ZEVS Forum

Pokljuka-Debela peč-Brdo-Pokljuka, 23.8.2009

Začel/a blazek, 28. Avgust 2009, 23:25:07

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

blazek

Po dolgem času me je pot ponovno zanesla v hribe. S sorodniki in znanci smo jo mahnili na Pokljuko. JA, na Pokljuki se veliko dela, vsaj tam okrog Rudnega polja, kjer obnavljajo in gradijo novi biatlonski center. Po gozdu smo jo mahnili na planino Lipanca oz tamkajšnjo Blejsko kočo.
Vreme je bilo kakopak ravno pravšnje za hribe. Saj je dan prej, dež, nekoliko ohladilozračje. Sprva je bilo tudi nekaj močnejšega severnega vetra, ki pa se je okrog poldneva polegel.

Blejska koča.

v mrazišču, blizu koče, je prav zanimivo oblikovano jezerce. Za romantike v obliki srca.

Vzpenjanje proti Debeli peči, sicer je do vrha (Debela peč) še kaka ura hoje.

PLanina Lipanca in Bohinjski greben v ozadju.

Zelo trdožive rastline, katere za svojo rast potrebuje zelo malo zemlje in poženejo že iz razpok. To je Zoisova zvončnica, ena izmed zaščitenih slovenskih rožic.

Prišli smo do slemena, nad dolino Krme, od koder je bil lep pogled na Julijce. Vrhovi pa so bili nažalost v oblakih. Meja nekje na 2600m.

Rjavina

Gornji del doline Krme, kjer se razprostirajo obsežna melišča in pobočje Debele peči.

NA Debeli peči-2014m, je bila gužva.

MOjstrana

Kurja vas v ospredju in zg. Radovna v ozadju.

Medvedjek in morda Kurica v ozadju.

Blejsko jezero.

Bled, Radovljica, Lesce

Moja malenkost, prvič preko 2000m.

Planina Javornik v ozadju.

Planinski dom Planika

Kredarica

Debela peč in prepad, ki se končna tisoč metrov nižje v Krmi.

Drugi osvojen vrh z 2000m, Brdo

Kamnokreč

Spuščanje z Brda, po jeklenicah, je bilo precej nevarno.

NA tem pobočju je najverjetneje snežni plaz redčil in upogibal drevje.

Tako smo zaključili naš pohod po Pokljuških hribih. Vmes smo se najedli tudi borovnic, katerih ni malo. Bilo pa jih je tudi že več. ;D

gradiščan

Astra

Super fotke, objektiv ti je res daleč neslo. Kull.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

dajnar

za začetek WMR928NX

http://skofja-loka.zevs.si

alešrozman94

VREME BO!

blazek

jkocki

Capillatus

stog

Lepe fotke.  :)

Ja res je lepo gor.  :laugh: Debela peč je zagotovo med prvih pet najlažjih dvatisočaki v Sloveniji. Meni osebno je vrh Brda (2009m) še celo boljši, ker je manj drena pa tudi razgled se mi je zdel boljši.
Za naslednjič ti predlagam Viševnik, Raduho, Peco, Ojstrico, Mojstrovko, Storžič, Prestreljenik, Veliko Babo nad Krnskimi jezeri, Ledinski vrh itd.
Ti so (če greš iz pravega izhodišča in po najlažji poti!!!) najmanj zahtevni pri nas.
Če pa ti dvojka na prvem mestu ni nujna, če se ne bojiš tudi kakšne "popestritve" z železjem če markacije niso nujno zlo se seznam hitro dvigne na več kot 100 vrhov.
Ker se ukvarjam s statistiko vrhov v Sloveniji lahko povem, da je pri nas okoli 550 samostojnih planinsko zanimivih vrhov nad 600m.

Meja oblakov tam je pa na 2400m.  ;D (Kukova, Škrnatarica, Dovški križ, Oltarji so vsi v megli)

.sonček.

Na Debelo peč je pa res mal hoje razgled je pa čudovit.
Brez vremena ni življenja.

blazek

Kredarica ni bila v megli , zato sem dal rob oblačnosti tako visoko. :icon_wink: