ZEVS Forum

Novoletna Cervinia

Začel/a snowflake, 06. Januar 2009, 20:43:42

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

snowflake

Ker Slovenija ni edina, ki je lepa in, ker imajo naši sosedje, tako avstrijci in italijani, tudi lepe predele, sva se s punco odločila, da se podava na pot v cervinio, večkrat sem bil že tam , kot mulc, s starši, zato so bila pričakovanja velika....in bilo je kaj videti..

po 700 km vožnje prispeva v cervinio, očitno mi je bil vremenski bog naklonjen, saj je snežilo ob prihodu...

sicer je slika slaba ampak vidi se sneženje..

zapadlo je 40 cm snega na 120 cm podlage, in sicer pri hotelu, ki leži na 2050 mnv

nekaj slik praznovanja novega leta...sam center je zaprt za promet, na levi in desni hoteli in razni pubi ,pizzerije in trgovine...kot v pravljici

no na desni strani je smučišče cca. 50 m od hotela...

potepanje po ulicah

srečno in  zdravo 2009!

še manjši sprehod po obljudeni vasici....potem pa spat

jutro! sonce in še enkrat sonce...

streha je debela okrog 25 cm , slikano na 1 novoletni dan iz sobe...

in potem? hopla na smučke, nekaj za info:smučišče s zermattom skupaj obsega kar 350 km prog, sedežnice in gondole infrastruktura, itd..je na visokem nivoju...cena so primerljive s slovenijo, razen kart, saj polna cena internacionalne stane 55 eur, ampak s spopustom se jo dobi za 35 eur, kar je pa  :icon_wink:, recimo v primerjavi s krvavcem...imajo tudi sankaško progo ob vlaku ki pelje iz zermatta, drsanje je zastonj...snega od 150 do 370 cm
cervinia iz smucisca (plan mison 2500 in nekej mnv)

nekaj slik smučišča in seveda matterhorn

zanimivost: jez za zasneževanje, ki ga napaja kar 6 hudournikov in ledeniki....letos zasneževanje decembra ni bilo potrebno

še en plazk...

dva stroja, po pistah se jih vozi pa 10 naekrat....

še slike švicarskega smučišča in seveda zermatta

ledenik in matterhorn

pogled iz švice na cervinio

sami ledeniki

mesto zermatt

hiške v aroleidu, sem pa bil presenečen da je bilo kar cca. 50 cm snega manj kot v italiji, tudi proge so bile slabše

kuku :clap:

ledeniki , vrh smučišča malo pod 4000 mnv, pogled na italijansko stran...

no na tej progi so pa včasih tekmovali v hitrostnem smučanju, ne vem kako se reče v italijanščini....ampak rekord iz cervinie je mislim da 246 kmh....nisem prepričan....

predverje hotela, kjer sem pil vročo čokolado ali čaj, navdušen nad osebjem, hrano in prijaznostjo...tudi hotel je bil eden izmed lepših

upam, da sem vam pričaral vsaj nekaj užitkov ob gledanju slik, le teh imam čez 400, in je le težko spraviti par lepih skupaj, smučišče je res ogromno, prav tako vasici , ki se bohotita pod matterhornom , jaz sem užival in skoraj 100 %  bom še enkrat

lp

če bi pa kdo rad kakšne info naj vpraša, imam kar nekaj napotkov za ugodno in udobno bivanje...

Snow4All!

MaRkUš

Prekrasna idila. Po pravici povedano sem ti kr mal fovš  :buttrock:

[/quote]

kekec46

waaaaaaaa  :drool: kolk snega  ;D prekrasno ...

Pihe

Uživam v takih lepih potopisih.Še bolj pa nad pokrajino! Ki jo bom šel pogledat enkrat,ko zrastem. :icon_wink:
Prekrasno! :clap:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

robi14

gradiščan

Ledeni

Jaz bi tud  :bouncy: :bouncy: :bouncy:

Ampak tudi v Val Gardeni je lepo.

.sonček.

Čudovite slike :bouncy:

OFF:Samo škoda, ker sam ne znam smučat :banghead:
Brez vremena ni življenja.

Astra

Fenomenalno ste se imeli. Hvala za prijetne "skomine".  :bouncy: Res so kul razmere, ni kaj.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

mihav

Global warming is a lie;)

jaka

Na smučanju je povsod lepo ;D Drugač pa super slike!

paradolf

Prekrasno in kakšna sreča z vremenom  :clap:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

jerko

moram rečt da je to eno najlepših smučišč v italiji... sam sem bil tam 3 leta nazaj moram rečt da je nepozabno... mogoče prilepi sliko seveda če jo imaš kjer se gondola zapelje v sam hrib, tista je zelo zanimiva...
lp jerko