ZEVS Forum

Prošnja za pomoč pri vremenski postaji Davis Vantage Pro 2

Začel/a barbacapo, 07. Januar 2009, 12:06:28

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

barbacapo

Prisrčen pozdrav!

To je moje prvo srečanje z "ZEVS forumom" zato bi vam rad najprej predstavil situacijo:
torej, sem študent pomorstva v Portorožu in pred časom je fakulteta kupila v naslovu omenjeno vremensko postajo. Kljub temu, da je postaja približno eno leto že montirana na drogu, nima še popolnoma izkoriščenih vseh funkcij ki jih ponuja. Sam sem osebno pobližje spoznal njene sestavne dele šele včeraj popoldan, prav tako tudi knjižice z navodili. Zakaj sploh sprašujem za pomoč, če si še niti navodil nisem podrobno prebral? Prav gotovo se komu izmed vas poraja to vprašanje. Upravičeno! Moj odgovor je sledeč: ko sem zvečer iskal informacije o postaji po internetu, sem naletel na vašo stran, kjer mi je v oči padla tema v podforumu "tehnika", tema "Davis Vantage Pro2". Šele takrat mi je postalo jasno, s kakšno napravo imam pravzaprav opravka. Na faksu sem namreč dobil nalogo oz. izrazil sem lastno željo, da poskušam postavit postajo tako kot je prav in da bojo podatki nekega dne dosegljivi tudi preko interneta. Greh se mi namreč zdi, da naprava sameva in ne opravlja funkcije za katero je predvidena. Sam sem mnenja, da si naprave takega ranga ne zasluži nekdo, ki je ne zna ne cenit, ne pravilno izkoristit vsega kar naprava ponuja. To so glavni razlogi zakaj sem sploh napisal prvi post na vaš forum.  Tudi navodila si bom zagotovo podrobneje prebral in poskušal zadevo izpeljat do konca. Moja prošnja je sledeča: delo okoli same nastavitve postaje, bi mi zelo olajšalo srečanje s kom, ki je že imel/še ima opravka z Vantage Pro 2. Glede na to, da je danes čas dragocen, sem pripravljen prit tudi sam do "pomočnika". Opazil sem da je uporabnik "Gorazd" postavil enako postajo v Zatolminu. Gorazd upam, da ne zamerite če sem Vas vzel za primer. Ampak to le zato ker sem tudi sam s primorske (Nova Gorica), punca pa iz Tolmina. Mogoče bi lahko izkoristil prijetno s koristnim in naredim en izlet. "Gorazd" prosim za razumevanje, to ni bilo mišljeno kot vsiljevanje.
Zaenkrat toliko.

LP Urban

PS: pohvale za visok nivo komuniciranja na celotnem forumu, strokovnost in kulturnost uporabnikov

Gorazd

Pozdravljen Urban!

Tudi ostali člani si želimo, da bi ti uspelo postajo usposobiti in pripraviti vse za prikaz na internetu. Prav gotovo so podatki iz obmorskih krajev zanimivi, včasih poslabšanja prihajajo iz morja, pa tudi nevihte poleti, ...
Prav nič ni narobe, da si me omenil, če prihajaš pogosto v Tolmin. Dobrodošel tudi pri meni, če prideš na obisk in pogledaš mojo postavitev. Nisem pa še postaje spravil na net.

Imam pa tudi prošnjo, da nam malo razložiš lokacijo in dosedanje stanje. Če imaš možnost fotografirati, pa bo še toliko bolj razvidno in bo lažje dati kakšno idejo , pripombo, nasvet. Malo opiši tudi možnosti oz. okoliščine za priklop na računalnik.

Se že veselimo, pa lep dan,
Gorazd

Mejte se radi

barbacapo

Pozdrav!

Glede lokacije: tik ob morju (upam da še danes pod večer naložim slike), med kompleksom hotelov Bernardin in Droginimi skladišči soli.

Ostalo podatki sledijo tekom dneva.

