ZEVS Forum

Shelf cloud nad tržaškim zalivom - 27. maj 2009

Začel/a markokorosec.net, 28. Maj 2009, 11:40:44

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ciklon

Tudi jaz sem se ga navadil (ga sploh nisem neposredno zaznal) in me ne moti.  :icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

robi14

Tudi mene napis ne moti, ker se ga ob čudovitih fotografijah sploh ne opazi!
Mare CARE!!!

MaRkUš

Veste kaj, vsak naredi s svojo sliko, kar hoče. Prav je, da jo Mare tako zaščiti, ker te slike kopirajo kot zmešani za razne stvari.

Nam je lani recimo Žurnal ukradel fotografijo s Črnivca, in prav lepo so odrezali spodnji del, kjer je naš napis na fotografijah. Tako da se ti zdi to malo neokusno, ko vidiš svojo sliko objavljeno v časopisu, nihče te ni vprašal za dovoljenje, niti pod sliko ni pisalo, kdo je avtor. :smash: :smash:

medovreme

Citat od: MaRkUš dne 29. Maj 2009, 07:56:27
Veste kaj, vsak naredi s svojo sliko, kar hoče. Prav je, da jo Mare tako zaščiti, ker te slike kopirajo kot zmešani za razne stvari.

Nam je lani recimo Žurnal ukradel fotografijo s Črnivca, in prav lepo so odrezali spodnji del, kjer je naš napis na fotografijah. Tako da se ti zdi to malo neokusno, ko vidiš svojo sliko objavljeno v časopisu, nihče te ni vprašal za dovoljenje, niti pod sliko ni pisalo, kdo je avtor. :smash: :smash:

Offtopic:
V takih primerih se lahko zahteva popravek, oziroma opravičilo, če ne celo odškodnina. Avtorske pravice so avtorske pravice, kenede...

lp, Medovreme
Kaj je na obzorju?

Capillatus

Jaz se strinjam da se slike zaščitijo :icon_arrow:
Napis se skoraj ne opazi. Važno je kaj dejansko je na sliki. Slike so profesionalne in morajo biti vsekakor zaščitene. Danes je ogromno ljudi ki ti sliko dobesedno uzamejo. Če bi bila oznaka samo na robu, bi sliko pač vsak obrezal in je to to. Če človek nekaj vloži v to, ima vso pravico da si slike dobro zaščiti.
Kar se tiče ure sploh ni potrebna, kajti sekvenca dogodkov na slikah ti prikaže celoten razvoj, pa še timelapse je dodan na koncu :icon_arrow:

Tako da tisti ki vas moti zaščita, si pa lahko tudi svoje fotografije naredite. :smash:

Citat od: skywarn.si dne 12. Avgust 2008, 15:34:33
Ah moje so ja...  :icon_biggrin: Kolkrat sm jih jst dobil na mail v stilu "lej stari... ti ko fotkaš strele... lej kaj je en posnel nad Piranom..."  :icon_lol: :icon_lol:

Se ve, zakaj so od takrat dalje napisi na fotkah...  :shrug:

:icon_smile:

Lp, Andrej

edit: Čestitam za 1000. post  :icon_cool:

blazek

Zdej ste pa že malo preveč posmetili temo, bi bilo najbolje da se ta pogovor, glede napisov slik, prestavi kam v smetiišče.

Drugače pa lepa reportaža. Poučen time lapse posnetek shelf clouda.

Pihe

Glede na to, kako so Markotu maznili fotke nevihte nad tržaškim zalivom pred leti, brez da bi z besedico omenili avtorstvo, mi je njegova poteza zaščite fotk popolnoma razumljiva. Ker fotke so za delat posterje iz njih in konec koncev,danes ni nobena zadeva več zastonj. Če se človek tako potrudi, ima lahko poleg moralne zadoščenja lahko tudi materialnega(če zadevo unovči ;D).
V glavnem super reportaža! :praise:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

jaka