ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.02. - 15.02. 2009)

Začel/a Aquatic, 01. Februar 2009, 07:59:40

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Pihe

Ej,v Bistrcu je(in še bo!) pa huda štala. :icon_exclaim:
Tu se je delno zjasnilo za trenutek, vendar v višini še vedno vleče naš morilec(in obdarovalec hkrati) - jugozahodnik.
Temperaturo je pri nas pognalo takoj na +1,9, in cedi in kaplja in curlja iz vsega možnega.Sneg se je v hipu sesedel za kakih 5 cm.
Oživel je tudi moj Davis lonec in že knjiži včerajšnje in današnje sneženje: dosedaj 0,4 mm.
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

robertli

Ja in še ne misli nehat padat... grem še par slikc naredit v drugo stran. Od Topolca naprej merijo odaljenost vode od hiš v cm.  :o

Koćjanc

Še kar dežuje pri 1.5 C°, na trenutke močan dež!
Čez kakšno urico bom šel na obhod po naši dolini, pregledat kakšno je stanje z Reko reko. Bom tudi kako slikco naredu.

Za info naj vam povem, da je na vremenski postaji katera je postavljena v Klani(Hrvaška) to je 9-10 km zračne linije od mene v zadnjih 24 urah padlo kar 155 mm padavin, samo danes pa že 110 mm!!!  :icon_eek: Seveda vse v obliki dežja!

Tako da ni čudno, da Reka poplavlja. Dodaten razlog pa je tudi ta, da je še po celi površini sneg, ki je padel v nedeljo (padlo ga je 15cm) sedaj ga je še 3-5 cm. Tako da vse kar pade zleti čez in zemlja sploh ne vsrkava vode oz. zelo malo!

http://pljusak.com/ Tu sem dobil podatek o količini padavin v vasi Klana.

zigarrdo

Tukaj rahlo dežuje, sneg se počasi seseda, temp. gor takt 1,3°C

In nemorem si pomagat, da ne prilimam še nekaj fotk zasnežene Ljubljane; res je veliko snega!!  :buttrock:

Fužine, zjutraj;

Fužine;

40cm !! :buttrock:

Slika pove vse;  :icon_biggrin:

aja; Vzhodni del Lj tokrat najbolje odnesel, sicer nisem meril z metrom in slikal...ampak saj po sliki sodeč mislim da pa kar je za vrjet:) ane twister  :buttrock: zmagal smo :clap:
Everywhere you go you always take the weather with you

TWISTER

Citat od: zigarrdo dne 03. Februar 2009, 13:36:58
40cm !! :buttrock:

kje imaš pa kak meter :icon_question:

na V že cel dan vsi na uč merite, pol pa se nekateri (sej veste koga mislim) bunijo k damo slike s meritvami na forum :shrug:

jaka

Na Voglu je ob 13. uri rahlo deževalo pri 1°C (vir:arso)  ;D Res pestro vreme...pri nas oblačno, občasno rosi s posameznimi snežinkami prav tako pri 1°C.

johnb

Rahlo do zmerno dežuje pri 1, 6 stopinje celzija. Od sedaj naprej pa kapljanje in curljanje.  Drugače pa zlo lepe slikce Ljubljančani, čestitam. Mogoče pa vam ga pa res uspe zadržat do nedelje, sicer pa bomo tale sneg žrtvovali za obrambo tal, da bodo pripravljena za novo pošiljko.

Lp
Weather is full of surprises, most of them are unpleasnt!

paradolf

V Dobrunjah vseskozi rahlo do zmerno dežuje.
Trenutno pa rahel dež. Na oko je snega že nekaj manj kot takoj po sneženju.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

snowfrick

temperatura pada
ob 13.19 je bilo +2.9,sedaj +2.2
ko je nahalo snežiti je bilo malo dežja,sedaj brez padavin

edit:heh sedaj pa pogledam ven in vidim rahel dež.

pihe:daj posnemi ta zvok plazov,če že slikat ne moreš. ;D
more bit zanimivo tole.snežni plazovi so zakon,če le ne ogrožajo življenj.

Roger

rahlo dežuje 1.6°C.Snega še od 42-45cm,ki se je pa že kar precej sesedel :-\.Koliko ga je bilo ,ko je nehalo pa ne vem ,ker sem bil v službi.Verjetno okrog pol metra :icon_question:

Pihe

+2,2 in upam rečt brez merit, da ga je v 4-ih urah pobralo(stisnilo) 10 cm. :icon_eek: Še kakih 45 cm ga je sedaj gotovo.
Točka rosišča pri +1,0 in je vse jasno,kolk je ta zrak pogrešal točno ta moj težko prigarani sneg. ;D
Okrog našega kotla pa veselo bobni.Plazi se iz vseh možnih pobočij.Škoda,da je malce megleno, da ne morem kake dobre fotke naredit. :icon_twisted:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

ŠTROMAR

Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

TWISTER

Ne se sekirat, malo prej je rosilo pri 2,6  :icon_mrgreen:

joze

Ravna pri Ligu, oblačno, občasno rahlo dežuje.

Temperatura 2,5 °C

Rosišče 1,3 °C

Vlaga 92 %

Tudi moj lonec se je prebudil, do sedaj že 26,0 mm

snowfrick

temperatura še vedno pada
sedaj že +1.9..v zadnji 1.20 uri padla točno za 1 stopinjo.

pihe nekaj me zanima.ali je ta slika iz bovca,blizu odcepa na kanin iz glavne ceste?takoj čez cesto je ta odcep(oz malo nižje) in pa še neka bencinska je tam zraven.

edit:že 1.8..še malo pa bo spet snežilo. ;D