ZEVS Forum

Kremžarjev vrh (1164 m); zahodno Pohorje

Začel/a Ekolog, 08. Marec 2009, 22:25:34

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ekolog

Prečudovito sončno marčevsko jutro me je zvabilo na Pohorje, natančneje na Kremžarjev vrh (1164 m). Snega je na najzahodnejšem delu Pohorja tako rekoč še vedno v izobilju, na posameznih mestih se mi je udiralo do kolen, ponekod tudi čez :icon_eek:, vendar je sneg k sreči močno pomrznjen in je kar lepo nosil mojo težo, udiralo se je predvsem na sončnih legah oz. pobočjih. Od Kernika; 980 m (do tod sem šel z avtom), pa do vrha Kremžarjevega vrha (1164 m) sem hodil uro in petnajst minut, do koče (1102 m) pa uro in dvajset minut (z vrha Kremžarjevega vrha pa do koče je 5 minut). Na vrhu je bilo ob 12.50 0,5°C, bilo je tudi malce vetrovno.

Fotografije :icon_arrow:

Koralpe

Koralpe od blizu

Pot

Zimska idila I

Zimska idila II

Uršlja gora (1699 m) ter Obir (2139 m)

Sv. Primož na Pohorju, v ozadju Dravska dolina ter Avstrija

Uršlja gora (1699 m), Obir (2139 m) ter Peca (2125 m)

Termometer na vrhu Kremžarce (1164 m)

Koča pod Kremžarjevim vrhom (1102 m); najzahodnejša pohorska planinska postojanka

Smerokaz

Uršlja gora, spodaj Slovenj Gradec; slikano izpred koče pod Kremžarjevim vrhom

Astra

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

ŠTROMAR

Lepa reportaža :clap:, vidim da se v tistih koncih ni kaj bistveno spremenilo odkar sem tam zadnjič kolovratil leta 1982.
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

gradiščan

robi14

Na 11. sliki sta v ospredju (levo) Uršlja gora in (desno) Peca. Med njima pa je Obir...
Planine Svinja pa na tej sliki ni....  :beerchug:

Drugače pa zelo lepa reportaža!  :icon_wink:

Ekolog

Hvala za popravek, sem že popravil, to mi je jasno, čist ozadi je Peca (2125 m), se je čist malo vidi, tam ko je stolp je Uršlja gora (1699 m), potem desno je Obir (2139 m), ka je pa tam čist desno, ko je tk razpotegnjeno, pa ko je kr velik snega na vrhu :icon_question:

urbang

ablak

Tudi jaz se pridružujem pohvali za reportažo. Enkrat moram zavit v vaše kraje. :clap:

Lp

max

Prva je Uršlja, vmes Obir, tisto razpotegnjeno je Peca :icon_mrgreen:
Iz Velenja ali pa od nas se tega ne vidi, ker je vrh višji in zakriva pogled naprej. Iz Kop ali pa Kremžarja, je pa spet pogled iz druge perspektive. Najbolj sem se začudil, ko sem gledal Peco iz Avstrije(bolj iz SZ smeri) :zaba: , vidijo se samo smuč. proge in gozd nobene golote.

Ekolog

Hvala max, ja za tisto razpotegjeno nikol nism povsem prepričan, ne vem al so Svinške planine ali Peca, samo saj bo tako držalo kot si ti napisal, samo še vedno me mučijo Svinške planine, kje pa so potem te Svinške planine, a še bolj naprej proti Avstriji gr :icon_question:

max

Svinške(Svinjske) Planine so pa zadaj in še bolj levo, če gledaš proti Koralpam iz Kremžarja :icon_mrgreen:

Ekolog

Citat od: max dne 10. Marec 2009, 06:09:53
Svinške(Svinjske) Planine so pa zadaj in še bolj levo, če gledaš proti Koralpam iz Kremžarja :icon_mrgreen:

Aha, sedaj pa vem, hvala :icon_wink: