ZEVS Forum

Dežomer?

Začel/a gandalf, 14. Oktober 2010, 17:26:10

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Gorazd

Citat od: hudi dne 20. November 2013, 12:49:56

Za vsak slučaj pa je vmes nastalo tole, kar ne more ostati brez signala  :icon_biggrin:

Primerjava po prvih meritvah kaže, da oba delujeta v redu...  :icon_wink:
Pozdravljen!

Kako si določil skalo za na Radensko? Ali imaš mogoče tudi na papirju razdalje med črticami?

Lep dan,
Gorazd

Mejte se radi

max

hudi

Citat od: Gorazd dne 04. December 2013, 08:32:22
Pozdravljen!

Kako si določil skalo za na Radensko? Ali imaš mogoče tudi na papirju razdalje med črticami?

Lep dan,
Gorazd

Ne, nisem delal po teh razdaljah... ker tudi ne bi držale, ker sem dodal še zgornji del (proti izhlapevanju), ki pa je širši in je od neke druge plastenke (mislim, da voda Merkator?). Pa tudi Radenska plastenka ni več enaka...

Saj ni nič kompliciranega: iz premera ZGORNJE plastenke pač izračunaš volumen vode, ki ustreza 1 mm (=1L/m2), potem pa ta volumen natančno odmerjaš in dodajaš notri. Na gladini vode potem zarišeš črtice. Edino, kar rabiš, so brizge, da lahko volumne natančno odmerjaš...

Lp hudi

Gorazd

Hvala, hudi.

Max, spraševal sem zato, ker starih plastenk ni več, skala pa je bila delana za staro verzijo Radenske.
Sicer jaz ne rabim takega dežemera, me je pa zanimalo, če je narejena skala za novo radensko.

Lep dan,
Gorazd

Mejte se radi

MINIMAX

Načrt, ki sem ga pred leti naredil je veljal za ta staro plastenko Mirala, Radina  in Classic. Trenutno uporabljajo isto obliko plastenke za vodo šparove blagovne znamke.
MINIMAX
Lj-Polje

Thor

zevs.si[move]