ZEVS Forum

Supercelica nad Kamnikom 25.5.2009

Začel/a MaRkUš, 25. Maj 2009, 21:15:04

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

MaRkUš

Lepo darilo za rojstni dan :icon_haha:

V zraku je bilo ves dan čutiti napetost. Spet je ESTOFEX zadel v polno.
Za Slovenijo je napovedal močne nevihte, ki bodo potovale počasi in zaradi tega posledično pustile več padavin nad določenimi kraji. Napovedal je tudi "large hail" in tudi tu so fantje zadeli v nulo.

Nakovalo  

Nizka baza

Nad Duplico

Smer Brnik, vas Moste najverjetneje

Prelepa

Very nice

Bližje

Potem je prišel @Paradolf, v zadnjem hipu

Na poti domov nas je dobila toča, bolje rečeno točica v primerjavi z drugimi kraji.
Res izjemen dan, kar nepričakovano, a očitno so presenečenja najbolj sladka (kisla).   

Pa še posnetek dogajanja:http://www.youtube.com/watch?v=9hfE95-vPUE

Pa lep pozdrav :wavey:

Ekolog

matic

"Brezmejna sta le vesolje in človeška neumnost, čeprav za prvo nisem prepričan!" (A.Einstein)

Capillatus

Ciklon

Raj je v naravi :buttrock:

medovreme

Odlične fotke!
Sedaj vsaj vem, zakaj je bila toča in mi je potolklo žaluzije...vse najboljše Markuš!  :praise: :praise: :praise:

lp, Medovreme
Kaj je na obzorju?

cezplotnik

Citat od: MaRkUš dne 25. Maj 2009, 21:15:04
Lepo darilo za rojstni dan :icon_haha:

Zelo lepa reportaža, vseeno pa imam eno pripombo. Takih ekstremnih vremenskih pojavov, ki povzročajo škodo se res ni treba veseliti, pa čeprav si še tak vremenski navdušenec.

Astra

Ula, kakšne lepe fotke razvoja tele celice. Res kulske slike.  :icon_wink:  :praise:

Pod čim sem danes delal na bajti, neverjetno srečo smo imeli, da smo fasali med nalivom le nekaj koščkov toče. Zanemarljivo glede na okolico. Sem bil v času tega dogajanja ravno v Mostah.

Še nekaj skromnih fotk z moje strani ...

okoli 16.00 ure na gorenjski avtocesti

pa pod Krvavcem okoli 16.30

Naša nova hiška pod tole celice, tik preden se je uscalo ...

Baza oblaka se je spustila po moji oceni na okoli 700 metrov nadmorske višine. Prelepo!  :)
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

maestro

Citat od: cezplotnikZelo lepa reportaža, vseeno pa imam eno pripombo. Takih ekstremnih vremenskih pojavov, ki povzročajo škodo se res ni treba veseliti, pa čeprav si še tak vremenski navdušenec.

Vsi vremenski navdušenci imamo (vsaj tile fantje, ki poročajo tule) radi take pojave,oz jih komaj čakamo. Seveda pa imamo razčiščene pojme in se dobro zavedamo, da so v igri celo življenja pod temi nevihtami. Nihče nikomur ne želi in ne privošči kakršne koli škode! Drugače pa imamo v Sloveniji praktično preko celega leta neke ekstremne pojave!
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

MaRkUš

Citat od: maestro dne 26. Maj 2009, 00:06:29
Vsi vremenski navdušenci imamo (vsaj tile fantje, ki poročajo tule) radi take pojave,oz jih komaj čakamo. Seveda pa imamo razčiščene pojme in se dobro zavedamo, da so v igri celo življenja pod temi nevihtami. Nihče nikomur ne želi in ne privošči kakršne koli škode! Drugače pa imamo v Sloveniji praktično preko celega leta neke ekstremne pojave!

Se strinjam s tvojo izjavo.Nobenemu ne privoščimo materialne škode,smiselno pa je o tem govoriti in objavljati reportaže,da ljudje vidijo kaj se dogaja.Teh opozoril pa je še vedno premalo(ali pa jih je dosti,a ne opozarjajo dovolj).

Jovi

Tudi jaz se z vama strinjam. Saj ne da hočemo škodo samo komaj čakamo take nevihte da treska in se bliska...cajti so pa takšni da je toča skoraj v vsaki močnejši nevihti :surprised:
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

jery_slo

Lepe fotke + odlična lokacija za nevihte :icon_wink:

P.S
No pa da še jaz pripomnem, zanimivo je, kako se vsi bojijo takšnih pojavov, medtem ko pa je napovedan hud vročinski val so pa vsi veseli, da bo končno poletje, obenem pa pozabljajo da so vročinski valovi terjali v Evropi neprimerno več smrtnih žrtev kot pa nevihte. Samo ne pozabite leta 2003 :icon_arrow:. Vsaj jaz vidim večjo nevarnost v dolgotrajnih vročinskih valovih, ki prinesejo hudo sušo kot pa v takšnih nevihtah.

vugy

gradiščan

P_Nut

Markuš, izvrstne fotke! Eden boljših fotografov tule gor. ;)

Citat od: cezplotnik dne 25. Maj 2009, 23:42:16
Zelo lepa reportaža, vseeno pa imam eno pripombo. Takih ekstremnih vremenskih pojavov, ki povzročajo škodo se res ni treba veseliti, pa čeprav si še tak vremenski navdušenec.

Lej... lahko si navdušen, lahko si žalosten, lahko si zamorjen. A misliš, da če se bomo zdaj pa grupno sekirali, pa ne bo neviht? Vremenski navdušenci čakamo take nevihte, ker občudujemo moč narave, strukturo oblakov. Če smo fotografi, je še toliko bolj vznemerljivo fotografirati. Sej nikomur ne privoščimo, da jim toče sesuje pridelek al pa veter odpihne hišo. To je neizogibno.

Jaz se bom vedno veselil neviht. Zakaj? Ker so zanimive. Neviht čist nič ne zanima, al se jih veselimo al pa ne... Zdej, če mi tornado bajto odnese, jah... shit happens. :)