ZEVS Forum

Močan naliv, toča, wall in funnel cloud, Dolenjska 27.5.2007

Začel/a blazek, 27. Maj 2007, 23:48:04

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

blazek

Izjemen dan je za mano. Bilo je vsega od močnega naliva, da nisi videl 5 metrov pred sabo, vedrenje pod podvozom zaradi toče, wall, shelf in funnel clouda. In pe akj zanimivega bi se našlo.

No pa začnimo lepo po vrsti.

Danes so se že dopoldne prožile močne padavine v Benečiji in Furlaniji. Nevihte in nalivi so se počasi selili proti Sloveniji. Najprej so zajele zahodno Slovenijo, kjer je lokalno padlo ogromno dežja (več kot 100mm). Popoldne so zajele osrednjo Slovenijo in okrog 17.ure še Dolenjsko. ZAradi zelo nestabilne atmosfere so povsod okrog mene rastli mogočni oblačni stebri. Najbolj mi ni dal miru nevihtni oblak za Gorjanci. Ker sem slutil, da bi lahko kaj prišlo tudi na to stran doline in postalo zanimivo,sva se z bratom usedla v avtromobil in odbrzela na Vinji vrh. Med potjo sta se nad Gorjanci pojavila shelf in wall cloud.

Kmalu sva prispela na Vinji vrh, kjer so naju pričakali mammatusi, ki so štrleli iz mogočnega nakovala.

radar za časa neurja

Gorjanci so bili vse bolj oviti v močne padavine. Grmelo in se bliskalo je kot na fronti.

uspelo mi je ujet prvo strelo letos

Nekje nad Krakovskim gozdom se je pojavil funnel cloud

Nato sva odbrzela bližje dogajanju. Da bi ujela še kje kakšno strelo od blizu. Nastalo je še nekaj izjemnih slik.

zanimive oblačne tvorbe

oblaki so izgledali prav shrhljivo :icon_eek:

Prišla sva v Gorenjo Gomilo, kjer sva se za cesto ustavila. Nisva se mogla načudit izjemnim stvaritvam narave.

Uspelo mi je ujet še drugo strelo, ki je usekala kakih 200metrov stran od mene. :icon_eek: :drool:

Ta čas naju je zajel padavinski pas. Lilo je kot bi iz škafa slival, saj se ni vidilo niti 5metrov pred avtomobilom. Vmes je padala tudi toča, kar lepo je pokalo po avtu. Po hitrem postopku se je bilo potrebno skriti, na srečo ni bil daleč stran od naju podvoz pod avtocesto, ker sva prevedrila. Padalo in pihalo je res kot za stavo.

PO nevihti sva naredila še en obhod čez Šentjernej, v Škocjan, skozi Zbure in Šmarjeto domov. Malo pred Škocjanom je bilo na cesti precej listja. Vrjetno ga je na tla skaltila toča.

Pri nas med tem časom ni padlo niti kapljice dežja. Slabe tri kilometre od mene, je pa ulivalo kot za šalo.

Tako se je današnji čejs zaključil.

lp Blaž

eXtreme

Hudoooooooooooooooooo! :icon_wink:
To je prava reportaža!!
Ful mi je dobra:
Kr tko naprej!!! :clap: :clap:

paradolf

Čestitke blazek za super reportažo. :icon_wink: :clap:
Oblaki in strele so čudoviti  :icon_wink:
Na eni fotki so drevesa kar pošteno nagnjena. Je kar pošteno pihalo  :icon_eek:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Vreme

Super slike, super repotaža. >Kaj še drugega reč?? Še več takšnih!!!  :icon_wink:

domenz

:clap: :clap: Bravo, super fotke, odlične pozicije za fotografiranje, saj sta skoraj ves čas bila pred "deževno zaveso"! Super!!!

lp,

Domen
"tuti-fruti"

Vremenska postaja Miklavž na Dravskem polju

www.miklavz.vremenskapostaja.com

Trgovc

Zares super slike...Tisti oblaki so bili skoraj čisto pri tleh... :icon_eek:
Z dnem 22.2.2013 ne maram več zim, ker je mati narava zamenjala JV za SZ...

blazek

Nevihtni oblak sva lahko vseskozi opazovala z varne razdalje, vse dokler nisva odšla bližje. :icon_biggrin: Pol se je šele začelo. :clap:

Tile oblaki so izgledali kot v kakšni grozljivki. Baza precej nizko, grmelo kot sto hudičev, padalo pa ohoho.

gradiščan

Smučar

bostjan

Astra

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Ledeni

Jaz pa sem ves čas trepetal, da bo ta oblak šel mimo. In je na srečo šel, tako da smo lahko dalje pekli ražnjiče. Ko smo jih čez nekako eno uro pojedli, pa je prišla nova nevihta in nekoliko predčasno končala vrtno fešto.

Sicer pa super reportaža. :clap: :clap: