ZEVS Forum

Trenutno vreme (1.1.2009 - 15.1.2009)

Začel/a ŠTROMAR, 01. Januar 2009, 00:48:39

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

blazek

Bi še mal Piheta podražu, kakšno slabo zimo mamo letos, da je kaj.

Šalo na stran.

Končno so  temperature zelo zimske. Današnji minimum je bil kar -14,5°C. Če bi bila cela noč jasna bi zagotovo stisnilo do -16 ali pa -17°C. TAko pa se je ponovno ohlajalo šele po 1.uri zjutraj. Do takrat pa je nagajala oblačnost.

Jutrišnje jutro pa bo zagotovo zelo mrzlo. Saj smo že sedaj na -9,2°C

Tmax -1,0°C.

Temperatura, ki je bila izmerjena na Komni, je zelo blizu alpskega rekorda, ki je -51,5°C

Pihe

Citat od: blazek dne 09. Januar 2009, 19:21:18

Temperatura, ki je bila izmerjena na Komni, je zelo blizu alpskega rekorda, ki je -51,5°C

Jaz bi o tem rad malo več dokazov.Kdo, kako in kje se je merilo.Pa kaka fotka tudi ne bi bila odveč. :icon_arrow:

Tu se je sprva hladilo pospešeno, zdaj je pa mal zabremzalo oz.celo v rikverc vrglo. Bilo že -7,4, sedaj pa nazaj na -7,2 ob kristalno jasni noči z eno veliiiiiiiiiko luno. ;D
Bo zjutraj škripalo pod nogami. :icon_cool:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

kekec46

nekaj oblačnost na jugu ...
t: -6,1
tmin: -7,7
tmax: -0,8
p: 1026,0
Snega kak cm manj.

OFF:
Ena povezava o snegu  ;D
http://www.youtube.com/watch?v=ztwm2JS4K08

Lp

jaka

Citat od: Pihe dne 09. Januar 2009, 19:25:33
Jaz bi o tem rad malo več dokazov.Kdo, kako in kje se je merilo.Pa kaka fotka tudi ne bi bila odveč. :icon_arrow:

Je blo ravno pri 24 ur o tem...merila pa je ekipa mraziščarjev iz slometeo foruma. Ni kaj, lepa cifra -49°C :buttrock:

Pri nas jasno, temperatura je -9.6°C.

Amare

Citat od: MaVeRiCk dne 09. Januar 2009, 17:26:43
Tudi pri nas se hitro ohlaja, trenutno je -5,8°C, za Alpske doline ter za Koroško kaže za zjutraj -16°C, jaz pričakujem, da se bo pri meni ohladilo nekje do -14°C, tako, da bo verjetno potolčen tudi današnji rekord o minimalni temperaturi zraka :icon_arrow: :icon_wink:
Zna biti še manj. Že danes je bila Tmin -16,1°C. Trenutna temp. je pa že -10,2°C. Sem bil pa danes malo naprej od Wolfsberga v Avstriji (Twimberg, Waldenstein itd.), sem že kar čutil Koralpe. ;D Sem pa stal v eni zakotni legi v Waldensteinu v samem puloverju ob cca 12.00 in je bilo -11°C. Kar pošteno. ;D

vaillant

V dobrih dveh urah je temp. padla za 1.6oC. Trenutno je:
T = -10.1oC
Tlak stabilen 1031.0  :praise:
Vlaga raste 80%

Še vedno je zelo jasno.

:wavey:
VP aktivna od 20.2.2009

ablak

Ob 21.00.h

Temp -15°C    
Zr.vl.   82%

Po delno oblačnem jutru ( temp. samo -10°C ) se je naredil jasen sončen zimski dan. Trenutno je jasno z svetlo luno na nebu. Brez vetra. Temu primerna je tudi nizka temperatura.

lp

Serpentinšek

Zjutraj ob 6.30 mi je avtotermometer v Prevojah in Dobu pri Domžalah kazal -14°c, s tem, da tam snežne odeje skoraj ni.
Domžale so tokrat ravno nekje na meji, južno in zahodno je malo pobeljeno - vzhodno in severno pa skoraj nič. V poročilo sem pisal 2cm, morda bom jutri 1cm.  ::)

V Bočni pa -13,6°c, dobro stopinjo topleje kot na dnu doline.  :buttrock:
Tmax. -0,9°c, sonce je dobro pribijalo in že par dni nazaj pobralo ves sneg na prisojah vse do vrtoglavih 1000m... Na osojah je precej drugače, v dolini pa še novoletni sneg in snežne krpe višine 2cm.  :icon_kava:
Trenutno pa -10°c.
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

matjaz

Velenje
jasno
-9,2 stopinj C
84% vlaga
1031 hPa
"Kakšen lep poklic biti človek na Zemlji...
Maksim Gorki"

TheAnswer

-10,2°C

Me zanima do kam bomo prišli zjutaj.

blazek

-11,7°C in 5-6cm snega :suspicious:

Temperatura sedaj pada kar počasi, saj je v eni uri in pol padal za le 0,5°C.

zigarrdo

Jasno

temp. -10,8°C še hladneje kot včeraj ob taki uri.

Everywhere you go you always take the weather with you

Amare

Trenutna temp.: -12,1°C

Bomo vidli kam prilezemo do jutra.

Lahko noč :)

paradolf

Pri nas ob jasnem vremenu zaenkrat le -9°C.
Tmin. je bil -13.3°C
Tmax. pa -3°C.
Podgorski hribček dela svoje popoldan  :icon_wink:
9 ledeni dan v tem letu. Si pa temp. zapisujem šele od novega leta dalje.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

uti

Temperatura -13.8 °C pada, vlaga 60%, pritisk 1026 hPa pada, mrzl bo tud dans =)
Vremenska postaja Žiri  - http://freeweb.t-2.net/anze/vreme/index.htm