ZEVS Forum

Zimska idila...Kanomlja in Idrjiske Krnice z okolico

Začel/a kire, 04. Januar 2009, 19:05:03

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

kire

No za danes se nam je obetal čudovit dan zato ga je bilo potrebno maximalno izkoristiti. Zjutraj sem se odločil, da grem na krajšo turno smuko iz Idrjiskih Krnic do doline Kanomlje.Vreme je bilo prečudovito za to.
Temperatura globoko pod lediščem, nebo seveda jasno,sneg pa spodaj pomrznjen do konca navrhu pa okoli 10 cm suhega snega, zato je bil sneg za spust več kot odličen.Snega v dolini okoli 15 cm na vrhu pa okoli 50 cm. No najprej sem naredil nekaj fotk še pri meni, potem pa še med potjo do Krnic.

No prva slika, slikana ob sončnem vzhodu,nastanek ivja kotposledica trdovratne megle iz prejšnih dni nad okoli 850 mnv.

Slikano nekoliko kasneje,drevje pa odeto v močno ivje.K temu je seveda nekoliko pripomogel še sneg, ki je še ostal na drevesih od četrtkovega sneženja. Toda idila je bila popolna. :drool:

Pa še pogled proti Vojskem, kjer je bilo drevje prav tako odeto v ivje.

Pogled proti Krnicam od mene.Že od daleč prečudovit pogled.

Malo približano vse skupaj.Idila prečudovita.

No pridemo do nadmorske višine okoli 900 mnv, kjer je bilo drevje že močno v ivju.Snega pa okoli 35 cm.

Idila je bila popolna.Dokaz prave zime. :icon_wink:

Pa povsem od blizu.Prečudovito :drool:.

Pa še...

Cesta prav tako idilična, saj je cesta namreč makadamska, in zato prav tako popolnoma zasnežena.

Idilična pokrajina.Pogled proti zahodu.

Drevesa odeta v ivje ter zasnežena cesta.Nadmorska višina pa že blizu 1000 m.

Macesen v ivju :drool:

Prečudovito bi lahko rekel..

Pa še enkrat..

Smreka :drool:

Pa še enkrat...Idila popolna :clap:

No pridemo do cilja od koder smo se potem spustili.Okoli 1050mnv. :bouncy:Prečudovito vse skupaj.

Sem kar slikal in slikal...težko je bilo odnehat :icon_haha:

Pa še ena izmed zame najlepših fotk...Breza odeta v ivje  :clap:

Pa še ena lepa...

Greben v snegu...

Še nekaj dreves...

Krniška planota

Pogled proti goram

Pa še ena slika breze

In še zadnja.Končno kajne? :icon_haha:

No evo kot vidite imamo v naših koncih snega dovolj posledično s tem idilo. Tako da letošnja zima je vsaj v naših koncih prečudovita.  :icon_arrow:

Vreme je bilo, je, ter vedno bo.
LP. kire

mihav

Global warming is a lie;)

Astra

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Cumulonimbus

Lepo je tam pri vas :icon_wink: verjamem in vidim da se ni za pritoževati čez zimo pri vas :icon_lol:

lp
Član ZEVS :)

tesovnik

Capillatus

MaRkUš

Odlične slike.Ja, ko je tako lepo, bi kar in kar skozi slike gor dajal ker so vse odlične.

zoki16

Le kje najdete tako lepo zimsko pokrajino  :icon_question:

Pri nas pa samo mrzla jutra, sončni in hladni dnevi, nikjer niti sledu o snegu...

Drugače pa super fotke lepe pokrajine, bo treba v "svet" ne pa čepet v naši, sicer čudoviti (v drugih letnih časih) Prlekiji.
Vremenska postaja Cven

www.vreme.tikve.com

gradiščan

ŠTROMAR

Čudovite slike.  :icon_wink: Lepi kraji so pri vas, bo treba enkrat zaviti tudi v to smer.
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

paradolf

Prelepa pokrajina zavita v zimski plašč.
Drevesa so res čudovita.
Lepo ujeto  :clap:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Nartabulš