ZEVS Forum

Skytech vremenske postaje

Začel/a Oblak69, 18. September 2011, 09:33:26

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Oblak69

V petek, ko sem bil na izletu na Ratitovcu, sem opazil na novo postavljeno vremensko postajo. V pogovoru z dvema jadralnima padalcema, ki sta ravno pristala na vrhu pri koči, sta mi povedala,
da je le ta v njihovi lasti in je bila postavljene pred kratkim. Trenutno jih je zaenkrat osem po Sloveniji, v bližnji prihodnosti pa jih načrtujejo še nekaj.
Tule je povezava do teh aktivnih postaj http://www.skytech.si/ . Verjetno pa bi znal kaj več povedati @paradolf.

gandalf

Tole pa je super zadeva  :clap: Tale zadeva pa bo fajn prišla, ker veliko kličem repetitor Mala Gora in Konjiška gora da primerjam smer vetra napram meni Bezina pri SL. Konjicah.  :clap: :clap:

Oblak69

Škoda da VPMangart že nekaj časa štrajka. Ali kdo mogoče ve, na kateri višini je ta postaja postavljena?

Lp, Robert

JaniS

Citat od: Oblak69 dne 19. September 2011, 21:07:44
Škoda da VPMangart že nekaj časa štrajka. Ali kdo mogoče ve, na kateri višini je ta postaja postavljena?

Lp, Robert

par metrov stran od koče

piskec

Teh postaj je že od nekdaj kar nekaj. Le da so včasih bile le na klic, zdaj pa se obnavljajo in je tudi internet zraven. Kar je seveda super, končno!

Z lastnikom je ZEVS že davno poskušal vzpostaviti kontakt, pa na žalost nič od tega...

Je pa ZEVS imel tudi namen sestaviti eno tako postajo oz. na tak način - te so namreč precej drage, kakor vem -, pa od tega tudi na žalost nič.

Oblak69

Citat od: JaniS dne 20. September 2011, 08:02:25

par metrov stran od koče

Jani, hvala. Ma, sem vidu ta kandelaber letos poleti, ko smo bili s kolesi tu gor, a sem bolj slabo pogledal, kaj bi blo na vrhu.

JaniS

Tam sta dva kandelabra, en malo višji je nad kočo, za zastavo, drugi je pod kočo s to postajo.