ZEVS Forum

Supercelica nad Kamnikom 25.5.2009

Začel/a MaRkUš, 25. Maj 2009, 21:15:04

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

markokorosec.net

Odlične fotke, Markuši... pa seveda tudi vsi ostali, ki ste bili ta dan aktivni :buttrock:

Citat od: P_Nut dne 30. Maj 2009, 20:42:22Lej... lahko si navdušen, lahko si žalosten, lahko si zamorjen. A misliš, da če se bomo zdaj pa grupno sekirali, pa ne bo neviht? Vremenski navdušenci čakamo take nevihte, ker občudujemo moč narave, strukturo oblakov. Če smo fotografi, je še toliko bolj vznemerljivo fotografirati. Sej nikomur ne privoščimo, da jim toče sesuje pridelek al pa veter odpihne hišo. To je neizogibno.

Jaz se bom vedno veselil neviht. Zakaj? Ker so zanimive. Neviht čist nič ne zanima, al se jih veselimo al pa ne... Zdej, če mi tornado bajto odnese, jah... shit happens. :)

Točno to! Se podpišem pod tvoj post :icon_wink:

Še vprašanje za vse; a ima kdo morebiti še kaj slik razbitih avtomobilov ali objektov iz Ljubljane oz. okolice, kjer je ta velika toča izživljala svojo moč? Imamo precej slik same strukture supercelice in debele toče, nimamo pa slik posledic... tudi te so dobrodošle za analizo dogodka. Baje, da so že dan oz. dva po dogodku ocenili škodo na najmanj 5mio EUR...

Aquatic

Enkratne fotke, kar je od Markušev za pričakovati. :clap:

Citat od: cezplotnik dne 25. Maj 2009, 23:42:16
Zelo lepa reportaža, vseeno pa imam eno pripombo. Takih ekstremnih vremenskih pojavov, ki povzročajo škodo se res ni treba veseliti, pa čeprav si še tak vremenski navdušenec.

Tudi jaz moram dodati svoje mnenje. Vsi, ki se navdušujemo nad nevihtami se zavedamo kakšno škodo povzročajo vremenske ujme. Zato tudi objavljamo reportaže, da bi ljudi osvečali o vremenskih pojavih. Veliko ljudi se sploh ne zaveda, kaj se dogaja nad njimi na nebu. Kar nekaj nas je, ki smo se pridružili projektu Skywarn Slovenija, katerega namen je opozarjati ljudi o bližajočih neurjih, ter preprečiti škodo, ki bi ob tem nastala. 
Davis Vantage Pro2

jaka