storžičem

in proti nevihti pri Mojstrani (barva je realna,saj je očitno od zadaj presevalo sonce)

Najmočnejši pljusk pa sem danes definitivno doživel v Tolminu.Ocenjujem,da je bil RR krepko čez 250 mm/h(upam,da bo Gorazd podal točno cifro).
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Jernej

Trenutno se je komplet zjasnilo, temperatura še vedno 26°C. Posamezni oblački v nižjih plasteh ozračja kažejo še vedno južni veter. Proti severu opažam kar pogosto  bliskanje.

MaRkUš

Pri nas zaenkrat 18.3 l/m2 dežja, max. sunek vetra 23 km/h.

alešrozman94

Dežuje pri 14,2C°
Vlaga: 89%
Tlak: 1008.900hPa
Padavine v zadnji uri :  18mm
Padavine danes : 79mm

Še vedno mislim da se bodo padavine okrepile :buttrock:
VREME BO!

Snežak

Kolkor vidm,naj me kdo popravi če se motim,je hladna fronta dosegla šele Švico,saj tko se mi vid ker pred tem še vedno vleče jugozahodnik :icon_kava:
Življenje je lepo,ČE ga živiš

stog

Na Kredarici je med 8. in 20. uro padlo 95mm.  :buttrock:
Brnik v istem terminu 12mm, Celje 31mm, Lisca 12mm, let. Maribor 23mm, Murska Sobota 17mm, Novo mesto 9mm, Cerklje 11mm.

Pred nekaj urami sem imel 12mm...
...velike kaplje...  :icon_lol:

...ter 100mm sline na tipkovnici ob gledanju Lisce.  :drool:

Proti jutru pričakujem 10mm dokaj mirne pošiljke in kakšen cm smetane na višinah nekje nad 2000m. Klinc pa take obilne padavine v zahodni Sloveniji. Severnjaki so spet kradli kar ni njihovega.  :icon_mrgreen: