ZEVS Forum

Burja in zameti na Primorskem 8.1.2009

Začel/a MaRkUš, 08. Januar 2009, 16:47:22

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

MaRkUš

Zjutraj smo se odpravili proti Nanosu, kjer je vlekla močna burja.
Na cestninski postaji Razdrto so izločali priklopnike in polpriklopnike, saj je veter že dosegel sunke do 158 km/h. 

Razgled izpod Nanosa

Cesta tik pod vrhom, kjer smo nato pustili avto

V ozadju vrh Nanosa

Pihalo je zelo močno, sunki, kjer smo bili mi, so dosegali do 160 km/h 

Kljub majhni količini snega so bili zameti kar lepi

Drsalnica

To pa nas je pričakalo v tunelu. Imeli smo srečo, da nismo zadeli katero večjo ledeno svečo, saj so bile visoke okoli 25 cm.

Na tem mestu, kjer je vrglo tovornjak, smo namerili sunek vetra 120 km/h

Skoraj tako hitri kot POP TV ;)

Prav lepo so se delali

VIDEO http://www.youtube.com/watch?v=QPm-sEfu6f4

gradiščan

markokorosec.net

Uuu spektakularno, hvala za reportažo in fotke! Lepo je pihljalo a, hihi  ;D :buttrock: :buttrock: :bouncy:

Matr nič ne bo z dosego vrha danes, niti mimo unih zametov se ne bo dalo.. pa je do vrha še ohoho... ni za izzivat ponoči, ko bo pod -10 ob orkanski burji.

EDIT: šit, sm šele zdej opazu, kjer je tist kamion odneslo s ceste... točno na istem mestu sem imel jst prejšnjo zimo 1x novembra zanimivo izkušnjo, ko me je v službenem avtu (Renault Kangoo) sunek iz desne strani ceste v smeri proti Podnanosu najprej rahlo dvignil na dve kolesi, nato pa odnesel na drugo polovico čist na rob, lih da nism šel pod cesto :smash: Še dobro, da ni bilo koga nasproti takrat. Zverinsko odnese, ti rečem. :buttrock: :praise: Zdaj se mi to kar pogosto dogaja s tem avtom, razlog je bolj v tem, da sm na vipavskem mnogo pogosteje, rahlo skakanje kot kobilica po cesti sem doživel tudi danes pri Čebulovici na izvozu iz useka Zajčica. Drgač je to čista erotika, če ne bi blo nevarno... ma kaki Gardaland, to je blesavo ;D  :icon_lol: :icon_haha: :buttrock:

Baje, da je dopoldne tud okol Ajdovščine nek kamion odneslo s ceste in da naj bi blo treba voznika rezat iz zmečkane kabine, a nimam uradne potrjene informacije. Mogoče zvem kasneje, ko se oglasim pri sodelavcih v Vipavi.

TAĐIKI

Noroooo!!!

Greva s Tw. zdejle pogledat. Verige in lopato v gepek in tank napolniti pa probat.

Stormchaser

No temu se pa reče burja :zaba:!Hvala za hude fotke in še boljši filmček :clap:
LP

blazek

Noro, kaj to dela burja tam gor. :buttrock:

Enkrat mi je doživet take sunke vetra. Do sedaj sem izkusil sunke do 80km/h, v našemu koncu. PA že takrat se je dalo bolj švoh dihat. Kaj šele dela tam. :buttrock: :buttrock: :beerchug:

Astra

Uhu, Markuši povsod. Fenomenalna reportaža raztura burje. Čestitke za reportažo, adrenalinsko.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

MaRkUš

Citat od: skywarn.si dne 08. Januar 2009, 16:52:01
Uuu spektakularno, hvala za reportažo in fotke! Lepo je pihljalo a, hihi  ;D :buttrock: :buttrock: :bouncy:

Matr nič ne bo z dosego vrha danes, niti mimo unih zametov se ne bo dalo.. pa je do vrha še ohoho... ni za izzivat ponoči, ko bo pod -10 ob orkanski burji.

EDIT: šit, sm šele zdej opazu, kjer je tist kamion odneslo s ceste... točno na istem mestu sem imel jst prejšnjo zimo 1x novembra zanimivo izkušnjo, ko me je v službenem avtu (Renault Kangoo) sunek iz desne strani ceste v smeri proti Podnanosu najprej rahlo dvignil na dve kolesi, nato pa odnesel na drugo polovico čist na rob, lih da nism šel pod cesto :smash: Še dobro, da ni bilo koga nasproti takrat. Zverinsko odnese, ti rečem.

Moram reči, da imaš popolnoma prav. Mi smo sedeli v avtu, parkirani, avto je pa guncalo kot bi bil na razburkanem morju. Tam potegne iz smeri nove avtoceste in sunki so res extremni.

jaka

Noro...tut js bi rad enkrat občutil to čudo ;D Moj rekord je okoli 90 km/h ;D

Pihe

-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

paradolf

Noro fajn. Posnetki iz kadečega pobočja pa so sploh odlični.
Koliko pa ste največ namerili vetra :icon_question:

Napoved in opozorila Arsa o burji okoli 100km/h so enostavno smešni. Si res ne upajo dati v javnost večjo cifro, saj jih tabla v Podnanosu vsakokrat demantira  :icon_rolleyes:
Policija pa bi lahko pravi čas zapirala cesto oziroma ne dala omejitve takrat ko se že vse prevrača :banghead:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

markokorosec.net

Citat od: paradolf dne 08. Januar 2009, 22:37:47Napoved in opozorila Arsa o burji okoli 100km/h so enostavno smešni. Si res ne upajo dati v javnost večjo cifro, saj jih tabla v Podnanosu vsakokrat demantira  :icon_rolleyes: Policija pa bi lahko pravi čas zapirala cesto oziroma ne dala omejitve takrat ko se že vse prevrača :banghead:

HAHA told ya @all yesterday  :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_arrow:

umm glede zadnjega stavka... verjemi, da lokalci oz. cestno podjetje NG ter DARS, ki upravljajo ceste in  HC po Vipavski dolini, točno vedo kaj je burja... in so zapore in omejitve del rutine. Stavim kar hočeš, da se valjajo, ko vidijo te mARSOvske smešnice z opozorili. Dol jim visi kaj oni gor pravijo, saj imajo(-mo) sami svoje podatke iz... hmm... okoli 12 merilnih mest po celi dolini :buttrock: in res je del rutine, pač glede na povpreček in preseganje določenih pragov hitrosti, se postavljajo omejitve in zapore... kdo jih ne upošteva, ga lahko najebe kot nekateri danes...

Ker je vsaj 5 vozil nadrsalo... tist šleper, ki ga je markuš slikal... potem ena taljanka s tremi mulci v kamperju, ki jo je odneslo takoj za Podnanosom, da so jo morali rezat iz avta in je bla poškodovana (to je tist dogodek, ki sem omenjal zgoraj, sm dobil točnejše info prej)... potem tik za mano, ko sm šel mimo Podnanosa je enmu Romunu odneslo prikolico in je za 30min blokiral celo cesto v obe smeri... gor na Rebrnicah enmu kamionu celo prikolico razgonilo, parkiran je poleg unga "markuševega"... in ta peti spet ob Podnanosu, sesuta streha in ga je kot kaže vrglo s ceste na streho...

Zadeve so smrtno nevarne, zajebane in vse prej kot mačji kašelj. Sploh nevarni so projektili, ko po zraku leti vsemogoče, včasih bi rabil verjetno kar čelado. Da ne omenjam kako je tanov odsek HC gor po Rebrnicah kar poln kamenja in peska, podobno je tudi od Vipave do Ajdovščine... človek mora na lastne oči vidt, drugače ne bi verjel kaj je burja zmožna narest tam dol...

Drgač že cel večer in še sedaj še vedno piha okoli 120km/h... a precej kamionov in avtobus veselo vozi po cestah...

robi14

Ledeni

Citat od: skywarn.si dne 09. Januar 2009, 01:00:12

Zadeve so smrtno nevarne, zajebane in vse prej kot mačji kašelj. Sploh nevarni so projektili, ko po zraku leti vsemogoče, včasih bi rabil verjetno kar čelado.

V vojašnici Vipava je bila včeraj na prostem obvezna uporaba čelad.

Sado

Dobri ste da ste si upali po tisti cesto do vrha Nanosa. Podoben namen sem imel tudi sam, vendar sem se zaradi ledene ceste obrnil kmalu nad Barnico.
VP Ajdovscina: http://ajdovscina.zevs.si