ZEVS Forum

Z dopusta - Fažana - 27.06.2009

Začel/a paradolf, 01. Julij 2009, 12:39:53

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

Takole.
S familijo smo skočili na kratek dopust v bližino Pule, točneje avtokamp Puntižela kakih 5 km zračne linije S/SZ od Pule.
Bilo je seveda odlično saj folka še ni veliko, pa tudi vreme nam je dobro služilo kljub temu da je nebo občasno precej grozilo a kaj več kot nekajminutnega rahlega dežja nismo imeli. Temperatura ozračja več kot ugodnih +25°C. :)

Glede na napoved vremena sem pričakoval kakšno nočno dogajanje a kaj več kot nevihte skorajda na Italijanski obali nisem uspel ujeti, pa še ta je bila bolj boga oziroma se jo je komaj videlo. Nekaj sem se trudil a je bila zadeva tako oddaljena in bliski tako šibki da sem komaj z ISO 800 in časom okoli minute uspel ujeti nekaj v oblaku. Na koncu sem ugotovil da še ostrine nisem imel dobre, skratka za pozabit  :banghead:

Čez dan sem malo zoom-iral s 500-tko  8)

Svetilnik na vzhodnem delu Brijonov

Na obali Brijonov slikano s celine.
Big Brother is watching u  :icon_mrgreen:

Na morju kot v kampu večina samo iz Slo

Seveda sem upal da se bližje pripelje kakšna nevihta a so ostajale na varni razdalji v notranjosti Istre.

Čeprav so nekatere bile že kar blizu in lepo razvite. Seveda pa sem se bolj posvečal družini.

No, pa vendar je naklučje hotelo da se je naslednji dan začelo dogajati tudi nekoliko bolj obetavno. Na obali opazim še zelo daleč prve zametke bolj organizirane celice.

Prišlo je mojih 5 minut in za eno urco sem jo popihal na mini čejs kar peš  :icon_rolleyes: Ja, tako čas hitro mineva ko se začne dogajati  :icon_haha:
No naj povem da sem bil kasneje zelo slabe volje ker: 1. Se nisem spomnil da bi ISO vrednost nastavil na 100 in sem večino fotk naredi z ISO800(nočno lovlenje bliskov prejšnjega večera), zato tudi zelo grobozrnata struktura fotk  :banghead:
                                                                             2. V rabljenem fotoaparatu ki sem ga kupil nekaj dni nazaj pa je bilo veliko smeti in te sem opazil šele ko sem zvečer v temi gledal fotke v fotoaparatu. Tako sem na hitro sedaj to malo zakril s fotoshopom a je vseeno grdo za videt. Učimo se učimo  :shrug:

Nevihta je bila precej velikega obsega tako bi tukaj še kako prav prišel kak širikokotni objektiv. Tako sem slikal enkrat en del, drugič drugi del.

Črnina je bila še bolj izrazita saj je za mano bilo še zelo svetlo, občasno pa je svetilo tudi sonce.

Vzhodni rob kjer se vidi inflow

Pridi bliže, ne razločim dobro strukture  :drool:

Takoj ko se je sonce skrilo za oblake se je vidnost precej izboljšala in videla se je znižana baza. Jaz še vedno ne znam razločit shelf od wall clouda in navadnega inflov-a.

Postaja dobro organizirano. Bi rekel da je tole supercelična struktura, čeprav ko sem pogledal na radar sploh ni izgledalo impresivno. Zgolj nekaj oranžnih pixlov.

Pa spet malo na vzhodni rob

Prihaja vse bližje

V tem trenutku so ljudje začeli odhajati s plaže, nekateri pa so tudi pričeli s fotografiranjem. Če ne bi bil vremenski odvisnež, bi verjetno tudi sam slabe volje zapustil plažo.  :icon_haha:

Polovico neba je zakrilo povsem sploščeno nakovalo, tako da sem pričakoval da bi znala nevihta pričeti slabeti saj kakega močnejšega vetra v smer celice ni bilo.

Zadaj se že vidi zavesa

Sprednji rob je lepo rotiral v vse smeri. Jaz pa napet od pričakovanja...še vedno ISO800  :icon_rolleyes:

Vzhodni rob celice z znižano bazo

Srednji del celice. Vsekakor bi mi v tem trenutku prav prišel objektiv recimo 10-20   :smash:

Tule je lepo rotiralo ko se je dvigovalo v smeri oblaka. Jaz pa na trnih. Sem mislil da se mi bo nasmehnila sreča  :drool:

Par minut kasneje...še vedno vleče gor kot pri norcih tale del. Se mi je kar smejalo....ISO800 :banghead:

Zahodni del celice

Oči mi začnejo uhajati v sivo obarvan oblak malo pred zadnjim temnejšim robom kjer je vzporedno z mano še en tak ozek inflov
Uf imam na ISO800....preklopim na ISO200...ALELUJA :icon_lol:

Še enkrat osrednji del kjer je še vedno vleklo gor in se malo rotiralo. Kamera fant kamera...nabavi kamero.

Zahodni del...spet

Tule sem že mislil da gre zares. Siva baza na sredini se je močno spustila in rotirala.

Še se je trudilo

Na koncu pa omagalo

Še ena proti zahodnem u delu

Zametek Inflow tail cloud-a?

Še nekaj sumljivega v ozadju

Nato je začela zadeva izginjati za dežno zaveso in postopno slabeti.

Še nekaj zadnjih posnetkov preden je zadeva razpadla. V kampu nato le nekaj outflow-a in rahel desetminutni dež.

Na koncu lahko rečem da mi je narava postregla z lepimi razgledi in popestrila dopust.

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Capillatus

wow.  :icon_eek: Odlična reportaža.   :praise: :praise:
Jaz kot nevihtni zanesenjak si ne predstavljam boljšega dopusta  :icon_cool: :icon_cool:

Citat od: paradolf dne 01. Julij 2009, 12:39:53
Učimo se učimo  :shrug:

To pa vedno in povsod.  :icon_wink:

http://www.extremeinstability.com/storminfo.htm  :icon_arrow: <-- To pa ti priporočam če želiš vedeti kaj je inflow in kaj wall cloud :)

lp  :wavey:

max

Enkratno, super  :praise: :clap: :icon_wink: , se mi je kar zluštalo obale in fotkanja :drool:

matrix

wow...tista slika ko se tisti sivi oblak spušča je kar presenetljiva.. :icon_razz:

Ekolog

MaRkUš

Končno ena pametna reportaža v zadnjih dneh :icon_wink:
Vsekakor gre za pohvalit, da si nabavil Canona, saj je kvaliteta slike precej boljša od kompaktov.

Očitno si imel res akcijo, če bi se tam spustila trombica, bi bilo pa  :icon_eek: :icon_eek:

Aquatic

Odlična reportaža. Sedaj, ko imaš "kanon" res potrebuješ le še kakšno trombico za posladek.
Le tako naprej
Davis Vantage Pro2

gradiščan

Ciklon

Lepa in zanimiva reportaža, ni kaj! :praise: :clap:
Raj je v naravi :buttrock:

ŽUPMART

Uff, lepa struktura, moram priznat. Super fotke in tudi vse ostalo. (: :praise:

Če dovoliš da ti dam še nekaj pripomb s strani fotografiranja, kljub temu da so dobre fotografije. Predlagam ti, da vse skupaj malo podosvetliš, sploh pri prvih fotografijah celice je vse skupaj presvetlo. Posvetliš vedno lahko v photoshopu kar precej, potemniš pa zelo težko. (Temni deli slike imajo bogatejši zapis barv kot svetlejši, če je nekje črna fotka, se da malo posvetlit, če je pa prežgana pa nimaš kaj).  :icon_kava:
Pa pokončne slike so rahlo prevelike...drugič po krajši dolžini izberi recimo 450 pixlov.  :wavey:

Sicer pa super, da si tole kupil, takoj dobra reportaža s tvoje strani, poglej. :icon_smile:
Aja...enega 10-20 pa nujno rabiš.  :buttrock:

Astra

Čestitke za reportažo in novo pridobitev. Človek se vedno uči.  :icon_wink:

Slike so pa prav fletne.  :D
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si