ZEVS Forum

Nevihte- 10.8.2009 in 11.8.2009

Začel/a alešrozman94, 10. Avgust 2009, 15:01:29

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

alešrozman94

Mislim da ni slabo odpreti teme za današnji in jutrišnji dan ko bi naj bile nevihte z nalivi in močnimi sunki vetra.... :)

Prve nevihte se že pojavljajo na zahodu slovenije močnejša nevihta je vidna tudi že jugozahodno od Ilirske bistrice :)

Pri nas pa trenutno še pretežno jasno z nekaj kumulusi proti zahodu :clap:
VREME BO!

Serpentinšek

Zaenkrat še precej sončno širom Slovenije, so pa izjeme in to kar konkretne:  :icon_exclaim:

Temp. v mojih krajih so okoli +29°c, vlaga 50%, rosišče +17°c, piha šibak JZ...mislim, da tokrat ne bo nič katastrofalnega, a nikoli se ne ve.  :shrug:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

lwzr

danes sem se po petih dneh vrnil iz poreča
ko smo odhajali proti domu sem vzhodno od poreča opazil nastajajočo celico
in sem jo kar med potjo malo poslikal

gradiščan

Nekaj pred 15 uro pričela nevihta z grmenjem in razelektritvami, seveda na začetku ni šlo brez trdih dodatkov, vendar na srečo zelo malo in majhno. Temperatura je padla iz  26,0°C na skromnih  17,0°C. veter je potegnil do     
37,4km/h ob 15:13 . Sedaj je prva runda mimo in je pustila za 30,1mm.
wavey

MaRkUš

Razgled proti JV, slikano pa z Stahovice.

beowulf

Tale zadeva v Avstriji zgleda da nas bo oplazila.............večer in noč bosta zanimiva

kakšne celice je samo razgnalo v Italiji  :icon_surprised:

selicmiha

Jup, izgleda da bo res zanimivo še, no pri meni je bila pred 20 min ploha, pustila pa mi je 3 mm dežja, na začetku nekaj grmenja, potem pa se je vse poleglo.

alešrozman94

Pri nas se je povsem pooblačilo začelo je tudi grmeti iz avstrije ampak mislim da nas to ne bo doseglo

Danes do zdaj ni šlo v večini neviht brez trdnih dodatkov čudno da ni nikjer nobenega opozorila :shrug:

Bo pa noč še zanimiva po radarski sliki sodeč
:icon_exclaim:
VREME BO!

matrix

ja se strinjam z tabo aleš...malo predaleč je tale "avstrijska nevihta"..pustimo se presenetiti noč bo zanimiva :icon_wink:

max

Citat od: alešrozman94 dne 10. Avgust 2009, 19:02:58
Danes do zdaj ni šlo v večini neviht brez trdnih dodatkov čudno da ni nikjer nobenega opozorila :shrug:
Bo pa noč še zanimiva po radarski sliki sodeč
:icon_exclaim:

Ne pretiravaj no, za vsako posamezno nevihto ali možnih 100zrn toče na kakšnem dvorišču hiše, pa ne bojo šli z opozorili na plano :icon_rolleyes:
Je že bilo nekajkrat danes napisano, da ni pogojev za kakšne hujše nevihte. A drugih tem nič ne bereš?
Danes so čisto navadne poletne posamezne nevihte z nekaj grmenja in drobnih zrn toče zraven :icon_arrow:

oleg

pri meni nekaj grmenja v daljavi in sedaj se je poblačilo oblačni in temno zunaj
dobili smo par kapelj do sedaj
drgači brez posebnosti noro soparno danes   :icon_wink:
oleg

beowulf

Tale zadeva se je malce okrepila trenutno je začelo deževati in kar močno pihati..........tudi prvo močnejše grmenje :icon_rolleyes:

zoki16

Ja zgeda, da nas bo tale nevihtna celica, ki prihaja iz S-Z dobro oprala. Na svoji poti se tudi krepi.

Zaenkrat na Cvenu še mirno, brez vetra pri temperaturi 22,4 °C.
Vremenska postaja Cven

www.vreme.tikve.com

gradiščan

Kot je videti tole celico, ki prihaja direktno iz zahoda proti nam je očitno, da bo zajela celotno obalo, Kras in Goriško. Tole bo pa še zanimivo. Nekaj moče bom očitno deležen tudi jaz. Iz preteklih izkušenj vem, da bodo imeli na obali kar nekaj težav zaradi te celice. Upam na čimmanj škode.

medovreme

Na zahodu že lepo kresanje, dosega lepe frekvence...

lp s Črnuč,

Medovreme
Kaj je na obzorju?