ZEVS Forum

Trenutno vreme - 16.05. - 31.05.2009

Začel/a gradiščan, 17. Maj 2009, 08:04:48

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 7 Gosti gledajo to temo.

mihav

Lep pozdrav s Koroškga konca.
Včeraj zvečer, proti 18 uri se je nebo popolnoma stemnilo, nastajale so neverjetne baze oblakov ter vrteneje le teh. Okoli 20:30 je pričelo močneje deževati, med dežjem je kakšnih 5 min padala toča, premer zrn max 2 cm, škoda na poljščinah je minimalna, hvala bogu.
Slik nažalost nimam, sem bil na sestanku in nisem mogel fotografirat dogajanje.
Danes ob peti uri zjutraj me zbudi močan pok in izlilo se je kot iz škafa. Nažalost ni šlo brez posledic, omrežna kartica je zanič, tako da se oglašam s prenosnega.
Nateklo je v tem poslabšanju 24l/m2, katerih sem zelo hvaležen da se je vsaj malo napojila zemlja :icon_wink:

Prosim katerega izmed stokovnjakov, če ima kakšen vir o včerajšnem močnem neurju ki je pustošilo južno od Municha. Res prosim za pomoč...
Hvala

edit: o temle dogosku sem govoril: http://www.examiner.com/x-241-Beer-Examiner~y2009m5d27-Classic-beers-threatened--German-Hallertauer-hops-severely-damaged
Global warming is a lie;)

Tržičan

Pozdravljeni! :wavey:

Pri nas je bilo ponoči in zjutraj nekaj močnejših neviht, čez dan pa je še občasno deževalo, popoldne kar močno, imeli smo še eno nevihto.

Od včeraj zvečer je padlo 39mm, ta mesec do sedaj 65mm.

Dopoldne se je segrelo do okoli 14°C, popoldne pa ohladilo celo do okoli 11°C.

Trenutno je oblačno, T = 12°C.

Lp, Nejc

blazek

Dobrodošel Nejc,

v Družinski vasi je stanje sledeče
Temperatura:   14,3°C
Vlaga:   96%
Pritisk:   1023,5hPa
Hitrost vetra:   0km/h
Smer vetra:   0°
Padavine:   8,4l/m2

V Ljubljani je popoldne kar pogosto deževalo. Predkratkim pa so padavine ponehale, a še vedno je oblačno.

Lazic

Oblačno, pred 5 minutami je rahlo deževalo
T= 11,2°C
danes je padlo 25,7mm dežja

Neurje

Zgornji Brnik    :bouncy:

-- Oblačno in od zahoda se kaže sonček.
                 -- Hladno in pojavljajo se meglice kar nakazuje da bo zjutraj zagotovo megla.

Temp ; +14,5 °C.
Veter ; brezveterje.
Vlaga ; 80 %.
Tlak   ; 1020 hPa.

Padavine skupaj v tem prehodu ; 32,4 mm dežja.

Sončni zahod v ozadju in meglice v ospredju ( dokaz da bo zjutraj sigurno megleno ) ;

V takih hladnih večerih nekaj mesecev kasneje bi rekli da miklavž peče piškote ;

grizli

Podatki za Kočevje

-oblačno; tudi tukaj se je čez dan postopno ohladilo; paše pa paše  :icon_smile: :P   
-temperatura 12.7°C
-tlak 1022 hPa
-relativna vlažnost 83%
-padavine danes skupaj 4 mm
-veter 4.3 km/h; J - 173°

lpP
grizli ma vas rad

oleg

ja v tem poslapšanju smo prijeli skromnih 15 litrov dežja
sem bil na vrtu pa je že suho
delno jasno in vetrovno
maksimalen sunek danes 37 km na uro
trenutna hitrost vetra 20 km na uro smer vetra sever
trenutna temparatura + 15 celzija vlaga 50%
T MAX DANES + 20 celzija  :icon_wink:
oleg

MINIMAX

Lj-Polje
danes 17,5mm dežja brez dodatkov
MINIMAX
Lj-Polje

Vremenko

Oblačno
Padavin: 57mm (ADIJO SUŠA  :smash: )
Temp: 11,9°C  :zaba:

