ZEVS Forum

Islandija 20.7.-3.8.2009

Začel/a Smučar, 02. September 2009, 15:31:26

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Smučar

Malo z zamudo objavljam tole, ampak vseeno.
Torej odpravili smo se na Islandijo, kar je bila moja dolgoletna skrita želja. Začelo se je bolj klavrno:

Ampak smo nekako preživeli noč na letališču v Bologni in drugi dan ugledali Islandijo:

Čudovito mesto Reykjavik, kjer vlada neko drugo vzušje kot v drugih prestolnicah:

Spomenik prvim naseljencem:

Odpravili smo se na polotok Snaefellsnes, kjer smo videli vulkan Snaefells in starodavna lavina polja:

Nato malo v notranjost, na prizorišče 1. parlamenta (Allthing). Takole se slap zliva čez prelomnico Evrazijske in S-Amerišče plošče...

Gejzir Strokkur:

Slap Gullfoss:

Puščavski "vihar" v sušni notranjosti dežele:

Snežni metež sredi poletja na ~800m.n.v....  :buttrock:

...in zasluženo kopanje v bližnjem termalnem izviru:  :drool:

Noro lepo, še posebej v živo (voda je blizu vrelišča...):

Drugi dan so se izmenjavala obdobja sonca, dežja in sodre. Sveže zapadli sneg:

Na S-obali Islandije - Akureyri. Takole zgleda "noč" ob 0:07

Ploha, slikana z roba kraterja vulkana Hverfjall:  :bouncy:

Vroči bazenček v votlini pri že omenjeni tektonski prelomnici:

Smo na Marsu?

Življenje najde svojo pot:

10let stara razpoka na aktivnem vulkanu Krafla:

Na najsevernejši točki potovanja - Kopasker (66,3° severno):

Njorke na otočku Papey:

Sončni zahod nad enim od jezikov ledenika Vatnajökull (ledenik je približno velikosti SLO :icon_eek:):

Pod ledenikom je laguna z ledenimi gorami, ki so "umazane" od vulkanskih izbruhov pod ledenikom):

Ploha nad popolavno ravnico na J-obali Islandije:

Nore barve ognjeniškega območja Landmannalaugar:

Ogrevano morje v Reykjaviku (energije imajo Islandci dobesedno za stran metat), kjer smo se kopali v vodah S-Atlantika...

In zadnji dan - kopanje v slani geotermalni vodi v kopališču Modra laguna (v ozadju geotermalna elektrarna..)

Še en pozdrav z Islandije od mene...  :icon_haha:

Za zagrizene snegoljubce, kot se jaz, priporočam. Ko sem prišel domov, mi je bilo presneto vroče, kljub hladni fronti v SLO. Temperature so se gibale od 7-15°, le v Reykjaviku je bilo ob sončnem vremenu kar toplo v puloverju. Večinoma pa nas je v flisih in vetrovkah presneto zeblo... Ampak se splača to doživeti..

JaniS

Uuuuufff, dobro si tole užil . . .   :icon_wink:

Serpentinšek

Zanimiva in lepa reportaža iz...povsem drugega sveta.  :zaba:
:icon_wink:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Cumulonimbus

zelo lepe slike Smučar, si kaj smučal tam gori, kako turno smuko udaril  :icon_mrgreen:

lp
Član ZEVS :)

Ekolog

Čudovita reportaža, gejziri so pa res zakon, pa tudi pokrajina je zelo zanimiva, vidim, da si zelo užival :) :clap: :icon_wink: :beerchug:

gradiščan

Hvala, ki si to delil z nami..enkratno  :icon_wink:

max

Ko bom velik, bom tud jaz šel tja gor :icon_razz:
Enkraten izlet/dopust....super :icon_wink:

atok

Res lepa varianta tale Islandija  :icon_wink:
Lepa reportaža  :clap:
Nikoli ne nehaj sanjati...

Trocki

Čudovito! Islandija je bila vedno moja sanjska dežela!  :drool:
Nekoč....
Vreme bo! :)

Domček

Super! Zelo lepe slike. :icon_wink: Islandija je res lepa dežela... snežni metež sredi poletja... uau! :clap:

H2o

Ufff ja, lepe fotke in seveda pokrajina sama.  :icon_cool:

Za snežni metež sredi poletja pa ni potrebno tako daleč. Se ga da tudi v naši bližini doživeti.  :scream:

kripelj

Smučar

Citat od: Cumulonimbus dne 02. September 2009, 15:55:03
zelo lepe slike Smučar, si kaj smučal tam gori, kako turno smuko udaril  :icon_mrgreen:

lp
Niti ne, so bile bolj flike snega, na ledenikih je pa nevarno zarad razpok... Itak je blo pa preveč za delat in videt, da bi še smučal...  :icon_mrgreen:
Sicer pa baje v notranjosti pozimi zapade 1-2 metra snega...  :buttrock:
Se je pa splačalo it letos, ker smo za 1€ dobili 180 kron, lansko leto pa mislim da pod 100 kron. Pri približno enakih cenah to pomeni 2x cenejše vse skupaj.

Domček

Citat od: H2o dne 02. September 2009, 19:35:40
Za snežni metež sredi poletja pa ni potrebno tako daleč. Se ga da tudi v naši bližini doživeti.  :scream:

Seveda! Naprimer na Aguille du Midi-ju (3842m n.m.v.) pod Mont Blancom, kjer sem bil nekaj let nazaj med poletnimi počitnicami, je tudi snežilo. :icon_arrow:

Ledeni

Zakon reportaža! Jaz bi tud šel tja gor.

Ko bi Nato imel tam kakšno šolo  :icon_rolleyes: