ZEVS Forum

Vremenske postaje in grafi

Začel/a ATA, 14. Junij 2007, 16:54:44

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Lluka

Hja..kupil ws3600 naložil in dela vse ok.Podatke imam samo v številčni obliki.Sedaj bi pa to rad spravil v grafično obliko,tko da je lepše videti temp.itd :) Ker ko šklocnem na grafe... mi ne dela nič... verjetno je potrebno kje staknit kakšne program... sm sprobal en WsWin sam.. ne dela...verjetno bom rabil kakšen dan da bi pogruntal(če sploh pali na to postajo).Drugače pa do sedaj sem imel samo temp(termograf - z listki) in pa dežomer.To mi je že od nekdaj kot hobi....in pač pred mesecem in pol sem šel v nekakšno "manjšo"investicijo  za vreme(glavno da mam sedaj preko kompjutra vso stvar...  :)

Astra

Živjo. Ni kaj, prebrati navodila za WSWin ... sicer pa kateri osnovni program uporabljaš za shranjevanje podatkov - morda Heawyweather ... potem v WSWin poglej File converting in File watching, kjer definiraš datoteko dat od Heavyweatherja.  ;D
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

TgT

Poiskusi tudi WeatherDisplay, Virtual Weather Station, GraphView in še kakšen se najde.
Predvsem slednji ima najlepše grafe in tudi obliko je enostavno spremeniti ( stylesheet )
Itd...

H2o

Če si mogoče domač v Linux okolju, je dober program tudi wview. Program je seveda zastonj in odprtokoden. Kako pa zgleda v praksi, si lahko pogledaš na www.vodek.info/davis

lp

jkocki

jkocki

Samo da malo oddahnem in vse skupaj še malo pretuhtam.

jkocki

Zakaj mi na wswin-u kaže samo absolutni tlak in ne relativni(tudi na grafu)?Se da kako nastavit?Hvala za odgovor!

polo

Citat od: jkocki dne 24. September 2008, 14:45:15
Zakaj mi na wswin-u kaže samo absolutni tlak in ne relativni(tudi na grafu)?Se da kako nastavit?Hvala za odgovor!

Če si na postaji nastavil relativni tlak,potem še v Wswinu nastaviš nadmorsko višino tvojega kraja.
V wswinu imaš opcijo  Weather in potem klikneš Location v polje "meter" ,tam vpiši tvojo nadmorsko višino.
Če ti ne bo kazalo enako kot na konzoli v wswinu spremeni nadmorsko višino za + ali - nekaj metrov,toliko da dobiš enake podatke kot na konzoli.

Lluka

Lep br večer še 1x.
1)Po navodilih ki ste mi jih dali...sm naložil poskusno verzijo Weather display ver. 10.37
Po dnevu čaranja mi je uspelo zagnat iz postaje ws3600.danes pa testiral oz čekiral nastavitve takšne in onake..Uglavnem..podatki so na grafu.Sledeča zadeva...ali je mogoče kdo izmed vas,ki uporablja postajo ws3600,da je npr mesec dni uporabljal heavyweather,kamor se spravljo podatki v dat.fajlu,da je cez mesec dni zagnal kakršen koli drug program in se povezal na ws3600 ter da bi želel pridobiti tudi tiste podatke za mesec dni nazaj,da bi jih postavilo v grafični obliki.(zakomplicirano napisano?)
2)Vreme spremljam in zapisujem že od nekdaj in nism nikakršen profi,ampak absolutni amater ki ga zanima stanje vremena in pa spremljanje le-tega.Hobi pač.Nekateri imajo za hobi vsakoletno nabiranje gob po Pohorju,drugi pa...spremljanje vremena. :) Zatorej bi najprej rad malo počaral s temi programi(mogoče kakšen koristen nasvet...) da bi v kratki prihodnjosti poslal te podatke preko interneta.(trebajo mi še razne nastavitve v programu itd.).Je možno preko Weather display-a pošiljat podatke v "zevs.si" ali je potrebno imeti wswin.(le tega sm naložil...ampak... ne duha ne sluha o postai ws3600.Nek čaral na razne načine...ma me ne šljivi 5%. :):) Em.... Mislim da bi to bilo za 1x vse. Hvala za odgovore. :)

TgT

Ojla...

1) Te postaje uporabljajo histroy.dat kje so notri pač vsi podatki, tako da čez mesec ne bi smelo biti problema uporabit drug program in izrisat grafe ali kaj podobnega...
2) Za uvrstitev na pregled ZEVSa je dovolj generiranje awekas.txt datoteke, ZEVS pa svojim članom nudi tudi neko količino spletnega prostora, kjer si lahko postaviš svojo stran oz prednastavljeno ZEVS spletno stran...

Pihe

Lluka pozdravljen.Sam sem iz WsWina, ki me je prevečkrat razočaral, prešaltal na Weather Display. Ker ga imam šele dober mesec ne morem podati končne ocene.Prvi vtisi so taki, da se Brian(avtor programa) zelo trudi in nenehno izboljšuje svoj izdelek ter tudi odpravlja hrošče v njem. Meni se program dopade, ima tudi neskončno veliko drobnih funkcij(mimogrede, polovica od njih jih je tako malo "brez veze" :icon_haha:).Kar pa je zate važno, je to, da tudi WS3600 "poje" na tem programu.Poglobi se malo v sam program.Za začetek je mogoče dobro, da začneš s setup wizardom, ki te bo počasi po korakih pripeljal do željenega rezultata. Glede prenosa podatkov na net, pa ti je že TgT med vrsticami svetoval, da se pridruži našemu društvu Zevs, kjer boš poleg dobrih prijateljev in svetovalcev, lahko kot član dobil tudi prostor na strežniku, pa tudi dokaj spodobno spletno stran ti bodo naši fantje porihtali. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Lluka

Citat od: Pihe dne 26. September 2008, 07:59:58
Lluka pozdravljen.Sam sem iz WsWina, ki me je prevečkrat razočaral, prešaltal na Weather Display. Ker ga imam šele dober mesec ne morem podati končne ocene.Prvi vtisi so taki, da se Brian(avtor programa) zelo trudi in nenehno izboljšuje svoj izdelek ter tudi odpravlja hrošče v njem. Meni se program dopade, ima tudi neskončno veliko drobnih funkcij(mimogrede, polovica od njih jih je tako malo "brez veze" :icon_haha:).Kar pa je zate važno, je to, da tudi WS3600 "poje" na tem programu.Poglobi se malo v sam program.Za začetek je mogoče dobro, da začneš s setup wizardom, ki te bo počasi po korakih pripeljal do željenega rezultata. Glede prenosa podatkov na net, pa ti je že TgT med vrsticami svetoval, da se pridruži našemu društvu Zevs, kjer boš poleg dobrih prijateljev in svetovalcev, lahko kot član dobil tudi prostor na strežniku, pa tudi dokaj spodobno spletno stran ti bodo naši fantje porihtali. :icon_wink:

teden dni časa mi dejte da vse skup pogruntam,sestavim....preštudiram.... naštudiram...  itd. Papirje mam prštimane...tko da...se bom v kratkem priključil :) Lp

jkocki

Mene pa zanima kje bi lahko v Heavy weather-ju pregledoval ali printal podatke ki se shranjujejo v history txt datoteko.

Vprašal bi še zakaj mi v HW kaže 3,6mm dežja na 24ur,v Wswin pa 1,1l/m2 ?

Lp :shrug:

Astra

V WSWin imaš pod Files - importing data conversion factor - rain. Enako opcijo imaš pod File watching, mislim da v razdelku pod Weather. Tudi tam imaš faktor. Faktor 1 je enako, manj manjši prenos v WSWin in več večji prenos vrednosti v WSWin.  :)
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

jkocki

Hvala za odgovor!
Kako pa v HW arhiviram podatke,kam se nalagajo in ali jih je potrebno s časom brisati?