Hvaza in lep pozdrav,

Urban

gradiščan

Lokacijo poznam, to je del šolskega centra. Predvsem ti predlagam, da poskrbiš za postavitev v senčen del, čeprav je tam kar malo prostora za to. Lahko bi jo pa postavil v park nad cesto tik pod šolsko poslopje, čeprav tudi tam ne vidim kakšne dobre lokacije za merjenje vetra in padavin. No, pa saj se boš znašel, vsekakor pa je resnično škoda, da so dali denar za nekaj, kar sedaj leži tam nekje v kotu. Veliko sreče pri postavitvi, če pa kaj rabiš, pa vprašaj.. :wavey:

markokorosec.net

Pozdravljen Urban,

tudi jaz imam DAVIS VP2 postajo in ker živim v okolici Sežane, sem zagotovo na tvoji poti, ko potuješ v Portorož. Zato, če bi rabil še kakšno dodatno pomoč, mogoče celo ogled same lokacije in predloge za izboljšave, sem ti seveda na voljo.

Vsekakor sem tako jaz kot vsi ostali tu na forumu zainteresirani, da take kvalitetne postaje čim prej spravimo v polno delovanje in omogočimo javljanje podatkov na internetu.  :icon_wink:

barbacapo

Pozdravljeni!

Vsem se lepo zahvaljujem za punujeno pomoč. Prilepil sem par slik za lažjo predstavo situacije. "Gradiščan" ima prav, da je to del Fakultete za pomorstvo in promet. Objekt se imenuje Center za usposabljanje na morju (CUM). "skywarn.si", res si na moji poti med Novo Gorico in Portorožem in z veseljem te bom obiskal. Preko zasebnega sporočila bi te prosim za gsm, da se lažje zmeniva. No, naj slike govorijo dalje...

LP Urban

TgT

_Roba_

jaka

Res nora lokacija! Pa še super postaja, res bi blo škoda, da ne bi blo podatkov na netu.

Astra

Uhu, huda zverinica na zelo mamljivem mestu za spremljanje podatkov. Upam, da se bosta s Skywarnom uspela dogovoriti. Pa obilo dobre volje pri projektu.   :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

barbacapo

Pozdavljeni!

Postaja je, mislim da uspešno nameščeno in tudi program je poskusno že na medmrežju. Čeprav je do sedaj pri namestitvi
potekalo vse bolj ali manj gladko in brez težav pa imam namen vseeno poiskati kak koristen nasvet v Zatolminu

gradiščan

barbacapo

Ponovno pozdrav!

Računalnik me nekej heca in je pri moji prejšnji objavi zaštekal. Zato objava ni napisana do konca posledično manjka tudi link do podatkov o vremenu iz vremenske postaje >:(. Hotel sem povedat, da bom v prihodnje verjetno potreboval še kakšen koristen nasvet iz okolice Sežane in Zatolmina. Rad bi se vam zahvalil za dosedanjo hitro in uporabno pomoč. Tukaj pa težko pričakovani link:

http://www.fpp.edu/~ajk/_Meteo/Current_Vantage_Pro_Plus.htm

Imam pa še eno vprašanje: na faksu imamo sledeče komponente: "Wireless Vantage Pro2™ with Standard Radiation Shield" ter "Wireless Temperature Station, OV version". Zanima me ali lahko uporabim sondo za temperaturo iz "wireless temperature station" za meritev temperature morja? Skrbi me namreč, da bi kabel oksidiral oz. začel rjaveti. Je kdo od vas poskusil že kaj podobnega?
Je potrebno poleg kalibracije kazalca za smer vetra umeriti še kakšno drugo stvar?

LP Urban

Pihe

Citat od: barbacapo dne 17. Januar 2009, 18:57:02

Imam pa še eno vprašanje: na faksu imamo sledeče komponente: "Wireless Vantage Pro2™ with Standard Radiation Shield" ter "Wireless Temperature Station, OV version". Zanima me ali lahko uporabim sondo za temperaturo iz "wireless temperature station" za meritev temperature morja? Skrbi me namreč, da bi kabel oksidiral oz. začel rjaveti. Je kdo od vas poskusil že kaj podobnega?
Je potrebno poleg kalibracije kazalca za smer vetra umeriti še kakšno drugo stvar?

LP Urban

Sem se ti pozabil odgovorit na to vprašanje.Sem prav vprašal v Ameriko na davisovo tehnično pomoč in odgovor je NE!
Moje mnenje je sicer, da ti zna celo kak čas delovat, vendar daljnoročno bo zadeva crknila. Za merjenje temperature morja bi rabil njihov "Leaf&Soil Moisture/Temperature station", ki ni sestavni del Vantage Pro 2 postaje(pomeni, da ga je treba kupit posebej).
Link do proizvoda: http://www.archertradingpost.com/index.php?main_page=product_info&products_id=10 , ki pa deluje IZKLJUČNO samo z US verzijo Vantage Pro 2 postajo!
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si