ZEVS Forum

Kamnik - Badkleinkirchheim - Kamnik 3.2.2009

Začel/a Cumulonimbus, 03. Februar 2009, 20:03:12

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Cumulonimbus

Pozdravljeni!

Danes smo odšli s šolo na športni dan v Badkleinkirchheim na smučarijo. Vremenska napoved ni bila ravno obetajoča za tiste konce, pa vendar je bilo boljše, kot pred tednom dni, ko je na "sosednjem" smučišču (Turracher Höhe) ves čas snežilo, pihal je močan veter za nameček pa je bila na delih smučišča še tako gosta megla, da bi jo lahko z nožem rezal :buttrock:

Danes je bilo od zgoraj omenjenih vremenskih pojavov, vsega po malem, ravno prav za en lepo preživet zimski športni dan. Na spodnjem delu smučišča je bila vidljivost solidna, razen čudne svetlobe, ki je zakrivala "kuceljne" drugega skoraj ni bilo, višje proti vrhu, pa se je krepil SV veter, ki je v sunkih dosegal zavidljivih 80km/h (majo elekt. vetromer gori), bila pa je tudi megla v pasovih. spodaj je bila temperatura okoli -2, zgoraj pa -5°C

Uglavnem bilo je lepo, ni pa bilo idealno, saj sem se pri prvem spustu (pač šel sem preko svojih sposobnosti) precej grdo padel in si poškodoval golensko mišico, ampak je bilo v redu dokler sem migal , ko pa je bil čas za kosilo pa so nastopili problemi, saj enostavno nisem mogel vstati na noge, ampak sem v bolečinah ustal in si na silo ogrel nogo, da sem lahko dalje vsaj pribljižno normalno smučal, seveda z večminutnimi postanki :shrug:

Skozi vso pot me je ŽUPI dobro oskrboval z informacijami kako ga siplje v Kamniku, tako da sem imel trenutno stanje iz prve roke :buttrock:

Da ne bom več dolgovezil, bom nalimal še malo slik, malo za lušt :buttrock:

Spodaj sem prilepil še dve sliki od včerajšnje nočne idile, da ne bom odpiral nove teme...

Do Jesenic nisem prav dosti slikal, ma sem bil še preveč zaspan, začel pa sem seveda z tovarno Acroni - Jesenice

Snega je bilo v Jesenicah slabih 50cm (seveda se pogovarjamo o novem snegu, je pa to samo moja ocena z avtobusa, kak Jeseničan, bo povedal za koliko sem sfalil ob 7 zjutraj!

Tole fotko sem moral dat gor, da bodo tisti člani, ki ne znajo realno oceniti jakosti sneženja in je vsako jačanje sneženja za njih že močno sneženje, da vidijo čemur se reče močno sneženje, priporočam pa tudi ogled jutranjih slik iz osrednje Slovenije po ostalih temah :buttrock:

in pa na Hrušici zmerno sneženje, toliko za primerjavo :buttrock:

Zadnjič sem se hvalil, kako Avstrijci že po dveh centimetrih na cestišču takoj letijo s plugi na cesto, so me tokratne razmere presenetile, dobro da slovenci ne spucajo dveh centimetrov razumem, saj jih še deset ne, ampak Avstrijci ki so me prejšnji teden presenetili, ko sem videl plužiti cesto, ko je bilo na njej 2cm. snega, zdaj pa ga je bilo pa 15cm. pa nič! Seveda govorimo o pribljižno isti lokaciji kot prejšnji teden :icon_cool:

Pogled proti osrčju gora Nockberge :buttrock:

Takole je izgledalo na vrhu smučišča, včasih se je videlo bolj včasih manj

Gora Brunnach se mi zdi (1908m.n.v)

Pogled na (FIS) progo (Franz Klammer), eno izmed najbolj zahtevnih smukaških preizkušenj v svetovnem pokalu za alpsko smučanje.
Njen naklon je do 84%, dolga je zavidljivih 3200m, višinska razlika pa je tudi spoštovaja vredna 842m. :buttrock:

Proti Snežnemu štadionu v Badkleinkirchheim/u

Pogled navzdol po progi Franz/a Klammer/ja, moram priznati, da sem pred tem ko sem prismučal s poškodovano nogo do tja mislil, da sploh ni tako strma, a ko človek gleda namesto po hribu navzgor, navzdol šele vidi kaki nakloni so to! Najbolj ironično pa je, če se lahko tako izrazim, da je prostora med stebrom žičnice in med brunarico, kakih 40m. (Bolje se to vidi na zgornji sliki, ko sem slikal progo od spodaj) To pa pomeni, da prostora za napake v spodnjem delu praktično ni, saj je en napačen zavoj lahko usoden, ampak po televiziji spremljat tekmo je nekaj, ko pa to vidiš v živo, te pa kr srh spreleti :shrug:

Zopet slikano proti JV delu osrčja gora Nockberge

še dva panoramska posnetka

...

Desno od spodaj navzgor, ko je tista prva blazina se je meni pripetila nesreča, itq ves pameten udaril smuk z vrha, saj je bila proga gladka, spodaj pa so že nastale grbine, ki so bile toliko bolj nevarne zaradi čudne svetlobe in se jih enostavno ni videlo. Kotalil sem se pa čisto do spodnjega desnega roba slike :smash:

Potem je bil čas za odhod... Zbrali smo se pri avtobusih in krenili proti Kamniku...

Reka drava na Avstrijski strani

Pogled na Karavanke z Avstrijske strani

in še ena :icon_razz:

To je to, preživel sem lep dan, z izjemo bolečine v nogi ki se sedajle, ko sem se umiril stopnjuje... Jem lekadole pa nič ne pomaga, ampak bo že saj smo vednar "desci" anede :smash: :buttrock:

Lp Roman (Cumulonimbus)

Član ZEVS :)

Ledeni

Lepo, lepo. Sem preživel prejšnji teden tam. Hiško smo imeli v hribu nad dolino, tako da se je dalo v torek 27.1., ko je zapadlo 15 cm snega, priti le z verigami. Progo Franz Klammer sem zmogel v 5 minutah. Sam Franz pa je prejšnji četrtek po njej vodil turiste.

Astra

Nič ne de, ste imeli pravo zimsko idilo, čeprav veliko megle.  :)
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Cumulonimbus

Citat od: Ledeni dne 03. Februar 2009, 20:08:59
Lepo, lepo. Sem preživel prejšnji teden tam. Hiško smo imeli v hribu nad dolino, tako da se je dalo v torek 27.1., ko je zapadlo 15 cm snega, priti le z verigami. Progo Franz Klammer sem zmogel v 5 minutah. Sam Franz pa je prejšnji četrtek po njej vodil turiste.

5 minut z vrha, je kar lep čas, sploh če ni veliko ljudi ;)

lp

MaRkUš

Cumulonimbus

gradiščan

Ledeni

Tud jaz sem prejšnji teden zamudil naj sneženje te zime v mojem kraju. To se mi večkrat zgodi  :banghead:

blazek

Jap, res je fino sipalo.

Drgač pa lepe slikce, a si vse z omnio poslikal?

Cumulonimbus

Citat od: blazek dne 04. Februar 2009, 16:54:16
Jap, res je fino sipalo.

Drgač pa lepe slikce, a si vse z omnio poslikal?

Nene sem fotkal z digitalnim fotoaparatom, z omnio nisem poizkušal sploh pa čeprav dela čudovite fotke  :icon_razz:

lp