Zjutraj ob 6.00 pa je za cca 5 minut padala toča (1-2cm) ampak  tako nagosto da je bila cesta v trenutku bela :scream:
Pa še nekaj letos je v maju tolikokrat že padala toča(4x) kot lani celo poletje ne  :zaba:

robih

Šentjernej:

temperatura 15.3 C
vlaga 90%
pritisk 1022.8 hPa in pada -0.3 hPa
padavin do sedaj 23,3mm in to danes v štirih nevihtah, to pa je tudi vse ta teden

v napadu vremena ta teden kaže, da smo jo odnesli zaenkrat brez toče  :icon_wink:
Lp, Robi  :wavey:

Serpentinšek

Tam pod Raduho ti pa dogaja, Vremenko  :icon_mrgreen:

V okolici G.Grada je danes padlo približno 23mm - približno zato, ker sem imel v dežemeru še ponedeljkovo nevihto, v kateri je padlo približno 10mm (skupaj 33mm).
Elektronski dežemer mi pomaga pri porazdelitvi padavin, saj kaže stolpce za zadnjih sedem dni...in današnji stolpec je velik kot ta mesec še ne.  :icon_mrgreen:

Tmax.:+17° (malo po polnoči)
Tmin.: še čakamo, bo okoli +10 (trenutno +10,8)
Utrgan dan.  :icon_lol:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

blazek

U @robih, vas je pa dobro zalilo v Šentjerneju. Pri nas na drugi strani doline samo 9,1mm.

Vremenska postaja:     Družinska Vas
Temperatura:   13,1°C
Vlaga:   96%
Pritisk:   1024,7hPa
Hitrost vetra:   0km/h

Lluka

trenutna temp = 12.1°C
trenutna vlaga = 90%

Imeli raznobarven dan. Zjutraj do 9.30h bilo sončno in toplo,potem so prišli oblaki (temperatura se je pričela spuščati) in prinesli nekaj kapelj dežja,zatem ponehalo in bilo grozno temno (kot ob 21h zvečer).... ob 13.30h dalje pa je  pa začelo polahko rositi,po 14.30h dalje pa začelo deževati. Točno ob 15h prklurila strela v hrib(kamor je obrnjena kamera). Posledica je bila  vržen fit v bajti. Kmalu nekaj minut po preklopu elektrike nazaj,ugotovim da mi je naelektreno ozračje pustilo posledice na postaji.Zamrznili so nekateri podatki za veter in vlago. Resertiram vse(ponovim 2x) in končno... sem si oddahnil da ni bilo večje škode.Postaja zopet deluje normalno. Skratka,padavine so bile vse do 17h.Od takrat dalje je oblačno in hladno.

paradolf

V Podgorju danes 25mm dežja.
+11.4°C trenutno
Popoldan je padal umirjen zmeren dež in se je kar nateklo, proti večeru pa se je pokazalo tudi nekaj malega sončnih žarkov.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Astra

NAD NAŠE KRAJE PRIHAJA HLADNEJŠI ZRAK, V SREDO NAS JE PREŠLA VREMENSKA MOTNJA: V sredo dopoldne nas je od zahoda zajela hladna fronta. Občutno se je ohladilo. Dopoldne je ob morju zapihala sprva izjemno močna tramontana, temu pa je sledila še burja. Temperature so v povprečju padle za 15°C napram vročemu ponedeljku in torku. Največ padavin so zabeležili na severu, zahodu in severozahodu države, najmanj pa na jugu države in na primorskem ter obalnem področju. Spodaj se nahaja nekaj foto utrinkov prehoda hladne fronte.  :)

Zjutraj pred prihodom fronte je bilo nad Veliko planino še nekaj jasnine, nad Krvavcam in Kranjskim poljem pa že pestro dogajanje ...

Okolica Ljubljane pred prihodom fronte ...

Nad Kranjskim poljem se je razvila močna frontalna nevihta, ki jo je neslo v smeri proti vzhodu ...

Na Vrhniki je bilo do opoldneva sorazmerno mirno ...

Ljubljansko barje po prehodu fronte ...

Še zadnja frontalna ploha pred odhodom zadnje linije fronte pozno popoldne na območju Krvavca ...

In še pozdrav sonca iz smeri SZ, slikano v Komendi po prehodu fronte...

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si