ZEVS Forum

Nimam dostopa do foruma - kaj sedaj

Začel/a fredek, 10. Junij 2007, 19:59:54

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

andro

Narava spremembe IP naslova je taka, da lahko traja sprememba od par minut do več ur ali celo več dni. Vse je odvisno od tega, kako hitro se spremembe obnovijo po svetu in kako dobro se ponudnik pripravi na to. To je vse stvar kar globoge tehnologije DNS zapisov, če koga podrobneje zanima, tudi lahko razložim, ne bi pa po nepotrebnem utrujal ;)

Cimet

Ojla

Meni internetno stran prikazuje, a se ne osvežuje.

Ali je slučajno spremenjen FTP Host? Trenutno imam vpisanega 91.185.193.144 (port 21).

Hvala
Davis Vantage Pro2

http://strazisce.zevs.si/

joze

Cimet

@joze, hvala. Sedaj dela kot ura.  :icon_wink:

P.S. Virtual VP pa še vedno ne dela...  :smash:
Davis Vantage Pro2

http://strazisce.zevs.si/

joze

Citat od: Cimet dne 15. December 2010, 09:55:00
P.S. Virtual VP pa še vedno ne dela...  :smash:

Žal nimam ideje kaj bi lahko bilo narobe. :icon_sad:

piskec

IP se je zamenjal. Če ima to kdo vpisano v ftp ali celo v hosts datoteki... naj popravi oz. raje kar popravi na ime in ne na IP številko!

Kakor zgleda bomo vajo ponavljali vsaj enkrat letno. Ponudniki pač menijo, da uporabniki mislijo, da nič ne delajo in zato kar naprej nekaj spreminjajo. Največkrat pa se spreminja vse tiste stvari, ki dobro delajo.

max

Citat od: Cimet dne 15. December 2010, 09:33:35
Ojla

Meni internetno stran prikazuje, a se ne osvežuje.

Ali je slučajno spremenjen FTP Host? Trenutno imam vpisanega 91.185.193.144 (port 21).

Hvala

Citat od: joze dne 15. December 2010, 09:43:05
Seveda, sedaj je 91.185.211.32

Namesto IP-ja se vpiše zevs.si , pa dela kot ura, ko se stvar vzpostavi ;D

ŠTROMAR

Zadnja dva dneva le občasno lahko dostopam do foruma. Ali se to dogaja še komu?
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

Mraz

Tako je. Včeraj preko telemacha sploh ni bilo dostopa, šlo pa je preko telekoma. Danes do malo prej pa dostop ni bil možen preko nobenega ponudnika. Glede na aktivnost sklepam, da tudi drugi niso mogli dostopati.

gregach

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

piskec

Kadar se slavni Telemach odloči, da je treba njihovo omrežje nadgrajevat, so vedno težave. Na žalost ne znajo, nočejo ali pa se jim za uporabnike sladko je*e. Tako, da - kdor je na Telemachu, več ali manj podpira nesposobnost in ignoranco. :shrug:

Je pa seveda res, da v nesreči spoznaš prijatelja in v takih časih pri nas na žalost ni dobrega operaterja. Dokler ni težav, so vsi kolikor toliko ok, ko pa so težave, so vsi približno enaki, slabi.

Kakorkoli že - zdaj je zadeva spet gor.

Da je z DNSjem kaj narobe, najlaže ugotovite tako, da greste na forum, portal in neko postajo v okviru zevs, naprimer http://gradisce.zevs.si. Če vse tri strani ne delajo, potem je v veliki verjetnosti težava v DNSju. To se da rešiti z vpisom IP naslova v %systemdrive%\system32\drivers\etc\hosts datoteko (paziti je treba na admin pravice!):

91.185.211.31 www.zevs.si
91.185.211.31 forum.zevs.si

Če to vpišete, nikar ne pozabite, da je vpisano, včasih - sem in tja, redko - se številke lahko spremenijo in takrat vam spet nič ne bo delovalo!

max

Danes spet nič ni delalo, sem probal na te IP-je, pa tudi nič  :P

piskec

Citat od: max dne 17. November 2017, 16:38:39
Danes spet nič ni delalo, sem probal na te IP-je, pa tudi nič  :P

Si vpisal v pravo datoteko?

Če vpišeš IP v brskalnik, moraš dobit "Prosimo, obiščite spletno stran kasneje..."
Če tega ne dobiš, je pa lahko drugih milijon možnih napak. :)

matic19

Tudi meni ves dan ni delalo iz nobenega omrežja, očitno še niso "zmutili" do konca. Sedaj lahko dostopam do vsega na zevs.si domeni.

Oblak69

Tudi jaz že par dni zaznavam težave z dostopom  :icon_kava: